сряда, 26 септември 2012 г.

Ревю: Свечеряване (Дневниците на вампира: Завръщането, #5) – Л.Дж.Смит

Заглавие: Свечеряване
Поредица: Дневниците на вампира: Завръщането, #5
Автор: Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 504
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321333
Цена: 15,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....

Стефан е оставил в дневника на Елена бележка, която преобръща целия й свят:
Скъпа моя Елена,
Зная, че рано или късно ще прочетеш тези редове. Мила моя, вярвам, че вече можеш сама да се грижиш за себе си. Никога не съм срещал по-силно и по-независимо момиче от теб. А това означава, че вече е време. Време е да си тръгна. Не мога да остана повече, без да те превърна отново във вампир – нещо, което и двамата знаем, че не бива да се случва.
Моля те, прости ми. Моля те, забрави ме. О, любов моя, не искам да си тръгна, но трябва.
Ако се нуждаеш от помощ, обърни се към Деймън. Накарах го да обещае, че ще те закриля. Каквото и зло да вилнее във Фелс Чърч, то няма да посмее да те докосне, когато Деймън е наблизо. Скъпа моя, ангел мой, винаги ще те обичам...
Стефан



~За поредицата~

Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към книгите и настояванията на феновете, следва написването на четвърти роман. След известно прекъсване авторката доразвива историята и следват още романи.
Превърнала се в международен бестселър, по поредицата бе заснет и сериал, с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев.


~За авторката~

Американската писателка Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е „ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА”, влязла в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.


~Ревю~

Време е за трилогията към Дневниците на вампира - Дневниците на вампира: Завръщането, която е продължението на първоначалната трилогия Дневниците на вампира (Пробуждането, Борбата, Яростта) и последвалата четвърта част - Тъмното обединение.

И така първата книга е Свечеряване. В нея отново срещаме познатите ни герои - Елена, Стефан, Деймън, Бони, Мередит, Мат, Каролин, Г-жа Флаурс... И както до сега Елена отново е мъченица. В началото си живееше спокоен живот, после се влюби в невероятният Стефан, любовта им бе прекъсната от хиляди препятствия и премина през много изпитания. Не след дълго поне, тя се срещна и с брата на Стефан - Деймън - мистериозният, красив и мрачен вампир , към който Елена изпитва смесени чувства. Заради стара вражда между братята започнала още с тяхното преобразяване във вампири, Елена, както нейната предшественица, Катрин, се превръща в ябълката на раздора. Не стига и любовният й живот, но тя трябваше да се бори и със злодеите които навлизаха в живота й. С течение на книгите, тя бе невинна ученичка, влюбена тийнейджърка, вампир, умря за да спаси своите спасители (Стефан и Деймън) и след това се върна от Другият свят, отново за да спаси Филс Чърч и приятелите си. Сега нашите до болка познати герои трябва да се преборят с нов злодей или може би злодеи.... отново. Разбира се след толкова срещи със смъртта Елена е променена (и промените ме изумиха повече от колкото очаквах). Не бих искала да издавам много от историята, но сега Елена от героиня се превърна в супер героиня. Хареса ми това че Смит вкарва малко промени и освежава историята. Разбира се първоначалната поредица ще си ми остане фаворит, но за сега новата не е лоша. Стефан в тази книга пак се прави на Светия и прави всичко възможно да помогне на променената Елена, да види за какво става въпрос с този нов враг и да държи брат си под око, който пък от друга страна е бесен на това което се е случило с Елена и сега  ненавижда Стефан още повече от преди. До толкова че е готов да се съюзи с врага. Но на Деймън този съюз му струва много и никой не знае дали вече не е прекрачил тази граница. Това което ме изумява и след като вече съм прочела книгата е това което се случваше с Каролин. Имам чувството че Смит доста е намразила тази героиня след като я гърчи вече пета книга. Страхувам се че повече не бих могла да кажа, защото това би струвало удоволствието на тези които не са чели книгата, но мисля че ще им хареса имайки в предвид, че отново е динамична, а и е малко по-дълга от предходните (изчита се за около 3-4 часа).


#Мой рейтинг за книгата - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар