събота, 8 септември 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…” – Триша Рейбърн – автор на поредицата “Сирена” (07.08.2012)

Смъртоносна опасност се крие във водите край градчето Уинтър Харбър и това лято там никой няма да е в безопасност.

За Ванеса и Джъстин Сандс е традиция да прекарват летните си ваканции в Уинтър Харбър, Мейн, и през повечето време да са с братята Кармайкъл. Това лято Ванеса е решена да добие поне малко от смелостта на по-голямата си сестра и най-после да преодолее своя страх от океана, а защо не и да превърне приятелството си със Саймън Кармайкъл в нещо повече.

Но когато вечерта след един семеен скандал Джъстин отива да скочи от върха на опасна скала, а на следващата сутрин тялото й е открито, изхвърлено на брега, Ванеса отказва да приеме, че това е самоубийство или нещастен случай. Съмненията й се затвърждават, когато открива, че сестра й е криела тайни от нея и от семейството, а гаджето я Кейлъб Кармайкъл е изчезнал мистериозно. Внезапно крайбрежното градче е поразено от серия зловещи инциденти, всеки от които по някакъв начин е свързан с океана. Близо до водата последователно са открити телата на няколко удавени мъже, на чиито лица са застинали широки предсмъртни усмивки.

Ванеса и Саймън се заемат да разберат дали тази тайнствена поредица от смъртни случаи има нещо общо с Джъстин и Кейлъб. Но дали разкритията им няма да поставят край на зараждащите се чувства между двамата и да преобърнат живота на Ванеса завинаги?

Но първо, коя е Триша Рейбърн?

Триша Рейбърн е автор на „Пантофките на Руби“ (Ruby’s Slippers) и трилогията „Маги Бийн“ (Maggie Bean). Въпреки че се страхува от всички създания, обитаващи водните дълбини, тя продължава да обича водата и живее в крайбрежно градче в източната част на Лонг Айлънд.

От къде получихте вдъхновение за Сирена?

-Сирена беше вдъхновена от скорошния ми страх от всички морски създания – акули, раци, медузи, всичките! Ако е морското дъно съм внимателна. Замислих се какво ли друго може да плува там долу под повърхността и историята на Ванеса дойде от мен.

Ще има ли още книги в света на Сирена след като трилогията бъде завършена?

-Нямам планове за други книги....но съм заинтересована да проуча още малко!

С кой герой от трилогията Сирена се сравнявате най-много?

-Определено Ванеса.

Има ли герой,които не харесвате?

-Мисля, че е безопасно да кажа, че всички те имат своите пропуски,но като писател и читател ги харесвам всичките по различни причини. Разбира се, ако познавах Райна или Зара в реалния живот,вероятно ще спазвам дистанция!

Любимата част от трилогията за Сирена е мистерия. Ти буквално ме имаш на ръба на мястото ми всеки път!Как създадохте напрежението в книгите си?

-Радвам се, че харесахте мистерията! За да създадем напрежение понякога помага да си представяш сцени сякаш са от филм и после да преведеш тези случки/картини в думи.

Обичам и Паркър и Симон в Мъртво вълнение. Ще видим ли още от тях в следващата книга?

-Не искам да издавам прекалено много,но мога да кажа, че определено ще видите повече от единия,от другия,или от двамата. И ще срещнете също и нови момчета.

Ванеса се е развила в толкова силна,безстрашна жена. Знаехте ли от началото, че тя ще успее да намери вътрешната си сила?

-Напълно. И тя имаше повече от колкото дори е предполагала.

Защо някой от сирените могат да преодолеят нуждата си да нараняват мъже, а други не могат?

-Всички сирени имат различна мотивация и всички могат да избират дали да се оставят на нуждите си. Но каквото и да изберат, някой все плаща за това.

Възможно ли е за сирена да получи възможност от някой който наистина я обича?

-Да, но по различен начин от някой,който не се чувства така.

Имате ли планове за бъдещи поредици?

-Първата книга от новата ми поредица, Пакостници, ще бъде разпространена от Саймън & Шустър следващото лято. И имам идеи за други поредици, но те са още много в процес на мислене.

Какво ще правите, когато Мъртво вълнение излезе на пазара?

-Вероятно ще пиша, ще отида на плаж и ще оценя водата от безопасно разстояние, и може би щ е спра до няколко местни книжарници!

Има ли още нещо,което бихте искали да споделите с читателите?

-Да! Благодаря ви толкова много, че четете историята на Ванеса. Надявам се да се забавлявате!


Интервюто бе преведено за вас от cornelia_star (Теми)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар