понеделник, 29 август 2011 г.

Ревю: Магьосникът (Тайните на безсмъртният Никола Фламел, #2)–Майкъл Скот

Заглавие: Магьосникът
Поредица: Тайните на безсмъртният Никола Фламел, #2
Автор: Майкъл Скот 
Издателство: Хермес
Страници: 360
Корици: Меки
Език: Български
Размери:14x20
Дата на издаване: 2009
ISBN: 9789542608172
Цена: 11,95лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа груб език.
Откъс: ТУК 


~Анотация~

След „Алхимикът” е ред на „Магьосникът”...

Калифорния

В ръцете на д-р Джон Дий и Тъмните древни „Книгата на Авраам Мага” би могла да се превърне в опасно оръжие, което да доведе до разрухата на познатия на човечеството свят. Най-могъщият ръкопис в историята съдържа тайната на безсмъртието – тайна, която никой не бива да узнава. Две страници делят Дий от познанието, което ще възвърне властта на Тъмните древни.

Единствено близнаците Джош и Софи могат да го спрат – но те са отдалечени на 13 000 километра.

Париж

Никола, Софи, Джош и Скати избягват от Охай и се озовават в Париж - Града на светлините, някогашен дом на Никола Фламел. Но завръщането не е никак приятно.

Николо Макиавели, философ и виден колекционер на предмети на изкуството, живее в Париж и работи за Дий. Той е по петите им, а времето на Никола и Пернел изтича. С всеки изминал ден силата им намалява, телата отслабват. Време е Софи да овладее и втората магия – Огнената.

Само един човек е в състояние да я обучи: някогашният ученик на Фламел, граф Сен Жермен – самият той алхимик, магьосник и рок звезда.

Джош и Софи Нюман са единствената надежда за оцеляване на човешкия род. При положение че преди това не се настроят един срещу друг...


~За авторът~


Майкъл Скот е роден през 1959 г. в Ирландия. Когато навършва пълнолетие, започва работа като книжар и с течение на годините развива успешна търговия с антики и редки книги. Но голямата му страст винаги е било писането. Пише вече 27 години и творбите му не спират да се преиздават.
        Петдесетгодишният Скот е необикновено продуктивен – зад гърба си вече има 105 книги за възрастни и деца: фентъзи, хорър, научна фантастика, фолклористика и романтични четива (които пише под псевдонима Анна Дилън). Заслужил е славата си на един от безспорните авторитети в областта на келтския фолклор. Книгите му „Ирландски митове и легенди“, „Ирландски народни и вълшебни приказки“ и „Ирландски духове и призраци“ са най-често цитираните източници по темата. Романите му „Светците”, „Образ“, „Дяволии“ и „Отражението“ вече се приемат като класика в жанра хорър, а всекидневникът Айриш Таймс провъзгласи М. Скот за „царя на фентъзито на тези острови“.
        Известно време Скот е оглавявал драматичния отдел на “Тайрън Пръдакшънс” (създателите на музикалното и танцово шоу „Ривърденс“), а освен това е писал киносценарии и театрални пиеси. Отличен е за несравним принос в детската литература от Guide of the Children’s Books и присъства в изданието „Кой кой е в Ирландия“ за най-влиятелните ирландци за 2007 г.


~Ревю~

Добре дошли отново в опасният свят на Никола Фламел. Нашите герои отново бягат от Дий, но същевременно се опитват да открият госпожа Фламел и остатъка от легендарната книга. И така Скатах, Николак, Джос и Софи заминават за Париж за да се запознаят с друг приятел на Николас, именно Сен Жермен, който евентуално да научи Софи на друг елемент (огъня). След като Дий успява да ги открие нещата стават напечени и нашите приятели са принудени да се разделят, също така да вземат и древният меч Кларент за Джош понеже неговите сили не са отключени. Но този път Дий си има компания - могъщият магьосник Макиавели които изпраща по петите на приятелите ни ужасяващото същество Нидьог. Ще успеят ли героите да избягат невредими, или един от тях ще трябва да се пожертва за да успеят. Всичко това ще разберете само ако прочетете книгата и разберете до къде се простират премреждията, обученията и приключенията на близнаците Софи и Джош, безсмъртният Никола Фламел на когото му остава малко време и сили, опасната вълшебница и жена на Никола, и разбира се жената-войн - Скатах. Ако наистина сте харесали първата книга, втората ще ви грабне дори още повече. Няма да можете да свалите книгата, а когато приключите с нея ще искате третата и то на секундата.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми! Добре е че се придържат към оригиналните корици, а не правят свои, защото не мога да си представя тази поредица с други корици.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар