понеделник, 22 август 2011 г.

Ревю: Пълнолуние (Сагата за Тъмните пазители, #2)–Рейчъл Хоторн

Заглавие: Пълнолуние
Поредица: Сагата за Тъмните пазители, #2
Автор: Рейчъл Хоторн 
Издателство: HarperTeen Страници: 320
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 3 март 2009
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Описания на целувки


 ~Анотация~

Линдзи е дива и безразсъдна, истински бунтовник - може би защото целият й живот е бил предначертан още преди да се роди. Родителите й са сред най-силните членове на Тъмните пазители, древно племе върколаци, и са организирали годежа на Линдзи с Конър много отдавна. Следващото пълнолуние ще дойде твърде скоро,  и тогава нейното обвързване с Конър ще бъде изпълнено - няма връщане назад. Тя би трябвало да е щастлива... тогава защо не може да спре да си мисли за красивият, мрачен Рафи? Когато опасна заплаха ескалира в глутницата, така и напрежението между Конър и Рафи. А борбата за Линдзи е предстояща, но дали ще бъде до смърт?


~За авторката~

Рейчъл Хоторн, която още се подвизава като Лорейн Хейт и Джейд Паркър, е дъщеря на Британската мис красота (майка й е спечелила второ място в конкурс по красота спонсорирано от Макс Фактор по време на което е била целуната от Цезар Ромеро - актьорът който играе Жокера в старият сериал за Батман). Лорейн е родена в Уатфорд, Хъртс, Англия, но скоро след това се премества в Тексас. Двойната й националност й е дала любовта към всичко британско и тексаско.


~Ревю~

"Пълнолуние" започва точно от там където свърши "Лунно сияние", с едно изключение - главната героиня е Линдзи. След като вижда как се развиват нещата между Кайла и Лукас, Линдзи започва да се отчайва от това че нейната връзка с Конър не върви. Както се вика няма я тръпката, няма я искрата. А Конър изобщо не се чувства по този начин. Той обича Линдзи и иска да е с нея. Даже има и тату с името й на рамото си. Но след време вижда как неговата Линдзи вече е привлечена към друго момче - Рафи. Отново пълната противоположност на Конър, тих, потаен и типичният стил за лошо момче. Но изненадите не спират до тук - Рафи също необяснимо е привлечен към Лин. Сега Лин е повече от объркана и разпокъсана между двете момчета. Въпреки че вече не изпитва това което преди към Конър, тя не иска и да го нарани. А време не остана - пълнолунието наближава и тя трябва да жертва чувствата си и да избере един от тях и да нарани другият, защото ако не премине през промяната без своята сродна душа, тя може... да умре. Кой ще избере Лин ще разберете само ако прочетете книгата.


#Мой рейтинг за книгата 3,5* Между добра и не толкова добра
#Мой рейтинг за корицата – 3 – Става… Но се си представях така героинята! Тази ми изглежда някак… като фея…


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар