понеделник, 29 август 2011 г.

Ревю: Некромантът (Тайните на безсмъртният Никола Фламел, #4)–Майкъл Скот

Заглавие: Некромантът
Поредица: Тайните на безсмъртният Никола Фламел, #4
Автор: Майкъл Скот 
Издателство: Хермес
Страници: 320
Корици: Меки
Език: Български
Размери:14x20
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9542609191
Цена: 11,95лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа груб език.
Откъс: ТУК 


~Анотация~

Сан Франциско:

След дълго и изморително пътуване из Париж и Лондон близнаците Джош и Софи най-сетне са си у дома. Но след видяното през последната седмица те са по-объркани от всякога и не знаят на кого да се доверят. Могат ли да вярват на Никола и Пернел Фламел?

Лондон:

Дий се проваля в мисията си и за главата му е обявена награда, но при едно условие: Тъмните древни го искат жив. Всички безсмъртни, Древни и Потомци са по петите на английския магьосник, защото провалът има една-единствена цена, а доктор Джон Дий се е провалил с гръм и трясък.

Английският магьосник обаче има план. С помощта на Сборника и чудовищата на Алкатраз би могъл да управлява света, като призове най-великата от всички Архонти - Коатликуе. За да съживи мъртвата, се нуждае от некромант и един от близнаците му се струва изключително подходящ...


~За авторът~


Майкъл Скот е роден през 1959 г. в Ирландия. Когато навършва пълнолетие, започва работа като книжар и с течение на годините развива успешна търговия с антики и редки книги. Но голямата му страст винаги е било писането. Пише вече 27 години и творбите му не спират да се преиздават.
        Петдесетгодишният Скот е необикновено продуктивен – зад гърба си вече има 105 книги за възрастни и деца: фентъзи, хорър, научна фантастика, фолклористика и романтични четива (които пише под псевдонима Анна Дилън). Заслужил е славата си на един от безспорните авторитети в областта на келтския фолклор. Книгите му „Ирландски митове и легенди“, „Ирландски народни и вълшебни приказки“ и „Ирландски духове и призраци“ са най-често цитираните източници по темата. Романите му „Светците”, „Образ“, „Дяволии“ и „Отражението“ вече се приемат като класика в жанра хорър, а всекидневникът Айриш Таймс провъзгласи М. Скот за „царя на фентъзито на тези острови“.
        Известно време Скот е оглавявал драматичния отдел на “Тайрън Пръдакшънс” (създателите на музикалното и танцово шоу „Ривърденс“), а освен това е писал киносценарии и театрални пиеси. Отличен е за несравним принос в детската литература от Guide of the Children’s Books и присъства в изданието „Кой кой е в Ирландия“ за най-влиятелните ирландци за 2007 г.


~Ревю~

Изненада драги фенове на поредицата! Четвъртата част е вече тук и е време да ви я представя. (Тя книжката си излезе отдавна, но аз чак сега я прочетох, което е съвсем различна тема) И така Скот отново ни заплита в митологии, изненади, различни дестинации и герои разбира се. Може би на тази книга съм харесала най-много диалози. А от към действие - прелистваш като луд и четеш като за Световно. Майкъл успява идеално за опише това което иска и да накара читателите не просто да четат книгата, а и да вникнат в нея. Това което бе различното в тази книга бе че се разкри мааалко информация покрай някои от Древните, което ми дойде много добре, понеже ми бе писнало да се чудя кои са точно те. Единственото нещо което не ми хареса бе това че се говори през цялото време за некроманти, а цялото съживяване не бе кой знае какво (поне за мен, но пък аз от друга страна съм чела доста книги с некроманти и там описанията бяха къде къде на друго ниво, но от друга страна тази поредица не е и за възрастовата група от рода книги които съм чела за некроманти, така че разбирам защо не ми хареса толкова много съживяването. Другото което ми хареса бе това че Скот използва в тази книга много исторически личности и митове (повече от обикновено) и това допринесе за още по-динамичното действие на книгата. Но краят бе това което ме остави без думи... в добрият смисъл. Само ще ви дам става въпрос за Джош и Марс. За да разберете повече обаче трябва да се потопите за пореден път в поредицата. Нямам търпение за "Вълшебникът"!


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми! Добре е че се придържат към оригиналните корици, а не правят свои, защото не мога да си представя тази поредица с други корици.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар