сряда, 26 септември 2012 г.

Ревю: Сенчести души (Дневниците на вампира: Завръщането, #6) – Л.Дж.Смит

Заглавие: Сенчести души
Поредица: Дневниците на вампира: Завръщането, #5
Автор: Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 516
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321425
Цена: 15,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....

От дневника на Елена:
Мило дневниче,
Много момчета ме наричаха най-ангелското момиче на света. Но ако трябва да бъда честна, ще си призная, че за мен те бяха просто трофеи. Никоя от игричките ми с тях не успя да докосне дълбоко сърцето ми... докато не се появи едно много специално момче. Името му е Стефан.
Но се оказа, че той не е такъв, какъвто изглежда. Стефан Салваторе се оказа вампир. Истински вампир.
Както и по-големият му брат, прекрасният Деймън.
Едно момиче, замесено с двама вампири... ами, доста е вероятно да се стигне до сериозни неприятности, нали?



~За поредицата~

Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към книгите и настояванията на феновете, следва написването на четвърти роман. След известно прекъсване авторката доразвива историята и следват още романи.
Превърнала се в международен бестселър, по поредицата бе заснет и сериал, с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев.


~За авторката~

Американската писателка Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е „ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА”, влязла в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.


~Ревю~

Сенчести души е шестата книга от поредицата за Дневниците на вампира и втората от поредицата Дневниците на вампира: Завръщането. Борбата между Деймън и Стефан за сърцето на Елена няма край от началото на поредицата. Както в предишната, така и в тази Елена обича Стефан безусловно, а към Деймън изпитва смесени чувства. След провала на Деймън да се съюзи с японските демони лисици китсуне Шиничи и Мисао, за да победи Стефан и Елена да стане негова, сега Деймън с помощта на Елена и приятелите й трябва да спасят Стефан от тъмният затвор на демоните. Изглежда Деймън колкото и да мрази Стефан, не би искал той да умре, което леко ми напомня на сцената в края на третата книга от поредицата, където за малко двамата бяха в мирни отношения. С всяка изминала книга от поредицата Дневниците на вампира: завръщането забелязвам как второстепенните герои започват да играят малко по-голяма роля и не са просто за фон. В тази книга Бони и Мередит се опитват всячески да помогнат с освобождаването на Стефан, защото едно че не искат приятелката им Елена да страда и друго че Стефан вече за тях е много скъп. Двете героини особено Мередит преживяват много от хаоса който цари във Фелс Чърч. въпреки че Мередит е силна и умело крие емоциите си, след като вижда нещо според мен ужасяващо й съчувствах в това че искаше да заплаче. Друга нейна черта която ми харесва е това че въпреки че се изправя пред по-силни същества от нея, не я е страх да каже това което мисли и да изкаже своето мнение в различни напрегнати ситуации. Със сигурност Мередит е персонажът който най-много се е променил от началото на поредицата. Хареса ми идеята за двата ключа които са скрити на различни места и трябва да изминат различни изпитания за да се доберат до тях. А пътят до тях може да ги прати право в ръцете на демоните или по-лошо... да ги убие. Отново краят бе неочакван, но пък това прави книгите интересни нали...?! Въпреки че на места имаше откъси които поне според мен не бяха нужни, книгата се е получила добре. Не колкото Оригиналната поредица (първите четири книги), но добре.


#Мой рейтинг за книгата - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар