сряда, 26 септември 2012 г.

Ревю: Борбата (Дневниците на вампира, #2) – Л.Дж.Смит

Заглавие: Борбата
Поредица: Дневниците на вампира, #2
Автор: Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 200
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2009
ISBN: 9789549321210
Цена: 9,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....

Деймън Салваторе, „принцът на мрака“, арогантният брат на Стефан, се опитва да изкуши Елена със съблазнителни обещания за сила и вечен живот. По ирония на съдбата, той се оказва неизменна, мрачна и ужасяваща част от нейното бъдеще.
Тлеещите въглени на враждата от миналото подклаждат началото на нова битка между братята. Този път обаче залогът е сърцето и душата на Елена. Невероятната прилика на младото момиче с жената, обрекла Стефан и Деймън на вечността, я хвърля право в центъра на петвековната им война. Но за разлика от Катрин, Елена притежава борбен дух и сила, които могат да я спасят или да й костват живота.
За да надвие Деймън, Стефан се нуждае от Силите. А за да се сдобие с тях, той трябва да наруши даденото пред себе си обещание и да вкуси отново човешка кръв…



~За поредицата~

Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към книгите и настояванията на феновете, следва написването на четвърти роман. След известно прекъсване авторката доразвива историята и следват още романи. 
Превърнала се в международен бестселър, по поредицата бе заснет и сериал, с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев.


~За авторката~

Американската писателка 
Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е „ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА”, влязла в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.


~Ревю~

Време е за ревю на втората книга от поредицата Дневниците на вампира - Борбата.

Самото заглавие на книгата подсказва за динамиката и многото битки и перипети през които трябва да премине Елена, за да спаси Стефан. В тази книга присъствието на Деймън е повече от колкото на Стефан, което за бе доста добре. Миличкият и неспособен да убие и пие от човешко създание Стефан ми е направо отегчителен до болка. Брат ми е друго нещо. Въпреки че книгата се чете за два-два и половина часа, книгата бе по-динамична и доста неща се случиха. Елена с всяка изминала глава доказва на читателите че обича безусловно Стефан и би направила всичко за да го спаси (както и направи, но няма да разкривам историята). Сцените между Елена и Деймън винаги бяха изпълнени с напрежение и те карат да останеш без дъх в очакване на следващото. Може би не е нужно да ви казвам понеже е ясно, но Елена наистина намира Стефан. Точно на края на книгата (в порядъка от 20 страници) Стефан показа че може да бъде звяр (ами време беше). Епичната битка с камъни, дръве, юмруци и зъби между Стефан и Деймън бе доста постно описана, но пък бе за добра кауза (нали?) - Елена. Друго нещо което ми хареса в книгата бяха сравненията на Деймън за приликата между Елена и Катрин. Но може би най-добрата част в книгата бе историята за това как Стефан и Деймън са станали това което са в момента. Със сигурност втората книга бе по-добра от първата, дано третата да успее да надмине Борбата, защото май ми се привижда светлина в тунела от към подобрение на поредицата и превръщането й в хитова.


#Мой рейтинг за книгата - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар