вторник, 30 август 2011 г.

Ревю: Дарът на змията (Жрицата на срама, #3)–Лине Кобербьол

Заглавие: Дарът на змията
Поредица: Жрицата на срама, #3
Автор: Лине Кобербьол
Издателство: Персей
Страници: 304
Корици: Меки
Език: Български
Размери:20x13
Дата на издаване: 2008
ISBN: 9789549420890
Цена: 9,98лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Лек груб език, описания на убийства и кървави сцени.


~Анотация~

Страшна заплаха надвисва над Жрицата на срама, над дъщеря й Дина, сина й Дaвин и приятеля им – графския син Нико. Една тъмна, студена и ветровита нощ те са принудени да бягат. Но къде можеш да се скриеш от един черен магьосник, който има същите очи като на Дина? Къде можеш да откриеш заслон, когато този, който те преследва, притежава дара на змията?

Когато Давин и Нико са изправени пред сигурна смърт, Дина е принудена да сключи една ужасна сделка, за да ги спаси и да надникне в пропастта на една шокираща тайна. Дали и тя не притежава дара на змията?

Определяна като новата Дж. К. Роулинг, с романната си серия за Жрицата на срама Лине Кобербьол хвърля ръкавицата на предизвикателството към поредицата за Хари Потър. Писателката е автор на серията книги по популярния сериал “W.I.T.C.H.”, носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.


~За авторката~

Лине Кобербьол е автор на серията книги по популярния сериал "W.i.t.c.h." ("Уич"), носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.

Лине Кoбербьол е родена през 1960 година в Копенхаген. Тя започва своята писателска кариера още на петнайсетгодишна възраст, когато издава първите две книги от поредицата за Тина, влюбеното в конете момиче. Днес, 25 години по-късно, всичките четири книги от поредицата са продадени в над сто хиляди екземпляра в Дания, Норвегия и Швеция. На 28 години Лине публикува първия си роман, предназначен за възрастни.

Писателката превръща популярния анимационен сериал "Уич" ("W.i.t.c.h."), който в момента върви по Би Ти Ви, в романи, които си спечелват милиони читатели по света.

Но връх в творчеството й е серията от 4 романа за Жрицата на Срама. Всяка от книгите е сюжетно самостоятелна. Главна героиня в първата е Дина, дъщерята на Жрицата. Книгата е умела плетеница от приключения, фантастични елементи и мистика. В основата на сюжета лежи неразкрито кърваво престъпление, което повлича след себе си върволица от напрегнати и спиращи дъха събития.

Министърът на културата на Дания определя "Дъщерята на Жрицата" като една от най-успешните книги в страната, а членовете на особено престижния Клуб за детска литература я посочват за свой фаворит. Книгата е издадена в редица страни, сред които са Англия, Швеция, Турция, Япония, Холандия, Франция и Германия. Историята на Жрицата продължава в следващите три книги - "Знакът на Жрицата", "Дарът на змията" и "Войната на жриците".


~Ревю~

Тази може би бе най-емоционалната книга от всичките три до сега. Няма начин да не пророните някоя сълза на края.

Дина вече няма сили. Тя е едно нормално момиче и вярва че вече ще може да живее като всяко друго момиче. Но щастието й не е дълго. Семейството и приятелите й отново бягат и търсят убежище. Странник изниква от нещото и твърди че е баща й и магьосник с неочаквано рядка и могъща дарба ги е погнал и сега дъщерята на жрицата трябва да измисли начин как да спаси всички или да сключи сделка, която може да й коства всичко за да разкрие целият фарс и дълбоко пазената тайна. Хората се раждат и умират. Някои по-рано, друго по-късно, но в тази книга се разделяме с герой за който няма начин да не ви стане мъчно. Кой е той и как така Дина не успява да спаси всички ще разберете само, ако прочетете книгата!


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Харесва ми!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар