понеделник, 22 август 2011 г.

Ревю: Алфа и Омега (Алфа и Омега, #0.5)–Патриша Бригс

Заглавие: Алфа и Омега
Поредица: Алфа и Омега, #0,5
Автор: Патриша Бригс
Издателство: Subterranean Страници: 105
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 7 август 2007
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи


 ~Анотация~

Ана е от четири години върколак, изнасилвана, бита, прегладняла и предавана от един на друг, изпраща обаждане от Чикаго до дивата пустош на Монтана. Свързва се с Марокът владетелят на върколаците в Северна Америка, казвайки му че е видяла момче, което е обявено за изчезнало и вероятно е ранено. Той е бил в клетка на Алфата на глутницата й която той използва да съхранява новите върколаци.

Марокът й съобщава че правоприлагащият му лети от Монтана до О'Хара. Ана посреща самолета и Чарлз, правоприлагащ както и най-големият син на Марокът, който настоява да остане с нея. Той вижда че тя не е толкова покорна за колкото се мисли. Чарлз е върховен Алфа и тя е неговата пълна противоположност, рядка Омега; присъствието й намаля напрежението, успокоява и утешава. Въпреки вековете като самотник, Чарлз би се оженил за младата Ана. Неговият брат-вълк както казва той, вече я е избрал за негова половинка.


~За авторката~

Патриша Бригс е родена в Буте, Монтана, САЩ и се е специализирала в писането на Научна фантастика. Някои от най-известните й поредици са: "Мерцедес Томпсън", "Алфа и Омега", "Дуологията Гарван"


~Ревю~

Това е предисторията на поредицата и за първи път е била публикувана ако не се лъжа в антология на име "На лов", след това е издадена като самостоятелна книга със заглавието на предисторията "Алфа и Омега". Забележка: Не можете да почнете да четете първата книга без да сте прочели предисторията, просто нещо ще ви липсва и ще сте объркани на моменти (това го казвам, понеже не всеки сяда да чете предисториите на поредиците които си избира). И така цялата история се върти в света на "Мърси Томпсън" (поредица на която ще ви направя ревю след около месец, като ми минат вече избраните рубрики) само че с други герои, които някои се срещат и в "Мърси Томпсън". Главната героиня е Анна и живота й в Чикагската глутница е кошмарен. Тя е изолирана от семейството си, останала сам сама насила и третирана като нищо от всички други. Но нещо в нейната глутница е сериозно сбъркано. Вълците са бедни и умират от глад, отчаяни от света и настроени постоянно за бой. Поради тази причина нашата главна героиня се свързва с Чарлз който е изпратен за да разузнава. След време на разследвания и разпити, Чарлз и Ана разкриват какво им е на вълците и че Ана не е такава за каквото се е мислила. Не стига това, но сега Ана трябва да се справя освен с ново откритите си способности но и с главният проблем на глутницата - Алфата. Няма да ви издавам повече тайни но от средата на татък книгата не се остава дори за секунда. Толкова динамично става действието че е опасно на моменти дори да дишате. Патриша Бригс знае как да въвлече читателите в своят свят и го прави по невероятно плашещ но интересен начин.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 2 – Ужасна! Никога не бих си закупила книгата, ако избирах книги по корици.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар