петък, 29 юли 2011 г.

Ревю: Кресчендо (Ш-ш-шт!, #2)–Бека Фицпратик

Заглавие: Кресчендо
Поредица: Ш-ш-шт!, #2
Автор: Бека Фицпатрик
Издателство: Ергон
Страници: 312
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549625684
Цена: 13,99лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.


~Анотация~

Животът на Нора Грей е далеч от съвършенството. Опитът да избяга от живота си, от живота изобщо, не е бил приятен, но поне се е сдобила с ангел-пазител, в резултат на това. Тайнствен, магнетичен, красив ангел-пазител. Но въпреки ролята си в съдбата на Нора, Пач съвсем не действа ангелски. Той е по-неуловим и загадъчен от всякога (ако изобщо е възможно това), но което е по-лошо – изглежда прекарва твърде много време с Марси Милар, най-злата съперница на Нора.
И ако Пач не действаше така подмолно и отдалеч, Нора едва ли би обърнала внимание на Скот Парнел, отдавнашен приятел на семейството, завърнал се наскоро в града. Въпреки тотално вбесяващото му поведение, Нора се чувства привлечена от него, макар да не я напуска усещането, че нещо важно й се изплъзва.
И сякаш това не е достатъчно, Нора е обсебена от видения за убития си баща, които я карат да се пита дали кръвната й връзка с нефилимите не е свързана някак със смъртта му. Макар да си представя какво може да й се случи, тя се замесва в невероятно опасна ситуация, търсейки отговор на измъчващите я въпроси. Но може би някои неща трябва да изгорят до основи, защото истината може да разруши всичко – и всеки – в когото тя вярва…


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата!
 

~За авторката~

Бека Фицпатрик е израснала четейки Нанси Дрю и Трикси Белдън с фенерче под завивките. Завършва колеж със степен в областта на здравеопазването, която тя незабавно изоставя за да пише книги. Когато не пише, тя броди из продажбите за отхвърлени обувки, бяга или гледа престъпни драми по телевизията.


~Ревю~

"Ш-ш-шт!" завърши с Пач и Нора заедно като двойка, но точно в началото на "Кресчендо" тяхната връзка отново е предизвикана от същества и сили твърде големи за да бъдат игнорирани.

Лято е и Нора се надява че ще прекара една нормална ваканция с приятелите си и гаджето си, но колко нормална може да е след като имаш за гадже ангел пазител, а и си вързана за проект по химия с най-омразният човек на света - Марси Милър... А що се отнася до гаджето - на Пач отново нещо му става, за пореден път започна да се отдръпва и да става все по потаен, но когато тайните се заплитат, навързват една след друга и на края разкриват Нора вече не знае какво да прави. Всеки би дал всичко да има ангел пазител като Пач, но не и Нора... изглежда любовта не е вечна, а ангелите могат да ти изиграят лоша шега, въпреки че се водят най-чистите същества. Докато Нора потъва с всяка изминала глава в проблеми до коленете, едно нещо я кара да се съмнява във всички, и най-вече в Пач - мистериозната и загадъчна смърт на баща й, защото всички следи водят до Пач, а сега когато вече си загубил ангела и гаджето си, но все още изпитваш чувства към него, как би реагирала ако той е номер едно заподозрян в убийство.

Тази книга надмина очакванията ми, и направо издуха "Ш-ш-шт!". Мога да я нарека - книгата на загадките и много разкрити тайни. Обрат след обрат, тъкмо си мислите че сте открили потенциална следа и БАМ! всичко е грешно и цялата история се преобръща. А краят... Кристо (на латински Исусе) не го очаквах!

Обичам стила на Бека и с удоволствие и нетърпение очаквам последната трета книга от поредицата. Ако сте фен на ангелите и Нефилимите, то тази книга е за вас - сладка любовна история, с елементи на приключения и неразкрита мистерия.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Оригинална корица! Супер нямам думи просто! Надявам се да закупят оригиналната корица и за третата книга!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар