събота, 20 август 2011 г.

Бо (Сукубус)

Бо е родена с Фей кръв, но е рядкост в техният свят. Издигната от хората, тя е прекарала младостта си в идиличен, малък град, без да знае каква е истинската й природа: че е Сукубус, митологични същества които трябва да съблазняват смъртни и да се хранят от сексуалната им чи-енергия за да оцелеят. Мъчителното, случайно открие на Бо за способностите й като тийнейджър, я принуждават да напусне всякакво подобие на нормален живот и да преглътне скитническото си съществуване. Тя се мести от град в град от както не може да контролира чувствата си и оставянето на мъртъвци за следа от пробуждането й.
Когато Бо научава какво е и за съществуването на Фей клановете, тя си мисли да бяга. Бо взема решение да открие истината от къде е дошла, и защо е била изоставена. Без да е сигурна на кого да се доверява, от отказва Фей клановете, вземайки независимост и превръщаща се в невероятен пазител на Фей и хора в нужда за своите уникални сили. С добавената помощ на човешката си най-добра приятелка, Кензи; научните таланти на Лорън; и винаги наблюдаващото око на Дейсън, Бо трябва да се научи да контролира природата си на сукубус и да се приспособи към опасният, свръхестествен подземен свят, за който никога не е знаела че съществува.


Превод: Vampire Lady


Сукубус
В средновековните вярвания суку̀б или суку̀бус (мн.ч. сукуби, но не и сукубуси) е женски демон, който се съвкупява с мъже. Думата произилза от латинското succumbere — „лежащ отдолу“ или „който лежи отдолу“. Сукубът е антиподът на инкуба.
Сукубите са женски демони, залегнали в юдейската и християнската митология. Според тези традиции, сукубите се хранят с жизнената енергия на спящите мъже, с които се съвкупляват. Легендите гласят, че когато сукуб преспи с мъж, мъжът няма спомени за това и може да приеме събитието най-много като сън.
В християнството нощните „грешни“ сънища често са приписвани на посещението на сукуб.
Един от разпространените митове е, че инкубът е безполов демон. Той приема първо формата на сукуб, преспива с мъж, поема семето му в себе си, превръща се в инкуб и накрая опложда с това семе жената.
През Средновековието често след хетеросексуални контакти мъжете бивали обвинени в умишлено извършване на полов акт с дявола (т.е. сукуб) и в подчинение на дявола.


Източник: Уикипедия

Няма коментари:

Публикуване на коментар