събота, 13 август 2011 г.

Ревю: Терзания (Паднали ангели, #2)–Лорън Кейт

Заглавие: Терзания
Поредица: Паднали ангели, #2
Автор: Лорън Кейт
Издателство: Локус Пъблишинг - Интенс
Страници: 368
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:14x21
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789547831315
Цена: 14,99лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.

~Анотация~

Всички ангели и демoни сa oстaвили нaстpaнa paзличиятa си зa oсемнaйсет дни. Дaниел и Кaм, дoбpе пoзнaти зapaди oтнoшениятa им с Лусиндa Пpaйс, се съюзявaт именнo зapaди нея. Зa дa я oпaзят.

Геpoинятa, пpеживялa тoлкoвa дpaмaтични мoменти в Пaднaли aнгели, сегa е изпpaвенa пpед нoви пpедизвикaтелствa - нoвo училище, нoвo oбкpъжение, нoви пoзнaния зa дългия й път във вpеметo.

Любoвтa нa Дaниел и Лус пpидoбивa свoите истински измеpения – всеoбхвaтнo, непoвтopимo, дълбoкo чувствo, кoетo ги пpевpъщa в еднa впечaтлявaщa, стpaннa двoйкa в oбятиятa нa вечнoсттa.

В тaзи книгa ще сpещнете нефилими, пpoкуденици, вестители...

Ще изпитaте тpъпки нa стpaх и ужaс, нo и мнoгo зaбaвни мoменти, кoитo Лopън Кейт е paзкaзaлa пo плaстичен и близък дo душaтa нa млaдия читaтел нaчин!

Теpзaния е poмaн, кoйтo ще ви paзкpие дългия път към пpиятелствoтo, любoвтa и пpoумявaнетo нa сoбственoтo aз нa еднo седемнaйсетгoдишнo мoмиче, opисaнo с дpaмaтичнa учaст, нo и с великa любoв...

“Тя се чувствaше oсвoбoденa oт всичкo, кoетo я пpикoвaвaше към земятa. Oсвoбoденa oт oпaснoсти, oблекченa oт бoлкa. И тoлкoвa влюбенa.”


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата!
Трейлър на книгата!

~Спечелени награди~

Goodreads Choice Award for Cover Art (2010)


~За авторката~

Лорън Кейт е родена на 21 март 1981 година в САЩ и е израснала в Далас, ходила е на училище в Атланта и е започнала да пише в Ню Йорк. Тя е автор на поредиците "Паднали ангели" и "Предателството на Натали Харгроув". Живее в Лорън Кеньон със съпруга си и се надява да работи в кухня на ресторант, да си вземе куче и да се научи как да сърфира.


~Ревю~

След "Паднали ангели", очаквах "Терзания" да бъде по-малко объркваща и по-вълнуваща, и да бъда пощадена от Кейт с по-малко ненужни описания. Въпреки че не всичките ми изисквания се сбъднаха, все пак прочетох книгата и мога да кажа че ми хареса повече от първата. Корицата и съдържанието бяха по-добре.

Бях свикнала с пансиона "Меч и Кръст", но и другото училище бива. Въпреки че е за нефилими, а нашето момиче изобщо не му е там мястото (не че в "Меч и Кръст" пък и беше де, но това е друга тема). "Шорлайн" не е толкова лошо училище - супер лукс сравнение с другото, но пък ми изглеждаше някак си твърде перфектно и скучно. Новите герои биват (особено сладко изчервяващият се Майлс), но ми липсваше Айрийн (съжалявам, но не мога да възприема превода на името като Ариана, защото се сещам за бирата и ми се убива удоволствието).

През цялата книга обаче се ядосвах на кой ли не. На Луси понеже се държеше като дете което се опитва да се оправя сама и да нарушава правила, на Даниел който се държеше като пълен кретен понеже го няма сумати време, върне се прекара пет минути с героинята разстрои я и си тръгва О.о Този път Луси се държа така сякаш е от онзи омразен тип главни героини които не се доверяват на гаджето си, правят каквото си искат и на края на книгата започват да осъзнават грешките си. От друга страна пък и Даниел си е виновен имайки предвид че той абсолютно нищо не казваше на Луси и тя вече се чудеше какво да си мисли. Пък и какво очакваше той - тя да се затвори в една стая и да не мърда, ами извинявайте ама и аз ще изляза въпреки че може да ме убият всеки момент. То в това идеално училище си е като затвор. Всичко бе твърде... идеално.

Историята и замисъла на развитие се придвижваше малко бавничко, но изглежда това й е стила на авторката. Въпреки всичко, бе малко по-динамична от първата книга и бе по-лесна за четене. Доста бях впечатлена от войната между Ангелите и Демоните и новооткритите способности на Луси да разкрие предишните си животи. Ако вярвате в прераждането, както се опитва мис Кейт да ви накара, ще ви интересно да видите какви сте били в предишният си живот (въпреки че мисля че стана малко претруфено и с тази задача на Луси да види каква е била преди. Можеше авторката да го остави за следващата книга... примерно).

Краят си беше напрегнат и малко го очаквах, но това може би е поради факта че поредицата взе да ми прилича на поне двадесет подобни, които все още си дочитам, само и само да видя дали ще ме очароват по някакъв начин. Във всеки случай ще прочета останалите две книги за да видя какво още ще смеси Кейт за да привлече читатели, защото номера с красивите корици вече ми е като обица на ухото.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Оригинална корица! Тази ми е фаворит! Не случайно е спечелила награда!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар