понеделник, 22 август 2011 г.

Ревю: Лунно сияние (Сагата за Тъмните пазители, #1)–Рейчъл Хоторн

Заглавие: Лунно сияние
Поредица: Сагата за Тъмните пазители, #1
Автор: Рейчъл Хоторн 
Издателство: Издателска Група България
Страници: 224
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:14x20
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9549485641
Цена: 11,99лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Описания на целувки



~Анотация~

"Не, това не беше някакво мимолетно увлечение. Дълбоко в сърцето си усещах, че той е всичко за мен - специалният... единственият... завинаги. И въпреки че почти не го познавах, не можех да се отърся от чувството, че двамата си принадлежим."

Кайла е красиво американско момиче, което обожава природата. Изгубила родителите си още като малка, тя изобщо не подозира, че над нея тегне мрачна тайна, която ще промени живота й завинаги.


~За авторката~

Рейчъл Хоторн, която още се подвизава като Лорейн Хейт и Джейд Паркър, е дъщеря на Британската мис красота (майка й е спечелила второ място в конкурс по красота спонсорирано от Макс Фактор по време на което е била целуната от Цезар Ромеро - актьорът който играе Жокера в старият сериал за Батман). Лорейн е родена в Уатфорд, Хъртс, Англия, но скоро след това се премества в Тексас. Двойната й националност й е дала любовта към всичко британско и тексаско.


~Ревю~

Вълнуващо и изпълнено с емоции четиво. Хареса ми това че се чувства когато четеше книгата как авторката я е писала с любов, а не просто за известност и пари. Лекичка и малка книжка, която се изчита за 3-4 часа.

Митологията: Авторката не се е придържала към нормалната митология за вълци/върколаци и се опитала да състави нова. При нея мъжките превръщачи във вълци се превръщат първи, докато женските на пълнолуние когато навършат седемнадесетият си рожден ден. Но което още повече ме грабна от към митология е това че когато се превръщат женските трябва да бъдат заедно с мъжки превръщач, като за предпочитане е мъжкият превръщач да е избрал женската за своя половинка.

Историята: Кайла е сирак. Родителите й са били убити преди много време в гората. От тогава тя решава да ходи на къмпинг всяко лято. Запознавайки се с нови хора всяка година и приспособявайки се към обстановката, Кайла намира много приятели и две момчета които не спират да привличат вниманието й - Мейсън и Лукас. Докато Мейсън е кроткото, сладко и не изпълнено с проблеми и тайни момче, Лукас е неговата противоположност - сексапилен и опасен. Въпреки че е само две години по-голям от Кайла, Лукас се държи като много по-зряло. Наблюдава и знае всичко което се случва наоколо, но сякаш крие тайна, която Каула дава всичко за да разкрие. Из цялата суматоха с момчетата, Кайла има и задача - да води доктор Киън и учениците му из гората за да правят проучвания, които след време излиза че са в напълно противоположна посока. И Кайла има няколко дни да научи какво става и да спаси тези които трябва, в това число и себе си.

Въпреки че книгата се намира трудно в книжарниците ви съветвам добре да се поразтърсите, защото наистина си заслужава да я прочетете.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Страхотна е! Много повече ми харесва от оригиналната!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар