петък, 19 август 2011 г.

Статия: „Бъфи убийцата на вампири”: Къде са те сега?

Преди Бела от „Здрач” и преди Суки от „Истинска кръв”, една жена властваше над зъбатите нощни същества: Бъфи убийцата на вампири.

Сара Мишел Гелър стана тийн кралица, благодарение на хитовия сериал „Бъфи убийцата на вампири”, която излезе на екран между 1997 и 2003. Тя се връща на екран тази есен с трилъра „Двойничка”, в който играе жена, която е взела идентичността на близначката си, след нейното мистериозно изчезване.

Говорейки за изчезване – докато някои от екипа на „Бъфи убийцата на вампири” не успяха прехода от драма в по-големи и добри Холивудски прожекции, други, включително Гелър, изтърпяха цялото време. Проверете по-долу какво Гелър и другите й четирима колеги правиха, след падането на сериала от ефир:

Като Бъфи, Гелър се би да се отърве от измисления град Сънидейл, Калифорния, от свръхестествените неприятности. Спечели шест тийн награди за тази роля и си спечели номинация за „Златен Глобус”. Гелър партнира в няколко известни филма по време на сериала „Бъфи”, включително в „Знам какво направи миналото лято” (където среща бъдещия си съпруг, Фреди Принц младши, за когото се омъжи през 2002) и „Секс игри”

Филмовата кариера на Гелър процъфтява през 2000 година. Докато през 2004 игра в ужаси „Гняв”е успех в бокс офиса, в последствие продължава. На 34, тя е развълнувана да се върне на екран и докато в реалния живот се грижи за две годишната си дъщеря, това е запазило формата й да се върне с целия си блясък пред камерата.

„Тъкмо преследвах детето си”, казва тя. „Това е моята диета и това ме кара да стоя на пръсти и да си лягам в 8:30!”

Играейки Ейнджъл, забраненият вампир, който Бъфи обича, Дейвид Бореаназ грабна сърцата на феновете тийнейджъри из целия свят. След две години в „Бъфи”, той игра в сериала „Ейнджъл”, който тръгна през 1999 до 2004. Скоро след професионалната му близост с подземния свят прекъсна, Бореаназ на 42, е в нов образ в „Кости”, в който играе специален агент Сили Буут.

Докато кариерата му върви гладко, личният му живот не е дотолкова същият. Миналият Май той призна, че е изневерил на съпругата си, плейбой плеймейтката Джейми Бергман, няколко пъти, включително с Рейчъл, една от жените при извънбрачните аферите на Тайгър Уудс. Бореаназ и Бергман са още заедно с двете си деца.

Всяка убийца на вампири има нужда от партньор и Алисън Ханигън игра Уилоу, срамежливата зубрачка, която се превърна в магьосница. През 1999, Ханигън отбеляза с роля, заради която всички я знаят, като оставим настрани „Бъфи” – задръстенячката Мишел Флатери в сериите „Американски пай”.

През 2005, Ханигън, сега на 37 се завърна на екрана в „Как се запознах с майка ви”. Личният й живот е постоянен, като присъствието й в Холивуд – омъжена е за актьора Алексис Денисоф през 2003 (който е участвал и в „Бъфи”, „Ейнджъл” и „Как се запознах с майка ви”). Заедно те имат две годишна дъщеричка.

Сет Грийн играеше Оз в „Бъфи”, гаджето китарист/върколак на Уилоу. Тази роля бе успешна сред Холивуд. Грийн, сега на 37 има доста запомнящи се роли, включително и синът на Д-р Зло в „Остин Пауърс”, глупакът във „Вече не мога да чакам”, гласът на Крис Грифин в „Семеен тип” и себе си в „Антураж”.

Той също е и помощник създател и продуцент на телевизионния комедиен сериал „Пилето Робот”. Миналата година се ожени за актрисата Клеър Грант.

Забавен факт: убийството на вампири е наследство. Има логика, тогава да ви представя Мишел Траченбърг, като Доун, малката сестра на Бъфи, в петия сезон на сериала. Заедно с ролята си в „Бъфи”, Траченбърг изгради кариерата си, участвайки във филми, като „Ледената принцеса” и „Отново на 17”.

По наскоро се показа като разглезената, манипулативна (понякога психически нестабилна) Джорджина Спаркс, нечестния аутсайдер от „Клюкарката”. В реалния живот, 25 годишната Траченбърг е крепостта на младите в Холивуд и често може да се засече да купонясва с колежката си Блейк Лайвли и Лектън Мийстър.


Превод на статията: darkness_angel

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар