събота, 13 август 2011 г.

Ревю: Страст (Паднали ангели, #3)–Лорън Кейт

Заглавие: Страст
Поредица: Паднали ангели, #3
Автор: Лорън Кейт
Издателство: Локус Пъблишинг - Интенс
Страници: 336
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:14x21
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789547831452
Цена: 14,99лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.


~Анотация~

Това е третата книга от невероятната поредица "Паднали ангели". Преди Лус и Даниел да се срещнат в "Меч и кръст", преди да се сражават с Безсмъртните, те вече са изживели много животи. И затова Лус, отчаяно копнееща да развали проклятието, което обрича любовта им, трябва да посети отново миналите си превъплъщения, за да разбере съдбата си. Всеки век, всеки живот, съдържа различна следа и насока. Но Даниел я преследва през вековете, преди тя да има шанс да пренапише миналото.

Колко пъти истинската любов може да понесе смъртта? И могат ли Лус и Даниел да отключат своето минало, за да променят бъдещето си?

Лус е готова да умре за Даниел.

И го е правила. Отново и отново. Във времето Лус и Дниел са се намирали взаимно, само за да бъдат болезнено откъснати един от друг: Лус – мъртва, Даниел – останал сломен и сам. Но може би не е нужно да бъде така…

Лус е сигурна, че нещо – или някой – в минал живот може да й помогне в сегашния. Затова се отправя на най-важното пътуване в този живот - връщайки се вечности назад.

Кам и легионите от ангели и Прокуденици отчаяно искат да настигнат Лус, но никой не го желае така безумно, както Даниел. Той преследва Лус през общото им минало, обзет от ужас какво може да се случи, ако тя пренапише историята.

Защото техният романс през вековете може да избухне в пламъци и да си отиде… завинаги.


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата!
Трейлър на книгата!
Трейлър на книгата!

~За авторката~

Лорън Кейт е родена на 21 март 1981 година в САЩ и е израснала в Далас, ходила е на училище в Атланта и е започнала да пише в Ню Йорк. Тя е автор на поредиците "Паднали ангели" и "Предателството на Натали Харгроув". Живее в Лорън Кеньон със съпруга си и се надява да работи в кухня на ресторант, да си вземе куче и да се научи как да сърфира.


~Ревю~

Помните ли какви ви казах в ревюта за втората книга - че авторката може да остави задачата Луси да си види миналите животи за следващата книга. О.о Ами май ме е чула и сега третата книга е нещо като предистория/трета книга. Нещо средно между двете. Луси заминава из миналите си животи и пътува забележете с един много интересен спътник - един Гаргойл! Добре, това не го очаквах, но изненадите не стигат до тук.

Луси отново действа глупаво и не мисли. Как ще се върнеш ти във времето и ще говориш със себе си... така ли не се сети че всичко може да се обърка и повече тя д ене съществува. И то за какво се върна - Даниел, Даниел и... пак Даниел.

НО, имаме едно "но". Бил ми хареса (като прочетете книгата ще разберете за кого говоря). Супер забавен герой който може да те разсмее и да ти вкара акъл в главата по изключителен начин. Точно тук се доказа че книгата е за тийнейджъри... и то за тийнове които не гледат телевизия изглежда. Ако се замислите докато четете книгата - Луси не е малко в повече доверчива?! Ако трябва да я съпоставя с някой тийн в наше време сигурно ще я извикат до някоя кола, ще й дадат бонбонче и тя ще се качи. Май ви обърках, а? Това което искам да кажа е че Луси до последно не разбра с кой точно говори през цялото време, въпреки че бе "очевадно"!

И като за финал: Защо в името на ангела трябваше да я има тази книга О.о Или поне да беше с различна история. Така и не намерих смисъла да има цяла книга как Луси се връща назад в миналите си животи и проверява как е живяла и умряла. Разбирам че иска да знае защо е умирала всеки път, но в краята на книгата така и не разбра, затова се питам - имаше ли смисъл да е такъв краят. Но според мен щеше да е по-добре, ако авторката бе направила третата книга като Предистория само че по-кратичка. Очаквам да видя как ще се завърши тази тетралогия, въпреки че не бях много впечатлена от третата книга. За сега като класация "Терзания" е на първо място по история и корица, "Паднали ангели" е на второ място по корица и горе-долу по история, а "Страст" е на последно и по корица и по история. Това може би е най-критичното ми ревю което съм писала до сега, но никога не зарязвам поредица, прочитам я на пук на себе си само и само за да знам че вече е минала през мен.


#Мой рейтинг за книгата 3,5* Между добра и не толкова добра
#Мой рейтинг за корицата – 3 – Оригинална корица! Но грозна корица (поне по мое мнение). С тази коса пред лицето ми прилича на героинята от Предизвестена смърт… Плюс това е твърде цветна, харесваше ми еднообразието. Първата синкаво и черно, втората сиво и бяло, а третата – червено, зелено, кафяво, черно и какво ли още не. Твърде много кич.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар