вторник, 30 август 2011 г.

Ревю: Знакът на жрицата (Жрицата на срама, #2)–Лине Кобербьол

Заглавие: Знакът на жрицата
Поредица: Жрицата на срама, #2
Автор: Лине Кобербьол
Издателство: Персей
Страници: 254
Корици: Меки
Език: Български
Размери:20x13
Дата на издаване: 2007
ISBN: 9789549420555
Цена: 6,99лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Лек груб език, описания на убийства и кървави сцени.


~Анотация~

С поредица инсценирани нападения Орденът на дракона иска да разпали вражда между клановете. Негови воини, преоблечени в цветовете на един от клановете, нападат и раняват Жрицата на срама. Синът й Давин тръгва да отмъсти.

Но сестра му Дина е пленена и отвлечена. Тя е наследила дарбата на майка си - когато погледне някого в очите, да проникне в най-съкровените му тайни и да го накара да изпита срам за извършените грехове. Сега Дина насила е принудена да използва дарбата си в служба на жестокия Валдрако, роднина по майчина линия на Дракан, ужасяващия граф на Ордена на дракона.

Заедно с най-добрите си приятели Давин се отправя към непристъпния град Дракана, за да спаси сестра си и да постигне отмъщението, което търси.

Определяна като новата Дж. К. Роулинг, с романната си серия за Жрицата на срама Лине Кобербьол хвърля ръкавицата на предизвикателството към поредицата за Хари Потър. Писателката е автор на серията книги по популярния сериал "W.i.t.c.h." ("Уич"), носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.


~За авторката~

Лине Кобербьол е автор на серията книги по популярния сериал "W.i.t.c.h." ("Уич"), носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.

Лине Кoбербьол е родена през 1960 година в Копенхаген. Тя започва своята писателска кариера още на петнайсетгодишна възраст, когато издава първите две книги от поредицата за Тина, влюбеното в конете момиче. Днес, 25 години по-късно, всичките четири книги от поредицата са продадени в над сто хиляди екземпляра в Дания, Норвегия и Швеция. На 28 години Лине публикува първия си роман, предназначен за възрастни.

Писателката превръща популярния анимационен сериал "Уич" ("W.i.t.c.h."), който в момента върви по Би Ти Ви, в романи, които си спечелват милиони читатели по света.

Но връх в творчеството й е серията от 4 романа за Жрицата на Срама. Всяка от книгите е сюжетно самостоятелна. Главна героиня в първата е Дина, дъщерята на Жрицата. Книгата е умела плетеница от приключения, фантастични елементи и мистика. В основата на сюжета лежи неразкрито кърваво престъпление, което повлича след себе си върволица от напрегнати и спиращи дъха събития.

Министърът на културата на Дания определя "Дъщерята на Жрицата" като една от най-успешните книги в страната, а членовете на особено престижния Клуб за детска литература я посочват за свой фаворит. Книгата е издадена в редица страни, сред които са Англия, Швеция, Турция, Япония, Холандия, Франция и Германия. Историята на Жрицата продължава в следващите три книги - "Знакът на Жрицата", "Дарът на змията" и "Войната на жриците".


~Ревю~

Докато в първата книга Ордена успява само да плени жрицата без да й нанася телесни повреди, във втората книга тя е нападната и ранена. Дъщеря й е отвлечена и сега единственото им спасение от части е брата на жрицата - Давин.

Дина и роднините и приятелите й сега са далеч от Дракан или поне така си мислят. След като са нападнати Дина е отвлечена и използвана като играчка на графа на Ордена на дракона - Валдрако да превземе света. В тази книга нещото което ми направи впечатление че гледната точка бе както от страна на Дина така и от Давин. А също така насилието над деца и робството бяха в повечко. Но пък то едното вместо другото. Ако не са дракони ще е някакъв побъркан граф. Хареса ми това че виждаме как Дина с големи усилия успява да развие и използва по предназначение силите които е наследила от майка си. С нищо не отстъпва на първата книга, освен с краят може би... който беше повече от неочакван.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Харесва ми!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар