понеделник, 22 август 2011 г.

Ревю: Тъмнината на луната (Сагата за Тъмните пазители, #3)–Рейчъл Хоторн

Заглавие: Тъмнината на луната
Поредица: Сагата за Тъмните пазители, #3
Автор: Рейчъл Хоторн 
Издателство: HarperTeen Страници: 261
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 25 август 2009
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Описания на целувки


 ~Анотация~

Британи е твърдо решена да се докаже пред Тъмните пазители. И въпреки това тя пази опустошителна тайна: тя не е изпитала никой от ранните признаци на промяната. Единствените силни чувства които има са към Конър - и пази също това в тайна. Но тя знае че никога няма да има любовта на Конър, ако не е превръщач като него.
На първото пълнолуние след рожденият й ден, най-големите й страхове стават реалност: тя не се трансформира. Британи толкова отчаяно иска да стане вълк, че ще стигне до крайности, които никога не е мислела че биха били възможни... и ще постави всички Тъмни пазители в невероятна опасност.


~За авторката~

Рейчъл Хоторн, която още се подвизава като Лорейн Хейт и Джейд Паркър, е дъщеря на Британската мис красота (майка й е спечелила второ място в конкурс по красота спонсорирано от Макс Фактор по време на което е била целуната от Цезар Ромеро - актьорът който играе Жокера в старият сериал за Батман). Лорейн е родена в Уатфорд, Хъртс, Англия, но скоро след това се премества в Тексас. Двойната й националност й е дала любовта към всичко британско и тексаско.


~Ревю~

Първоначално си мислех че "Тъмнината на луната" е последната книга от поредицата, но след време открих че изобщо не е така. Мислих си така понеже третата книга от тетралогията бе много по-различна от останалите. На предните две можеше да се предположи края от доста рано, но тази... тази успя да ме изуми. В тази книга главната героиня е Британи, която все още не е намерила сродна душа, чувства се различна и не на място и за капак на всичко това си пада и по Конър... Решена че може да се справи сама с всичко, тя посреща пълнолунието когато навършва седемнадесет сама. Но не факта че отива сама я плаши, а това че пази достатъчно тъмна тайна, че успява да се върне обратно, но как само един бог знае. От към сюжет бе доста свежичко, не ме разбирайте погрешно, но на първите две книги предвиждах края, на тази - изобщо. А и бе изпълнена с доста драма и бе интересно да се прочете.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 3,5 – Малко по-добре е от предишната но продължават да ми приличат на феи, а не на вълци тея момичета.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар