сряда, 17 август 2011 г.

Ревю: Копнеж (Вълците от Мърси Фолс, #2)–Маги Стийвотър

Заглавие: Копнеж
Поредица: Вълците от Мърси Фолс, #2
Автор: Маги Стийвотър 
Издателство: Кръгозор
Страници: 292
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789547712348
Цена: 11,90лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи 
Съдържание на секс сцени и груб език:
 Описания на целувки
Откъс: ТУК


~Анотация~

Едно момче копнее да остане човек... Едно момиче копнее да бъде с него...
Сам и Грейс трябва да се борят, за да останат заедно. За него това означава да се пребори с миналото си на вълк... и да открие начин да оцелее занапред. За нея – да скрие една много опасна тайна и да се изправи лице в лице с едно все по-несигурно бъдеще.
Сам
Няма да позволя това да бъде моето сбогуване. Направил съм хиляда хартиени птички, носещи спомените за двама ни с Грейс, и съм произнесъл своето желание. Ще открия лек. А после ще открия Грейс…
Грейс
Живот, изтъкан от обещания за неща, които биха могли да се случат: купчина с документи за постъпване в колеж, тръпката от спането под висящи от тавана хартиени птички, бъдещето, което се крие в усмивката на Сам.
Това бе живот, който не исках да оставя зад себе си.
Това бе живот, който не исках да забравя.
История за една любов.
За различните видове любов и за онази любов, която може да накара хората да направят немислими неща.
Тя е мъчителна и въодушевяваща, тя ги освобождава и оковава в плен, тя ги съблазнява и плаши. Докато целият им свят се разпада, само любовта ги държи заедно. Ще бъде ли достатъчно? Ще имат ли време?
След „Тръпка“ феновете искаха още. След „Копнеж“ ще умоляват за това… „Завинаги“
№ 1 в списъка с бестселъри на Nеw York Times за 2010 г.!


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата!

~Награди за книгата~

Goodreads Choice Award Nominee for Goodreads Author, Favorite Heroine, Favorite Book,
Young Adult Fantasy (2010),
Voya Perfect Ten (2010)


~За авторката~

Маги Стийвотър завършва история в Мери Вашингтон Колидж, но се посвещава на литературата. Постига феноменален успех с трилогията си „Тръпка”, „Копнеж”, „Завинаги”, по която продуцентите на „Властелинът на пръстените” вече правят мащабна филмова продукция. Живее във Вирджиния заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете им малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.


~Ревю~

Как да не копнее човек по този "Копнеж"! На вашето внимание - продължението на "Тръпка"!

Първо искам да ви предупредя че първата половина от книгата може да не ви се стори толкова интересна, но не захвърляйте книгата преди да сте я довършили. Уверявам ви че след половината става повече от интересна и ще я изядете на един дъх.

Другото нещо за което искам да ви предупредя е че има вероятност да се разчувствате много покрай стиховете, а срещнете ли думите тръпка и копнеж ще избухнете в сълзи. Шапка й свалям на Маги за начина й на писане и привличане на читателите към книгите си.

Но едно друго нещо ме накара да обикна книгата още повече - има глави които са от името на различни герои и това да видиш как мислят и какво чувстват някои от тях ми бе много интересно. Начина по който Маги описва пейзажите си и вълците толкова много ти въздействат, че все едно си там. Може би ще си харесате много от репликите на Изабел (поне аз си отделих около десетина). В тази книга ще научите повече около персонажа на Изабел и новият и очарователен герой Коул с невероятна история зад гърба си.

След като прочетете "Копнеж" ще разберете че да си вълк е много яко, но пък да се превръщаш от човек във вълк и обратно си е доста болезнено... А и много от вас ще сравнят родителите си с тези на Грейс и ще открият доста прилики (за хубаво или за лошо). А като за капак на всичко ще сте толкова нетърпеливи че  едва ще дочакате да излезе "Завинаги".

П.П. Тази книга трябва да върви с няколко предупреждения от сорта: Книгата е много интересна за лица над тринадесет години, но пък е строго забранена за твърде емоционалните читатели, а от трета страна е невероятно четиво за читателите на свръхестествени истории.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Харесва ми, но първата бе по-хубава.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар