понеделник, 22 август 2011 г.

Ревю: Плачещ вълк (Алфа и Омега, #1)–Патриша Бригс

Заглавие: Плачещ вълк
Поредица: Алфа и Омега, #1
Автор: Патриша Бригс
Издателство: Penguin Group
Страници: 320
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 29 юли 2008
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи


 ~Анотация~

Ана никога не е знаела че върколаците съществуват, докато нощта в който оцелява сред яростна атака... и се превръща в един от тях. След три години на дъното на веригата, тя се е научила как да държи главата си сведена и никога да не се доверява на доминантен мъжкар. Но Ана е най-редкият вид върколак: Омега. И един от най-силните върколаци в страната ще признае нейната стойност като член на глутница и негова половинка.


~За авторката~

Патриша Бригс е родена в Буте, Монтана, САЩ и се е специализирала в писането на Научна фантастика. Някои от най-известните й поредици са: "Мерцедес Томпсън", "Алфа и Омега", "Дуологията Гарван"


~Ревю~

"Плачещ вълк" продължава историята от там от където я остави "Алфа и Омега". Ана и Чарлз вече са екип и сега действието се мести от Чикаго чак в Монтана, където двамата главни герои трябва да разследват ужасно убийство. Не обърнах внимание толкова на разследването колкото на развитието на връзката между двамата герои. вижда се как Ана малко по малко започва да показва доверие към Чарлз, а той от друга страна има стоманени нерви и търпение, както и любов да за бъде до нея и да й помага да се възстанови от предишните психични травми за които се разказваше в "Алфа и Омега". Другото нещо което ми хареса е въздействието на Чарлз към всички останали. Той успява да се докаже като наемен убиец, както и да всява респект и страх. Но това не означава че е неспособен и на чувства. Изобщо цялата книга е пълна с доверие, чувства, емоции и мистерия за разкриване. Доста интересна е комбинацията като се зачетете в книгата, така че ако сте харесали предисторията, то тази ще ви хареса още повече.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

1 коментар:

  1. Cry Wolf едва ли е плачещ вълк. По-скоро нещо от рода на 'лъжливото овчарче', още повече че и по смисъл се връзва по-добре. А иначе книгата ми хареса, макар да предпочитам серията й за Мърси томпсън

    ОтговорИзтриване