петък, 7 септември 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…” – Тринити Фейгън – автор на поредицата “Заветът Мефисто” (17.07.2012)

Животът на Саша не е от най-лесните. Убийството на баща й е обвито в мистерия, майка й е депортирана в Русия, а съучениците й един по един се присъединяват към тайнствен клуб от последователи на мистериозния Ерикс, наречен Гарваните, който сякаш ги променя... и то не за добро. Опасната й среща с Гарваните една вечер разкрива истинската й същност – Саша е Анаво, потомка на дъщерята на Ева, и най-голямата заплаха за Ерикс.

Аякс и неговите братя са синове на Мефистофел, пазителят на портите на Ада. Мисията им е да държат душите на прокълнатите далеч от Ерикс, който цели да ги използва за собствените си зли кроежи. Единственият начин за братята да получат надмощие в борбата със злото и спасят душите си е чрез Завета Мефисто – да се влюбят, но и да бъдат обичани от Анаво. Проблемът? Ерикс ще направи всичко, което е по силите му, за да им попречи.

Моментът, в който Аякс среща Саша, той знае, че са предопределени един за друг и че тя е единствената му надежда за изкупление. Привличането между двамата е неземно и неимоверно силно. Но ще избере ли Саша да загърби смъртния си живот заради него? Дали Аякс я обича или е привлечен от обещанието за спасение, което любовта й може да му донесе?

Но първо, коя е Тринити Фейгън?

Тринити Фейгън не винаги е била писателка. Завършила е счетоводство в Техническия университет в Тексас. Дълги години работи като счетоводител, преди да последва мечтата си и да се отдаде на творчество. Стъпва на литературната сцена на САЩ с поредица от книги, проследяващи комичните и заплетени приключения на щатски данъчен инспектор, първата от които й носи наградата RITA. Тринити е носител и на наградата за писатели на романси „Златно сърце”.

Така първата книга от поредицата , Заветът Мефисто беше прекрасна за четене!

-Благодаря! Не мога да опиша какво е читателите да се свързват с моята работа. Невероятно съм щастлива, че сте харесали книгата!

Аз със сигурност се свързах! Особено с Аякс! Сега, по-сериозно, искам да зная какъв е бил процеса на писане на тази първа новела?

-Една дума: Болезнено. Писах, преглеждах, пренаписвах, после пак пренаписвах. После, след като се продаде на Егмонт, аз пренаписах големи части от нея по време на редактирането. Може да се каже,че почти не прилича на това в началото. Все още искам да променя някой опредени сцени, но цялата работа с публикуването изисква хиляди пренаписвания.

В първата книга имаме руската предистория на Саша, защо се спряхте на това?

-Когато бях на 12, видях филма, ”Николас и Александра”, за обречения последен цар и неговата императрица. И започна дълга руска любовна история. Да посетя Русия е в моя списък и изглежда така че ще получа желанието си догодина – уау! Надявам се Заветът Мефисто да е излязла и в Русия като отида, защото би било яко да я видя в руска книжарница!

Колко книги планирате за тази невероятна поредица?

-Ако звездите бяха перфектно подредени, бих искала да напиша книга за всеки брат, включително и Ерикс. Ала, Егмонт купи само 2, така че след Целувката Мефисто, освен ако не направим договор за още, това ще е краят. Като минимум, се надявам да мога да напиша и третата книга. Ще видите защо след като прочетете книга 2.

Кой брат ви е най-любим? Няма да им кажа спокойно.

-Зий. Той е толкова прецакан, има толкова история в него. Вече зная кой ще е неговият Анабо и тя е страхотна!

Как измислихте концепцията за Анабо и Мефисто?

-Аз сънувах братята Мефисто като тези тъмни измъчени момчета. Това е. Не можех да спра да мисля за тях. Не исках да бъдат демони, които произлизат от Луцифер. Прочетох книги за Ада, включително и една наречена ”Историята на Ада” – интересно четиво – и попаднах на идеята да са синове на Мефистофел, друга паднала душа от Ада, но не дявола. След като ги имах осъзнах, че аз знаех, че искам да пиша романтични истории за тях. Всяка история има нужда от конфликт, ако обикновен човек може да се влюби в някой от тях? Те трябваше да бъдат тъмни и страшни. Така че настроих да сънувам момиче, което може да бъде около тях достатъчно, за да се влюби – и от там , Анабо. Това създаде свой собствени усложнения, защото те трябва да нямат естествени грехове, но и тези на Мери Сю. Много се забавлявах изграждайки света на Мефисто.

Колко време отне да ги очертаеш и после напишеш?

-Както казах, аз прегледах и пренаписах тази книга безброй пъти. Започнах да пиша през 2006 година. Продадох я на Егмонт през Март 2010 година. Първата чернова стана много бързо, но това което последва после беше дълго и бавно и болезнено. Исках да продам книгата толкова много, че бях съгласна да направя каквото трябва да я приготвя за пазара. Агента ми беше като полицай, четеше отново и отново, докато не почувстваше, че имаме нещо което си заслужава публикацията. Книга 2, Целувката Мефисто, отне 3 месеца да бъде написана. Трябваше да пренапиша последната трета от книгата на редакции, но беше приятно да го направя – обичам книга втора.

Какъв е любимият ти десерт?

-Да си призная, многопластова шоколадова торта. Но вида от онова време, в което баба ми я правеше. Знаете ли, повечето торти,вкусни със сладолед и сметана шоколадови торти.... о,боже, умирам за една такава в момента!

Какво четете в момента? Някакви препоръки към читателите?

-В този момент чета книгата на един приятел. Тежка книга, Съсипан. Ще излезе в Януари 2013 година. Вдъхновена от Франкенщайна на Мери Шейли, е прекрасна и неустоима книга. Също чета й Дж. А. Лондон – Мрак преди зазоряване – невероятна проза и великолепна история. Никога не пропускам възможността, когато ме питат, да спомена и трилогията на Симон Елкелс – Идеална химия – за братята Фонтес. Мили боже, обожавам тези книги! Ако не сте ги прочели, трябва. Жената може да пише романтика както никой друг.


Интервюто бе преведено за вас от cornelia_star (Теми)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар