понеделник, 22 август 2011 г.

Новини: Американските богове на Нийл Геймън като сериал от шест сезона по НВО?!

Можете ли да си представите че Американските богове на Нийл Геймън ще бъдат филмирани като сериал от шест сезона по НВО?

Според The Hollywood Reporter Том Ханкс и Playtone Productions са се обединили да адаптират книгата Американски богове на Нийл Геймън в епизодична драма от шест сезона, която ще се излъчва по НВО, с възможен дебют през 2013. От Playtone Productions са съобщили че всеки сезон ще има 10-12 епизода по астрономически час, с бюджет 35-40 милиона долара за сезон.

Но вероятно се чудите как една книга, кратка история и спин-офф книга могат да запълнят цели шест сезона? Отговорът получаваме от самият автор - Не, шест години Американски богове по телевизията няма да бъде само по първата книга. Имам в предвид това че ще трябва да напиша и втора книга, и трябва да започна веднага.


Заглавие: Американски богове
Автор: Нийл Геймън 
Издателство: Бард
Страници: 544
Корици:
меки
Език: Български
Дата на издаване: 2004
ISBN: 954585519
Цена: 14,95лв
Жанр: Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Трилър


 ~Анотация~

Геймън е съкровищница! Провървяло ни е, че го има!
Стивън Кинг
Шадоу е мъж с минало. Сега обаче той не иска нищо друго, освен да живее спокойно с жена си и да не се забърква в неприятности. Докато не научава, че тя е загинала в ужасна катастрофа.
Той тръгва за погребението и самолетът е разтресен от силна буря, а някакъв човек на седалката до Шадоу му се представя като господин Уензди и знае за него повече, отколкото е възможно.
Непознатият предупреждава Шадоу, че се задава много по-голяма буря. И от този миг нататък вече нищо няма да бъде същото...
“Американски богове” е някакво чудо. Геймън е успял да разкаже най-невероятния разказ по най-вълнуващия и правдоподобен начин - въпреки наистина мистичния размах на романа. Това е една важна, същностна книга.”
Уилям Гибсън
“Пронизващи наблюдения, глождеща поезия, които безпощадно прорязват път през гробищата на мъртви богове, на мъртви пари и мъртви чувства... този роман е карта, по която да се върнем назад към зората.”
Стивън Ериксън
“Готически, понякога смешен, често страшен, постоянно вълнуващ и предизвикателен...
“Американски богове” са осеяни с тайни и магически видения. Те омагьосват всеки, който се е питал защо светът все не е такъв, какъвто мислим, че трябва да бъде. Романът е мощен и увлекателен, макар и да е толкова напрегнат, че понякога читателят се вижда принуден да спре и да отдъхне.
Ню Йорк Таймс
“Ако Джак Керуак беше написал “Властелинът на пръстените”, той вероятно щеше да прилича на новия роман на Нийл Геймън...
Добре премерено, наситено с действие повествование, изградено чрез прозорлив размисъл за трайната природа на хаоса и отколешните корени и на най-новите ни възгледи и вяра... В този фентъзи-трилър има повече, отколкото ни се струва на пръв поглед.”
Орландо Сентинъл
“В този роман ще намерите пречистена същността на Щатите...
Книгите на Геймън не се вместват в удобни ниши като литература на ужасите или фентъзи, макар че “Американски богове” съдържа елементи и на двете, както и особености на трилъра и на пътеписа и картини от живота в Средния запад, всичко това майсторски обединено в приключение, изтъкано от митове.
Вашингтон Поуст
“Оригинална и всепоглъщаща книга, белязана с неизчерпаемо въображение, живописно пътешествие през Щатите, където пътешествениците са дори по-странни от крайпътните забележителности.”
Джордж Р. Р. Мартин


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар