събота, 13 август 2011 г.

Ревю: Паднали ангели (Паднали ангели, #1)–Лорън Кейт

Заглавие: Паднали ангели
Поредица: Паднали ангели, #1
Автор: Лорън Кейт
Издателство: Локус Пъблишинг - Интенс
Страници: 360
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:14x21
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789547831148
Цена: 14,99лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ТУК


~Анотация~

Сравнението със Здрач и Новолуние е неизбежно, а ангелите със свръхспособности са новата тенденция в тийнейджърската литература. “Паднали ангели” е първата книга от ангелската вълна, привлякла вниманието на Холивуд. Правата за филмиране на книгата, първа от поредица, са купени от Дисни.
Има нещо до болка познато в Даниел Григори.
Загадъчен и надменен, той завладява вниманието на Лус Прайс от мига, в който тя го вижда през първия си ден в пансиона „Меч и Кръст” в знойната Савана, Джорджия. Той е единственото ярко петно на място, където клетъчните телефони са забранени, другите ученици до един са откачалки, а охранителни камери следят всяко движение.
Макар че Даниел не иска да има нищо общо с Лус – и полага извънредни усилия, за да даде това да се разбере – тя не може да се откаже. Привлечена от него, както пламъкът привлича нощната пеперуда, тя трябва да открие онова, което Даниел така отчаяно се стреми да запази в тайна… дори ако то я убие.
А смразяващо студеното държание на Даниел към нея? То всъщност е начин да я защити, който той е използвал отново… и отново. Защото Даниел е паднал ангел, обречен да се влюбва в едно и също момиче на всеки 17 години… и да гледа как то умира. А Лус е негова безсмъртна посестрима, прокълната да се преражда отново и отново като смъртно момиче, което няма представа кое е в действителност.
Опасно вълнуваща и мрачно романтична, „ПАДНАЛИ АНГЕЛИ” е трилър, който ви кара да обръщате жадно страниците, и невероятна любовна история.
Поредицата, за която се твърди, че представя „ангели и страховити демони” и се обръща към почитателите на Стефани Майър.
Издателят от RCHB Ани Хийтън казва, че това е „привлекателна смесица от изкушение, невъзможна любов и свръхестествени явления”, обещавайки, че никоя тийнейджърка няма да може да устои на изтерзания герой.


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата!

Трейлър на книгата!
Трейлър на книгата!


~За авторката~

Лорън Кейт е родена на 21 март 1981 година в САЩ и е израснала в Далас, ходила е на училище в Атланта и е започнала да пише в Ню Йорк. Тя е автор на поредиците "Паднали ангели" и "Предателството на Натали Харгроув". Живее в Лорън Кеньон със съпруга си и се надява да работи в кухня на ресторант, да си вземе куче и да се научи как да сърфира.


~Ревю~

Ако сте били (или все още сте) фен на поредицата "Здрач", то "Паднали ангели" на Лорън Кейт със сигурност няма да ви разочарова!

Луси (нашата главна героиня) е изпратена в пансион след мистериозен пожар който е убил гаджето й и сега тя е обвинена за смъртта му. Изпратена там за да обмисли постъпката си (пожара) Луси много бързо е въвлечена в един любовен триъгълник с двама сладури - Кам и Даниел. Кам е миличкият който й помага и се държи с нея като с принцеса, прави й подаръци, но изглежда Луси не е привлечена от него колкото към Даниел - момчето което я игнорира и отбягва всеки път когато са близо един до друг. Любовният триъгълник ще е до болка познат за повечето читатели на такава литература, но в "Паднали ангели" читателите и самите герои ще получат доста дежа вю моменти. Напрежението и чувствата между Луси и Даниел са си типичната тийнейджърска драма и напрежението се увеличава от факта че читателите знаят че Даниел обича Луси, и трябва да я защитава от себе си. Типичният случай между Еди и Бела, а? Точно поради тази причина книгата ще допадне на аудиторията която е луднала по "Здрач". С едно изключение - Кейт е свършила добра работа в разказването на подобна история и основа на тетралогията, като привлича читателите с тийнейджърска любов и нещото което те човърка да разбереш защо Даниел се държи като кретен. Ще искате да прочетете книгата само и само да разберете защо не иска да я целуне, а краят ще разкрие повечето отговори на вашите въпроси които сте си задавали по време на четенето на книгата. Освен това сега е доста популярно да се четат точно такива "клишета" ако мога така да се изразя, където имаш 90% подозрение как ще завърши книгата и че страшно много ти прилича на куп други, но на пук на себе си я прочиташ за да видиш дали си прав.

Героите: Прилики с други колкото искате, но ако не си приличаха с герои от други книги не знам как трябва да изглеждат... с едно око и три крака?! На Луси може да се разчита, а и не се държи като останалите слаби героини в книгите. Прави всичко възможно за да не изглежда слаба в очите на читателите и го постига... до някъде. Двете момчета които привличат вниманието на Луси, Даниел и Кам, си имат своите заслуги и тук както в "Здрач" сигурно читателите на "Паднали ангели" ще започнат да се разделят на отбор Кам и отбор Даниел. Но за мен Даниел си ми е фаворит в тази книга, може би заради това как се "запознах" с него от Пролога на книгата.

Краят: Беше неочакван, въпреки че си мислех как ще свърши цялата работа. Както бавно и монотонно се развиваха нещата изведнъж се появиха толкова много врагове, разкрития на тайни, че ми се наложи да прочета краят два пъти... Вълнуваща и мистериозна любовна история, която остави доста наченки за следващите книги.

Отрицателни страни: Твърде много описания! Боже, Кейт, не можа ли да ми спестиш някоя друга страница. На моменти изобщо не бяха нужни някои от описания и мислех че нарочно ги е писала само и само да станат повече страниците, но пък не може да не намеря и аз някой кусур на книга която чета *смее се*.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Оригинална корица! Мистична, готическа и красива!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар