сряда, 26 септември 2012 г.

Ревю: Тъмното обединение (Дневниците на вампира, #4) – Л.Дж.Смит

Заглавие: Тъмното обединение
Поредица: Дневниците на вампира, #4
Автор: Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 236
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2009
ISBN: 9789549321258
Цена: 9,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....

Шест месеца след смъртта на Елена, Бони започва да я вижда в сънищата си. Но скоро сънищата се превръщат в страшни кошмари. Фелс Чърч има нов ужасяващ враг, много по-силен и опасен. С помощта на спиритическа дъска Бони се свързва с Елена, която се опитва да ги предупреди за надвисналото зло. Следвайки указанията й, Бони призовава Стефан да се завърне в града. Обединени отново, спазвайки обещанието си към Елена, двамата братя се изправят срещу най-могъщото зло във финална битка...



~За поредицата~

Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към книгите и настояванията на феновете, следва написването на четвърти роман. След известно прекъсване авторката доразвива историята и следват още романи.
Превърнала се в международен бестселър, по поредицата бе заснет и сериал, с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев.


~За авторката~

Американската писателка Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е „ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА”, влязла в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.


~Ревю~

Предвид края на третата книга, бях малко скептична да започна Тъмното обединение. Малко са книгите които съм чела и в които авторът убива някои от главните герои. Първоначално даже като видях корицата на книгата и си казах: Защо за бога е Бони на корицата? След като започнах да чета книгата разбрах че е от името на Бони, което бе странно... Защо ли? Бони е добре създадена героиня, но е твърде стеснителна, въпреки това бе интересно да чета от нейна гледна точка. Това което ме изненада е че главната героиня, за която се предполага че трябва да е мъртва след края на третата книга, и за която смятах че ще е мъртва за постоянно, сега излиза че в Тъмното обединение тя може да говори с хората които обича от Отвъдното. Както във всяка една от книгите от поредицата, отново имаме зло, което заплашва града и отново някой трябва да го спаси. И този някой, вече не е един, а цялата ни позната групичка, като в челните позиции са братята Салваторе. Няма да ви разкривам кой е злодеят и дали ще го победят и кой ще умре този път, но пък ще ви подскажа че Тайлър ще се появява по-честичко. Четвъртата книга наистина се превърна в най-динамичната от всички предходни и ще радвам и надявам, ако и следващата е такава. До тогава, препоръчвам да прочетете първите четири книги, които се четата за един ден, ако четете нон-стоп или за четири поредни, ако си отделите по два часа на ден за четене.


#Мой рейтинг за книгата - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар