неделя, 12 юни 2011 г.

Представяне на героите от поредицата “Пазителката Райли Дженсън”: Под светлината на прожекторите–Райли и Роан Дженсън

Първо, те са близнаци (брат и сестра). Майка им е вълк, а баща им - вампир. Ето го и техният произход:

Бил е последният ден от лунната жега и майка им се е нуждаела от облекчение за да избегне навлизането в жажда за кръв. Докато търси друг вълк, тя намира вампир който е бил превърнат три часа преди тя да го открие. Това което се е случило след това можете и сами да се досетите: тя е правила секс с него, докато получи облекчението от което се е нуждаела. Разбира се, този вампир не се е оплаквал. Въпреки всичко, тя е забременяла с близнаци.

Райли, сестрата, е повече върколака от колкото вампир, за разлика от брат й Роан който е повече вампир от колкото върколак. И двамата могат да се превръщат във вълчата си форма, но все пак са засегнати от луната. Двамата също така имат силите на вампир. Те са в състояние да излязат на слънчева светлина, благодарение на гените на майка си.

Растейки, те винаги са били за подигравка в глутницата си и са били принудени да избягат от нея заради това което са. За жалост техният ранг е бил възможно най-ниският. Омега вълците не получават уважение от останалите от глутницата. Майка им се е борила за тях, за да могат да останат в глутницата, но дори и след това, когато Райли и Роан са били в юношеските си години, те са били изхвърлени от глутницата и им е било забранено да се връщат обратно. Ще бъдат убити ако някога бъдат зърнати около глутницата.

Така че заедно се местят в Мелборн и си купуват апартамент, остават там и започват работа в Директората. Роан минава през обучение и става един от най-елитните членове, а Райли предпазвана от Роан първоначално работи като секретарка, но с времето се доказва и си спечелва място сред другите агенти на Директората. За момента те продължават да отбягват да бъдат близо около членовете на глутницата Дженсън - червените глутница - червените вълци. Правят това заради всички глупости с който са се примирили в детството си.

Също така в книгите е спомената, че в миналото докато Райли и Роан са били малки и са си играли, Блейк Дженсън си помислил че ще бъде забавно да се опита да убие Райли като я бутне от някоя скала. Благодарение обаче на вампирската си страна, Райли оцелява и се налага да се превърне няколко пъти във вълк за да се излекува. От тогава има ужасен страх от височини.

Райли споменава в книгите че може би е било добре от една страна че глутницата не е разбрала всичко за тях, понеже Роан е с обратна ориентация(гей е) и заради това биха го убили на място.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар