понеделник, 29 август 2011 г.

Ревю: Вълшебницата (Тайните на безсмъртният Никола Фламел, #3)–Майкъл Скот

Заглавие:

Вълшебницата
Поредица: Тайните на безсмъртният Никола Фламел, #3
Автор: Майкъл Скот 
Издателство: Хермес
Страници: 384
Корици: Меки
Език: Български
Размери:14x20
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789542608776
Цена: 11,95лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа груб език.
Откъс: ТУК 

~Анотация~

Сърцето на Никола Фламел се свива от болка при вида на разрухата в неговия любим Париж. Дий и Макиавели унищожават Града на светлината, но не без намесата на Фламел. Сега Алхимика е длъжен да опази Софи и Джош Нюман, близнаците от Пророчеството, и да съхрани страниците от Книгата на Авраам Мага от Тъмните древни и техния верен слуга, д-р Джон Дий. Магьосника е решен на всичко, за да залови легендарните близнаци и Сборника, и изпраща по петите им армия от закачулени духове, свирепи чудовища и кошмарни създания от най-тъмните кътчета на митовете и легендите.

С всеки отминаващ ден силите на Никола го напускат. Пернел продължава да е затворничка в Алкатрас, а Скати изчезва вдън земя. Близнаците могат да разчитат единствено на мощта на Кларент, меча близнак на Ескалибур. Но неговата тъмна сила се процежда в душата на онзи, който се осмели да го изполва. За да победи Дий, Никола трябва да открие Древен, който да научи Джош и Софи на третата магия – водната. Единственият способен на това е най-старият безсмъртен на земята, цар Гилгамеш, който напълно е загубил разсъдъка си и обитава самото сърце на владенията на Дий - Лондон...


~За авторът~


Майкъл Скот е роден през 1959 г. в Ирландия. Когато навършва пълнолетие, започва работа като книжар и с течение на годините развива успешна търговия с антики и редки книги. Но голямата му страст винаги е било писането. Пише вече 27 години и творбите му не спират да се преиздават.
        Петдесетгодишният Скот е необикновено продуктивен – зад гърба си вече има 105 книги за възрастни и деца: фентъзи, хорър, научна фантастика, фолклористика и романтични четива (които пише под псевдонима Анна Дилън). Заслужил е славата си на един от безспорните авторитети в областта на келтския фолклор. Книгите му „Ирландски митове и легенди“, „Ирландски народни и вълшебни приказки“ и „Ирландски духове и призраци“ са най-често цитираните източници по темата. Романите му „Светците”, „Образ“, „Дяволии“ и „Отражението“ вече се приемат като класика в жанра хорър, а всекидневникът Айриш Таймс провъзгласи М. Скот за „царя на фентъзито на тези острови“.
        Известно време Скот е оглавявал драматичния отдел на “Тайрън Пръдакшънс” (създателите на музикалното и танцово шоу „Ривърденс“), а освен това е писал киносценарии и театрални пиеси. Отличен е за несравним принос в детската литература от Guide of the Children’s Books и присъства в изданието „Кой кой е в Ирландия“ за най-влиятелните ирландци за 2007 г.


~Ревю~

Щом сте стигнали до "Вълшебницата" значи отново си просите безценните часове четене на книгата от доказалият се като много добър писател Майкъл Скот. В нея Никола, Джош и Софи отново бягат и този път е далеч от Франция. В тази книга те трябва да открият друг учител който да обучи нашите близнаци от пророчеството на водната магия. И поради тази причина те са в Лондон пазени от Паломид един от рицарите на кръглата маса (ако сте фен на митовете за Артур, то тази книжка ще ви хареса). Далеч, далеч от тях в отвратителният и всяващ страх у всеки затвор Алкатраз жената на Николас сключва сделки с приятелият си, който по една или друга причина се оказва огромен и древен паяк. С него на нейна страна, тя е решена всичко да се махте от проклетият остров. Но това което с всяка изминала книга ме изумява все повече и повече е как Скот успява така да преплете митовете и легендите на толкова страни че до помислиш че всичко е реалност. Точно поради тази причина се изумих когато Майкъл вкара в книгата си и Уилям Шекспир! Да, точно за него става въпрос. А що се отнася до Джон Дий... е, той прави всичко по силите си и не се предава въпреки неуспехите си да осъществи плана си и да извади на бял свят тъмните древни. С нетърпение очаквам "Некромантът" понеже всяка глава свършваше по начин по който нещо те гризе да прочетеш и следващата глава въпреки че е станало късно и така глава след глава книгата като свърши исках да започна веднага "Некромантът". Която за щастие на всички фенове (и мое разбира се) я има на българсият пазар. Това обаче за което не ми се мисли е че петата книга още я няма в България, а след като завърша "Некромантът" трябва да си скубя косите до излизането на книгата.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми! Добре е че се придържат към оригиналните корици, а не правят свои, защото не мога да си представя тази поредица с други корици.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар