сряда, 26 септември 2012 г.

Ревю: Яростта (Дневниците на вампира, #3) – Л.Дж.Смит

Заглавие: Яростта
Поредица: Дневниците на вампира, #3
Автор: Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 200
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2009
ISBN: 9789549321234
Цена: 9,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....

Сега Елена отново броди по земята, споделяйки съдбата на двамата братя вампири и постепенно приспособявайки се към новия си начин на живот. Но във Фелс Чърч сякаш никой вече не е такъв, какъвто изглежда. Нещо мрачно вилнее из града и застрашава всичките му обитатели.
А когато една ужасна сянка от миналото се надига и с яростна омраза заплашва да унищожи всички онези, които Елена обича, тя знае, че трябва да направи всичко възможно да помири Стефан и Деймън, и заедно да се изправят срещу надвисналото зло – каквото и да й струва това...



~За поредицата~

Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към книгите и настояванията на феновете, следва написването на четвърти роман. След известно прекъсване авторката доразвива историята и следват още романи.
Превърнала се в международен бестселър, по поредицата бе заснет и сериал, с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев.


~За авторката~

Американската писателка Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е „ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА”, влязла в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.


~Ревю~

До сега в Дневниците на вампира: Елена е най-популярното момиче, която не се интересува от сериозни връзки, докато не среща привлекателният Стефан. Не след дълго разбира че той не е това за което го е мислила, но запазва тайната му. И като всяка любовна история трябва да има и трета страна, за да може любовният триъгълник задължително да присъства. Тук се намесва Деймън, братът на Стефан. В Борбата разбрахме как са се превърнали във вампири и проследихме борбата на Елена да открия своята любов - Стефан. В края на втората книга стигнахме до трагичната саможертва на Елена, но на края както Смит обича да изтезава своите читатели и да ги изненадва с какви ли не обрати, Елена отново е на хоризонта.

Третата книга от поредицата, Яростта, идва с обичайните за Дневниците на вампира неща. Нов враг, задължително неиндефициран и мистериозен, умопомрачително силен и създаващ размирици и проблеми из цял Фелс Чърч. Смит продължава да разкрива малко по малко от миналото на Салваторе, както и да развива характерите на второстепенните си герои. Като например Бони, която научава повече за силите си и за това как да ги владее. За Деймън пък  се показва че той не е толкова лош и безчувствен, а Стефан отново успява да ме изненада като хем получава всичко, хем докато мигнеш и вече го е загубил. Но Елена като главен герой трябва да избие рибата от всякъде като стане върховната героиня и всичко мине през плещите й. Смит отново разкрива малки части и епизоди от живота на Салваторе по време на преобразяването им и превръщането им в това което са в момента. Но в тази книга дойде и частта в която видяхме и какво точно ги е разделило преди толкова години, че сега не могат да се понасят. Колкото до края на книгата (което преди години се е считало и като край на поредицата, преди да се напишат хилядите продължения), Лиса Джейн Смит отново успява да хвърли читателите си в туш след като преобръща цялата представа на феновете си за щастлив край на поредицата. Хареса ми това че имаше доста цитати и сцени които ми харесаха, а още повече че последният един абзац от книгата те кара да се разчувстваш и същевременно да се замислиш: Какво за бога ще се случва в следващите книги след като така завърши тази? О.о В действителност поредицата наистина има нарастващ ефект на интензивност, динамика и интересни развръзки. Всяка книга от става по-интересна от предишната, но дали това ще се задържи така?...


#Мой рейтинг за книгата - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар