събота, 13 август 2011 г.

Ревю: Обречени на безсмъртие (Ревенант, #1)–Ейми Плъм

Заглавие: Обречени на безсмъртие
Поредица: Ревенант, #1
Автор: Ейми Плъм
Издателство: Ера
Страници: 256
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789543891405
Цена: 9,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ТУК


~Анотация~

Единственият начин да оцелееш в свят на болка е да се отдадеш на любовта

Аз съм Кейт Бомонт Мерсие. Моят живот винаги е бил относително обикновен. Но само за един миг всичко се промени.

Изведнъж, аз и сестра ми Джорджия вече бяхме сираци. Наложи се да изоставим всичко, което познаваме и да се преместим в Париж, за да живеем с баба и дядо. Бях убедена, че разбитият ми живот никога няма да бъде нормален отново. Дори не си давах сметка колко съм права. Тогава срещнах Венсан.

Тайнственият, секси и очарователен Венсан Делакроа се появи от нищото и аз бях зашеметена. Просто ей така, отново бях изправена пред опасността да разбият сърцето ми. Но сама позволих това да се случи.

Разбира се, нищо никога не е толкова просто. Тъй като Венсан не е обикновено момче.

Той е ревенант – безсмъртно същество, чиято ужасяваща съдба е да спасява невинни хора от смъртта с цената на собствения си живот. И това не е всичко. Той има врагове. Безсмъртни, кръвожадни врагове, които са решени да унищожат него и всички от вида му. Зная, че ако последвам сърцето си, никога няма да бъда в безопасност...

"- Чувала ли си за вампири? - попита той и се усмихна тайнствено.

Кимнах.

- А за върколаци?

- Разбира се.

- А за нас?

Поклатих глава.

- На това му се казва "да не се набиваш на очи", скъпа Кейт. Много ни бива в тази работа."


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата!

~За авторката~

Ейми Плъм е израснала в Алабама, по-късно се мести в Чикаго, където изживява „лудите си университетски години”. Там тя е привикана при местния шериф, защото носела прекалено много черно. След тази случка Ейми заминава за Франция, където прекарва 5 години, преди да се премести в Лондон. Обиколката й из най-атрактивните градове в света не спира до тук, но в мъгливата английска столица тя се омъжва за абсурдно красивия французин Лоран. Най-безцеремонно Ейми го замъква със себе си в Ню Йорк. Животът им в Голямата ябълка е интересен и динамичен, но неукротимият дух на младата писателка ги отвежда отново в Европа. Днес те живеят в красива старинна къща в малко френско село. След като сключва договор с водещо издателство за издаване на трилогията, Ейми се е отдала изцяло на писането в малка каменна постройка в нейната градина.


~Ревю~

Как да започна, как да започна... може би така: НАЙ-ПОСЛЕ НЕЩО РАЗЛИЧНО!

Господи не знам през колко книги преминах преди да прочета нещо интересно, оригинално и ново. Принципно първо се хвърлям на анотация, корица, автор и жанр( в този последнователност). И ето какво получих като резултат: Анотация - страхтно ново четиво, развиващо се действие в Париж и нови същества, корица - не просто прекрасна, а удивителна. Мога на драго сърце да кажа че ми харесва повече от Американската и Британската, автор - не бях чувала за авторката, но в никакъв случай не съжалявам че я открих. Сега ще следя всичките й книги. Жанр - Тийн, Young Adult Фентъзи, Паранормален романс, ужаси, зомбита = уникална комбинация.

А сега по същество: Живота на главната героиня Кейт се завърта не на 180, а на цели 360 градуса след като родителите й загиват в автомобилна катастрофа. Тя и сестра й Джорджия се местят да живеят във Франция, Париж, където ще живеят при баба си и дядо си. В този романтичен град Кейт среща невероятно красивият и привлекателен Венсант, който пази опасна тайна. Той е ревенант (не вампир, върколак, вещер или каквато и да е друга гад). Безсмъртно зомби. "Призованият да се върне". Както искайте го наричайте. Това че казах зомби изобщо не е това което си представяте, но ще разберете само ако прочетете книгата. Той живее за да спасява хората от смъртта. И както във всяка една книга добрите герои си имат и врагове. Е, на ревенантите са нума, които обичат да примамват хората към смъртта им. И сега един от тези нума е по петите на Венсант.

Много хора биха сравнили историята отново с поредицата "Здрач" (ей, няма оттърване от тези сравнения. Всичко което излезе и е сравнено със "Здрач"...) Най-заклетите фенове на бестселър поредицата може да открият някакви минимални прилики между Венсант и Едуард, и Кейт и Бела. А, и е доста ободрително да започнеш да четеш книга в която не е замесено училище, гимназия, пансион или нещо то сорта.

Обожавам образа на Венсант, приятелите му и семейството му. Страхотни са. А Гаспард? Той е от леко нервните герои, но дайте му оръжие и му гледайте сеира. Става огън и пламък. Във всеки случай щесе влюбите както в героите, така и в историята и самата обстановка която е изградила Плъм. А, самата книга ме държа на нокти до края и сега искам втората - ВЕДНАГА! Какво й е толкова специалното ли? Купете си я и ще разберете!


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – По-красива и от оригиналната! Невероятна е!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар