петък, 3 юни 2011 г.

Ревю: Кървави кости (Анита Блейк - ловецът на вампири, #5)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

Заглавие: Кървави кости 
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #5
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2008
Брой на страници: 509
Корици: меки
Език: български
Тегло: 340грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 978-954-761-341-6
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена: 13,00лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 12,35лв 
-Пингвините: 11,05лв 
-Мобилис: 11,31лв 
-ИнфоДАР: 10,40лв 
-Буктрейдинг: 11,05лв  
-store.bg: 13,00лв


~Анотации на книгата~

Ловецът на вампири Aнитa Блeйк e изцялo пocвeтeнa нa paбoтaтa cи, нo тoзи дeн e пo-тeжък oт oбикнoвeнo. Тя пoлучaвa двe зaдaчи, кoитo щe нaкapaт дopи зaкaлeнaтa в бopбaтa c вaмпиpитe Eкзeкутopкa дa ce cъмнявa в cпocoбнocтитe cи: вдигaнeтo нa цялo гpoбищe двecтaгoдишни тpупoвe и paзгaдaвaнeтo нa убийcтвoтo нa тpимa тийнeйджъpи oт Mиcуpи, извъpшeнo пo нeвиждaн дo мoмeнтa нaчин... ... щoм ce cъмнeшe, някoи oт нac щяхa дa ca живи, a някoи нe. Ecтecтвeнo, мoжe би cтaвaшe думa caмo зa eдин нacкopo умpял вaмпиp, c кoйтo тpябвa дa ce cпpaвим. Aкo бeшe тaкa, мoжeшe вcички дa пocpeщнeм изгpeвa. Ho нe бях живялa тoлкoвa дългo caмo кaтo ce нaдявaх нa нaй-дoбpoтo. Дa пpeдпoлaгaш, чe щe ce cлучи нaй-лoшoтo бeшe пo-бeзoпacнo. И oбикнoвeнo пo-вяpнo.

"Рoмaнтични тpeпeти, epoтични тpъпки и нaй-ceкcaпилният вaмпиp в жaнpa."
Джейн Ан Кренц

---

Когато шефът на Анита Блейк в Съживители ООД я информира че се очаква от нея да вдигне 300 годишно зомби от разпръснато поле с кости само за да уреди спора за земята, и тя разбира се е ядосана. Но когато пристига в Брансън, Мисури, за да извърши желаното, работата става още по-интересна. Психясъл вампир размахващ меч започва да извършва убийства из мястото, и Анита трябва да се обади на Жан Клод, нейният силен зъбат ухажор за помощ.

---

Първо имаше мъртъвци в гробището - мъртви преди повече от двеста години. И бях наета да ги вдигна за да оправят разправията за притежанието на земята в която са заровени.
След това имаше трима мъртви тийнейджъра в горите, убити по начин по който не бях виждала преди.
След това откриха мъртво момиче, останала без капка кръв в леглото си.
Знаех какво означава всичко това. Не ти трябва степен по свръхестествени науки за да разбереш че нещо е много грешно в и около Брансън, Мисури. Името ми е Анита Блейк. Добре дошли в живота ми...

---

За да бъде разрешен спор за правата на земя, Анита е повикана да съживи мъртвите в древно гробище за да се разбере кое семейство е заровено и кой всъщност притежава земята. Тя взима със себе си Лари Киркланд в Брансън за да види дали ще се справи със задачата. Летвата се вдига дори още повече, когато малко след пристигането си, има доказателство за незаконна вампирска активност в арената, както и някои странни убийства.


~За авторката~

Лоръл Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.


~Откъс от книгата~

   

 

*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*


~Преразказ на първите няколко глави от книгата~

"Кървави кости" започва с деня на Свети Патрик, скоро след събитията които се случиха в предишната книга от поредицата Анита Блейк - "Кафето на лунатиците". Както в предишните книги, тази започва с обмислянето на Анита дали да приеме предложена работа. Този път, мениджърът й, Бърт, пресмята възможна сделка за масово вдигане на зомбита в Брансън, Мисури. Бърт обяснява че фирма търси човек който да вдигне цялото гробище, за да определи кой е собственикът на парчето земя предназначено за курортен комплекс. Гробовете са немаркирани и могат да съдържат трупове на поне 200 години, което ще направи съживяването много трудно.
Според Анита, тя е единственият човек в света който може би е способен да вдигне толкова много древни немаркирани гробове без човешко жертвоприношение. Тя се съгласява да поеме работата и взима Лари със себе си за да усили силите й, а й за да му направи тренировка.
Пристигайки в Брансън, Анита среща Реймънд Стирлинг, адвокат, който отговаря за развитието на проекта и неговите помощници, Лионел Бейърд и г-жа Харисън, и научава че Стирлинг спори с Магнус и Доркас Боувиер, двама братя които твърдят че притежават земята и отказват да я продадат. Ако труповете в земята потвърдят че тя принадлежи на Боувиер, проекта на Стирлинг няма да бъде способен да продължи.
След като оглежда мястото и прави планове да го изследва по-късно същата вечер, Анита получава обаждане от Долф. Долф я моли за съвет за местопрестъпление в Сейнт Луис и също така я моли да помогне на месната полиция с наблизо станалото престъпление. Анита и Лари карат към мястото и срещат сержант Фриймонт, който изглежда иска да разкрие сам случая и се възмущава от намесата й. Анита разследва убитите жертви - трима тийнейджъри или дори по-млади момчета които са разрязани на парчета с меч. Всяко от лицата на момчетата е било обезобразено или премахнато, и Фриймонт разкрива че тийнейджъри - момче и момиче са били убити по-рано с подобни рани. Анита предупреждава Фриймонт че по нейно мнение, момчетата са били посечени от меч държан от нещо толкова бързо колкото вампир, с достатъчно умствена сила за да държи другите две момчета неподвижни докато убива третото. Лари наистина е разтреперен от гледката на първото му местопрестъпление.
След това Анита и Лари отиват в ресторанта на Боувиер, наречен "Кървави кости", за да разследват спора за земята и за да вечерят. Там те се срещат с Магнус и Дори, които са наполовина феи. Магнус използва очарование за да си издейства среща. Като докосва клиентите в ресторанта, той ги прави неустоимо атрактивни един за друг за една вечер, в замяна взимайки малко сила от тях за себе си. След като се опитва неуспешно да съблазни Анита, Магнус е сдържан защо Боувиер отказват да продадат земята. Магнус също така признава че е унищожил няколко дървена през ресторанта докато е бил пиян, карайки Анита да го смята за заподозрян за последните убийства.
(Това се случва в първите 122 страници от книгата/първите девет глави. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)


~Ревю на книгата~

Хамилтън е вече тук с нова книга от поредицата "Анита Блейк". Още от заглавието ("Кървави кости") се вижда, че книгата няма да бъде блудкава и без екшън. Напротив екшъна и напрежението са във връхната си точка. На някои от феновете може да не им се е харесало да четат книгите в които е налегнато повече на върколаците, така че тази книга ще вдъхне малко вампирска свежест в цялата история. Ще се насладим не много на Ричард, доста на Жан Клод, а Анита ще бъде по-войнствена от всякога. Забележете че в тази книга действието няма да се развива в Сейнт Луис, така че обстановката също ще е доста различна. Не помня точно къде го бях прочела, но авторката бе казала в едно интервю че от тази книга цялата история за напред ще се промени драстично. Е, това ако не ви накара да започнете книгата веднага не знам кое?

Анита е некромант, така че е ясно че ще има задача да вдигне някое младо зомби... или може би на около 300 години... и май няма да е само едно, ами цяло гробище... Дали ще успее нашата героиня да се справи с това?! Да кажем че може да опита... Но тя си има и друга титла - Екзекуторката. И май ще се наложи освен да вдига зомбита и да убие някои друг вампир. (Да се надяваме че Жан Клод няма да се дразни много че да и хрумне на Анитка да убие него). Две задачи доста труднички ако съдим по обстоятелствата... май ще ни трябва помощ от някой любовник? Просто ви чувам как искате да е Жан Клод и точно той ще е. Нашият ухажор ще направи всичко възможно за да бъде до своята ma petite така че ще има доста голяма доза дразги и спираши дъха моменти между Анита и нашият любим французин.

Ще успее ли да победи всичко и всички Анита дори и с помощ никой не знае. Но едно е сигурно - нещо зло се е пробудило и убива наред по начин по който никой не е виждал и следващата му жертва се очертава да е Анита. Звяр който никой не е виждал и чувал за него. Звяр от който всички ги е страх. Дори и вампирите.

П.П. Мога да издам само че в края на книгата ще откриете едно признание за което не сте очаквали да излезе от устата на героя... Коя е героят? На кого го казва? И какво е признанието ще научите само ако си купите книгата!


#Мой рейтинг за книгата - 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение

#Мой рейтинг за корицата4,5 – Харесва ми, радвам се че продължават да се придържат към оригиналните корици (въпреки изключението при четвъртата книга).


~Списък на героите в книгата~

Главни герои
-Анита Блейк: Свръхестествен експерт/консултант, съживителка и екзекутор на вампири;
-Жан Клод: много сексапилен вампир Господар на Сейнт Луис
-Джейсън Шюлер:млад върколак
-Лари Киркланд: човек със съживителски сили
-Серафина:
-Долф Стор: Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
---
Нови герои в книгата:
-Реймън Стирлинг:
-Лионел Беярд:
-г-жа Харисън:
-г-н и к-жа Куинланд, и децата им Ели и Джеф:
-Доркас Боувиер:
-Магнус Боувиер:
-Сержант Фриймонт:
-Беу:
-Лиса и неименуваната й приятелка: две колежанки които се съгласяват да посетят бърлогата на Серафина
-Дейвид Ст. Джон и жена му Бет:
-Офицер Уолънс: полицейски офицер който придружава Анита във вампирското преследване
-Федерални агенти Ел ууд и Брадфорд:
-Киса:
-Бетина:
-Палас:
-Джейнъс:
-Айви:
-Брус:
-Ксавиер:
-Анди:


~Игра с награди~

Ето я и играта ни свързана с поредицата за Анита Блейк!

Условия:

#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:
-Фейсбук профила си + следният текст:

Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!

-Туитър профила си + следният текст:

@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!

#Отговорете на следните въпроси:
-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
-На какво в книгата е име “Кървави кости”?

Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!

Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

7 коментара:

  1. -На какво в книгата е име “Кървави кости”?
    “Кървави кости” е ресторанта на Магнус и Дори, които са наполовина феи.

    -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    -Серафина: изгорена в къщата си
    Лиса и неименуваната й приятелка
    Магнус Боувиер: докато вампира Ели се запалва на слънчева светлина тя е в-у Мангус
    -Айви:
    -Брус:
    -Ксавиер:
    -Анди:
    -Киса:
    -Бетина:
    -Палас: ако не се лъжа те са с Серафима когато е запалена къщата й .

    Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000207619685

    bibsi_love@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    - Серафина- изгорена в скривалището си от РОСР.
    -Магнус Бувиер- Подпален от новородената вампирка Ели Куинланд, след като Анита я вдигна чрез силите си на некромант от ковчега посред бял ден, за да спре Магнус да върне Анита в къщата следователно слънчевата светлина подпали вкопчената в Магнус Ели, а така и той умира с нея.
    -Реймън Стирлинг:
    -Лионел Беярд:
    -г-жа Харисън:
    - Ако не се лъжа и тримата бяха изядени от зомбитата на разрушеното гробище, но Беярд умря като Ели и още две вампирки изпиха кръвта му.
    -Ксавиер:

    -На какво в книгата е име “Кървави кости”?
    - На заведението на Магнус и Дори и на техния предшественик "Съсухрена глава и кървави кости".

    http://www.facebook.com/#!/permalink.php?story_fbid=189165664469706&id=100002368546210

    http://twitter.com/#!/samanta_baret/status/76680312020680704

    ekzekutorkata@mail.bg

    ОтговорИзтриване
  3. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    - Серафина- бива изгорена в скривалището си от РОСР.
    -Реймън Стирлинг
    -Лионел Беярд
    -г-жа Харисън
    -г-н и к-жа Куинланд, и децата им Ели и Джеф(
    -Доркас Боувиер
    -Магнус Боувиер(Анита избягва от него и той излиза след нея, заедно с вампира Ели на гърба си и когато тя се запалва от слънчевата светлина, той изгаря с нея)
    -Беу
    -Офицер Уолънс
    -Лиса и неименуваната й приятелка(убити от хората на Серафина)
    -Киса
    -Бетина
    -Палас
    -Джейнъс
    -Брус
    -Ксавиер
    -Анди

    -На какво в книгата е име “Кървави кости”?
    Това е заведението на полуфеите Магнус и Дори


    Facebook: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=114581335296384&id=180272491258#!/profile.php?id=1732556808

    Twitter: http://twitter.com/#!/violeta_naumova

    e-mail: violeta_naumova@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  4. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Онези без имена са най-вероятно някой от жертвите ако не на вампирите, то убитите от Анита. Иначе четиричленното семейство Куинланд, Серафина, Доркас и Магнус Боувиер, Реймън Стирлинг, Лионел Беярд, офицер Уолънс, Киса, Бетина, Лиса, приятелката й, Ксавиер, Анди, Брус,

    -На какво в книгата е име “Кървави кости”?
    Барът на полуфеите Магнус и сестра му Дори

    пощата ми е - didi_ned@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Убитите са:
    1.Магнус Бувиер- Изгаря на слънце , тъй като новородения вампир –Ели се обвива около него.
    2.Ели-новороден вампир, изгаря на слънце
    3. Джеф-брат на Ели, убит е от Ксавиер
    4.Бет- жена на Ст. Джон, убита е от вампири в къщата на Куинланд
    5. Лионел Баиарт-убит е от Реймънд Стирлинг с пистолет
    6. Реймънд Стирлинг-убит е от вампирските Бетина и Палада
    7. Бетина- изгорена е във „Кървави кости”заедно със Серафима и останалите мощни вампири
    8. Палада-изгорена заедно с Бетина и останалите
    9.Ксавиер-изгорен в заведението на Магнус
    10.г-жа Харисън-нападната е от замбитата, които контролира анита и дообита от вампирите на Серафима.
    11.Серафима-вампир господар, изгорена е в заведението на Магнус от полицията.
    12.Айви-вампир, Анита я побеждава в битка,която освобождава Кървави кости.
    13.Брус-новороден вампир, заедно е с Айви доколкото помня, убит е в подземието на дома на Серафима от Лари или Анита.
    14.Януш-вомпир, който е изгорен с останалите в заведението.
    15.Кисса
    16.Колтън-помага при вампирското преследвано, убит но меч ,вероятно от Ксавие

    Името на "Кървави кости" е барът на Магнус и сестра му Дорис Бувиер. Те са елфи.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    E-mail: polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  6. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Серафина - изгаря, в бара на Магнус
    Магнус Бувие и Ели - Ели се запалва от слънчевата светлина, докато е хваната за Магнус, докато той се опитва да хване Анита, в последствие и двамата изгарят
    Семейство Куинланд - убити от вампири
    Киса - не си спомням как умира
    Дора - също
    Ксавиер, Айви, колежанките Лиса и приятелката й,Реймън Стирлинг

    “Кървави кости” е името на бара, притежание на Магнус и Доркас Бувие

    Facebook: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=171641339563219&id=100001031114515

    e-mail: infernaliia@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  7. Убитите са:
    1.Серафима-вампир господар,изгаря в Кървави кости, заедно с подчинените си. Анита казва къде са.
    2.Ксавиер-изгаря със Серафима
    3.Бетина-игаря със Серафима
    4.Палада -изгаря със Серафима
    5.Айви-Анита я убива
    6.Брус-заедно е с Айви , мисля че го убива Анита, в къщата на Серафима
    7.Реймънд Стърлинг-Бетина и Палада го убиват , измуквайки му кръвта
    8.Лионел Беярд- Реймънд Стрълинг го убива , с пистолет
    9.г-жа Харисън-зомбитата на анита я раняват, вампирите у доубиват
    10.Ели-след като се превръща във вампир изгаря на слънце, тъй като Анита и заповядва да спре Матнус
    11.-Джеф-брат на Ели, убива го Ксавие
    12.Бет- жена на Ст.Джон, бива е от вампирите, които се връщат в къщата на Куинланд
    13.Киса-мисля че я убива Анита
    14.Офицер Уолънс-убит е по време на вампирското преследване
    15.Магнус-докато се опитва да хване Анита е уловен от Ели и двамата изгарят на слънце.
    16.Беу
    17.колежанката Лиса-убита от вампирите на Серафима
    18.приятелката на Лиса-убита заедно с Лиса
    19-трите момчета, убити от вампирите-Ксавие

    "Кървави кости" е заведение за Магнус и Дорис Бувиер, които са елфи.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    e-mail-polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване