вторник, 30 август 2011 г.

Ревю: Кръв (Sanguis, Anima, Luna Plena, #1)–Александрина Железова

Заглавие: Кръв
Поредица: Sanguis, Anima, Luna Plena, #1
Автор: Александрина Железова
Издателство: Персей
Страници: 288
Корици: Меки
Език: Български
Размери:20x13
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789548308274
Цена: 10,90лв
Жанр: Young Adult, Художествена литература, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа груб език, само описания на целувки и слабо описани кървави сцени.
Откъс: ТУК


~Анотация~

„Кръв” е първият български роман в традицията на модерната демонично-романтична литература, достигнала върхове с произведения като „Здрач“ на Стефани Майър и „Дневниците на вампира“ на Л. Дж. Смит.

След тежка автомобилна катастрофа животът на Дара се обръща с главата надолу. От тогава, в продължение на години, я преследват чудовищни кошмари, в които вижда смъртта на десетки непознати хора. Но Дара разбира, че това не са просто сънища, а поглед в бъдещето. Тя е измъчвана от непосилно чувство за вина, че не е могла да помогне на тези хора, а е знаела какво ще им се случи. Един ден Дара разкрива дълго пазената си тайна пред най-добрите си приятели, за да спаси живота им.

Кошмарите се оказват заплаха и за самата нея. След среща със загадъчен млад мъж, който помни само и единствено името си, Дара потъва все по-дълбоко в света на необяснимото, но ще разбере истинската причина за неконтролируемата си дарба.

Може би има неща, които са отвъд всичко, което можем да възприемем.


~За авторката~


Александрина Железова е родена на 25 декември 1985г. във Варна. Завършила е профил “Литература” в Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства, след това “Маркетинг” и “Управление на продажбите” в Икономическият университет. Влюбена в четенето, музиката, новите технологии, интернет…


~Ревю~

Време е за малко демонично-романтична БЪЛГАРСКА литература. На скоро излязлата първа книга от трилогията "Sanguis, Anima, Luna Plena" - Кръв ми потапя в света на демоните, които ни пленяват с неземно зелените си очи.

Дара е червенокоса и зеленоока красавица, която се справя отлично в колежа (героите не са тийнейджъри така че за някой това от сега може да се каже че е плюс), но има дарба или както е за нея - проклятие, което продължава да й пречи в живота.
# Дарбата - сънищата й стават реалност. Не, сериозно случват се. След появата си от тежка катастрофа преди пет години, Дара вече няма капка спокойствие и нормален сън. Тя вижда как умират хора и не може да го предотврати.
# Нейното проклятие - очите й - тези неземно зелени очи които е наследила от майка си, карат всички да се чувстват неловки, жалки, дори да ги боли. Очи които могат да убиват с поглед. Очи, изпълнени с болка и тъга.

До тук горе-долу нещата са добре. Изглеждаш страхотно, добра си в училище, имаш си дарба (макар и не много хубава) и ако мога така да го опиша, самозащита, благодарение на проклятието. Нашата главна героиня също така и работи като барманка в нощен клуб при най-добрият си приятел Филип (който чувства като част от семейството). Но нещо се обърква с течение в нощта когато най-добрите й приятели - Сам и Адри решава да отидат на яхтено парти. Дара отново има сън и този сън предвещава смъртта на единствените й приятели в колежа. Решена да ги спаси на всяка цена и немислейки за последствията, тя рискува живота си в името на това те да останат живи. Бъдейки вече в безопасност и почти невредими, Дара е връхлетяна от хиляди въпроси относно случилото се и сега тя е пред кръстопът - да разкаже всичко на приятелите си или да излъже. Ех, Дара избира да им каже истината... След точно два трагични случая целият живот на Дара, сестра й Девора, приятелите и семейството й се преобръща. И сега дара е в психиатрична клиника, която изглежда твърде съмнителна предвид физическото и психическото й състояние. Нещо в нея не е наред и Дара е решена да разбере какво е то, дори ако това й коства живота, което много повече от вероятно.

Станете част от един различен свят. Свят изпълнен с демони и нещастия, с любов и разочарования, с болка и смърт. Има много талантливи български автори в България, но малко са тези които получават зелена светлина в това да си издадат творчеството. Александрина Железова е една от талантливите български успели да получат зелена светлина и да покажа на българите, а скоро и на целият свят своята поредица.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Харесва ми!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар