събота, 4 юни 2011 г.

Ревю: Убийствен танц (Анита Блейк - ловецът на вампири, #6)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

Заглавие: Убийствен танц 
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #6
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2011
Брой на страници: 616
Корици: меки
Език: български
Тегло: 355грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 9789547614666
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена: 14,00лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 13,30лв
-Пингвините: 11,90лв 
-Мобилис: 12,60лв 
-ИнфоДАР: 11,20лв 
-Буктрейдинг: 11,90лв  
-store.bg: 14,00лв


~Анотации на книгата~

Мъртвите й се подчиняват. Немъртвите се страхуват от нея. Анита Блейк, аниматор и ловец на вампири, живее двойствен живот – както и двойствен любовен живот, разкъсвана от любовта си към двама мъже – главния вампир и господар на града Жан Клод и върховния върколак Ричард. Но когато Анита става обект на желание – с обявена награда за главата и` , тя ще бъде принудена да извърши нещо, което никога не си е представяла – да избере между двамата... ... докато някой се опитва да я убие. Нищо ново на хоризонта, но този някой се е обърнал за помощ към експерт... дали Анита ще се изплаши? Утре, някъде, някой ще има списък с поръчкови убийства и нейното име ще фигурира в него. Поредното страшно и страстно преживяване на Анита Блейк.

---

Първият главорез ме намери в къщи, което би трябвало да е против правилата. След това имаше и втори и трети. На края разбрах от слуховете които се носят по улиците за Анита Блейк, свръхестествен експерт и необикновена убийца на вампири, че живота й струва над половин милион долара. Мъртва, не жива. Така че какво да прави момиче освен да се обърне към мъжете в живота си за помощ? Което в този случай са алфа върколак и вампир Господар. С професионални убийци по петите ти, не е лоша идея да имаш колкото е възможно по-голяма защита, било то човешка или друга.
Но започвам да се чудя дали две чудовища са по-добре от едно...

---

В "Убийствен танц" Анита продължава да изследва връзката си с двамата романтични интереса, Ричард и Жан Клод, докато се опитва да разреши голям асортимент от конфликти които варират от върколашката политика до неразкритите убийства.


~За авторката~

Лоръл Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.


~Откъс от книгата~

    

*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*


~Преразказ на първите няколко глави от книгата~

Действието в "Убийствен танц" се развива през май, около месец и половина след "Кървави кости".

Както в предишните книги, "Убийствен танц" започва с потенциална работа за Анита в ролята си на служител в Съживители ООД. В този случай, Анита и Жан Клод са в офиса на Анита на среща със Сабин, вампир Господар и с човешкият й слуга Доминик. Сабин и Доминик обясняват че Сабин е обещал да се въздържа от хранене с кръв от живи хора. Като резултат неговото тяло започва да гние и да се разпада и бавно да губи контрол върху разсъдъка си.Доминик е некромант и вярва че ако той и Анита обединят сили в неговото начинание, могат да успеят да излекуват Сабин, и Анита се съгласява да им помогне. Анита оставя своите гости и заминава за среща с гаджето си, Ричард.

Анита и Ричард отиват на вечерно парти в къщата на приятелката на Анита - Катрин. Там те се срещат с един от вампирите на Жан Клод, Робърт, и жена му, Моника. Моника съобщава че е бременна, за което Анита мисли че е невъзможно след като Робърт е на такава възраст. Моника също така е много приятелски настроена с Анита, за което Анита започва да се чуди дали Катрин не е била хипнотизирана от Жан Клод и по този начин тя и Робърт да бъдат на тази среща за да може Жан Клод пасивно на наблюдава какво става около нея и Ричард.

Тя и Ричард са принудени да си тръгнат по-рано след като тя получава обаждане от Едуард. Едуард, един от най-добрите наемни убийци в света и от части приятел на Анита, й съобщава че е получил предложение да убие Анита. Той е отказал, но иска тя да се прибере у дома и да започне да прави планове как Анита да се защитава докато той разследва идентичността на човекът дал заявката Анита да бъде убита.

(Това се случва в първите няколко страници от книгата. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)


~Ревю на книгата~

Какво става когато съобщят на най-добрата убийца на вампири (още наричана Екзекуторката) и може би една от най-добрите некроманти в Сейнт Луис, че е обявена цена за главата й? И което е още по-стряскащо новината й я съобщава един от най-бруталните и безупречни убийци на свръхестествени твари, който за щастие или не се оказва неин приятел. Досетихте ли се? Да, става въпрос за Едуард. Отново ще можем да се насладим на хумора и големите му познания в областта на оръжията и стратегиите. Но той няма да е единственият мъж с който Анита трябва да се оправя. Сега след като излиза със секси учителя Ричард (който се оказва върколак) и най-сексапилният вампир който някога сте виждали - Жан Клод проблема с цената за главата й(която хич не е малка) няма да е най-големият й проблем. Двамата мъжкара за които ви споменах преди малко искат Анита за себе си и обичат поделбите, но Анита не обича да я възприемат като разменна монета или стока за продан, точно поради тази причина тя гледа да стои колкото е възможно по-далеч от двамата хубавци, но е малко трудно след като са толкова хипнотизиращо обаятелни.

След като Едуард, Жан Клод и Ричард разбират настояват да пазят Анита на всяка цена. Въпреки че нашата героиня в началото си мисли че това е просто някакъв вид шега и просто някой който й има зъб се опитва да я сплаши, тя доста добре се уверява в цената за главата си когато намира първият главорез в собственият си апартамент. Добре че имаме добре обучено котенце което може да се грижи за себе си, но до кога ще е това.

Разбира се де се е чуло и видяло в книга от поредицата да няма случай с който Блейк да не бъде нагърбена. Отново има трупове из улиците и както винаги никой не знае кой е причинил зверските убийства. Новото в тази книга освен всичко което казах до сега може би е че в тази книга Анита трябва да се оправя и с върколашката политика, което наистина си е доста опасно имайки предвид факта че едно одраскване от превръщач може да я лиши от човешкото в себе си.

За мен тази книга променя историята за напред. В тази книга Анита избира един мъж в живота си и никога не бихте били сигурни кой ще е той и защо ще бъде избран. Изобщо дали причината поради която Анита ще се вкопчи в прегръдките на един мъж ще ви се понрави или не? Според мен трябва да прочетете книгата, да се поставите от началото на мястото на героинята и по този начин да сравните и да се замислите дали на края не бихте направили и вие същото като Блейк.

С много кръв, битки, любов, предателства и магия тази книга ще ви накара да искате още веднага щом я свършите!


#Мой рейтинг за книгата - 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 2 – Не ми хареса! Просто са тупнали умалена версия на оригиналната корица на черен фон и са лепнали текста. Тук може би е мястото да кажа: “Не съдете книгата по корицата й.” защото книгата наистина е невероятна!


~Списък на героите в книгата~

Главни герои
-Анита Блейк:Свръхестествен експерт/консултант, съживителка и екзекутор на вампири;
-Жан Клод:много сексапилен вампир Господар на Сейнт Луис
-Ричард Зийман: Алфа Върколак, учител по химия
-Едуард: наемен убиец на свръхестествени твари
---
Други герои:
-Долф Стор: Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Зербровски: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Уили Макой: вампир който се познава с Анита когато е бил човек
-Рафаел: Кралят на плъхолаците в Сейнт Луис
-Лилиан:
-Кристин:
-Стивън Дитрих: покорен върколак
-Джейсън Шюлер:млад върколак
-Катрин Мейсън Жилет:
-Г-жа Прингъл:
-Моника Веспучи: жена на Робърт, приятелка на Анита
-Маркус: Алфа Господар на върколаците
-Райна: Лупа на върколаците
-Габриел: женски Алфа върколак, лупата на глутницата
-Луис Фейн: плъхолак с познания за пещерите
---
Нови герои в книгата:
-Тами Реймондс: първата вещица на Регионалният отряд за свръхестествени разследвания(РОСР)
-Деймиан: новопристигнал вампир
-Лив: новопристигнал вампир
-Грегори Детрих: братът близнак на Стивън, леопардлак
-Джамил: правоприлагащ на глутницата
-Силви: върколак
-Харли: подкрепата на Едуард
-Доминик Дюмар: човешкият слуга на Сабин, некромант
-Касандра: нов член на глутницата, животното на повикване на Сабин
-Сабин: силен Господар вампир
-Грийли и Брансел: полицейски детективи
-Хейди и Нийл: членове на глутницата


~Игра с награди~

Ето я и играта ни свързана с поредицата за Анита Блейк!

Условия:

#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:
-Фейсбук профила си + следният текст:

Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!

-Туитър профила си + следният текст:

@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!

#Отговорете на следните въпроси:
-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
-На какво в книгата е име “Убийствен танц”?

Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!

Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

6 коментара:

  1. -На какво в книгата е име “Убийствен танц”?
    Ако не се лъжа така се казва новия клуб на Жан-Клод...

    -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    -Маркус- убит от Ричард изяден от глутницата
    -Райна-убита от Анита
    Доминик Дюмар: убит от Анита
    -Касандра
    -Сабин
    Робърт-свършил с изтрагнато сърце
    -Габриел-убит от Анита

    Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000207619685

    bibsi_love@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Маркус\поизяден от Ричард\, Лив, Харли \убит от Анита, не искаше но се наложи\, Доминик Дюмар, Сабин, Касандра - само за тези се сещам

    - На какво в книгата е име “Убийствен танц”?
    Нов клуб на Жан-Клод, танци с вампири.

    пощата ми е didi_ned@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  3. Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    -Маркус(Ричард го убива(изяжда), за да стане Улфрик на върколаците)
    -Райна(Анита я убива)
    -Габриел(Анита го наръгва с нож, мисля, когато се опитва да я изнасили и убие пред видео камера)
    -Харли: подкрепата на Едуард(Анита стреля по него, ако не се лъжа, когато той не разпознаваше никой и бе готов да убие всеки, който се приближи до него)
    -Доминик Дюмар: човешкият слуга на Сабин, некромант(умря заедно с господаря си)
    -Касандра: нов член на глутницата, животното на повикване на Сабин(също умира с господаря си)
    -Сабин: силен Господар вампир(Анита го убива, за да спаси Ричард и Жан-Клод)

    -На какво в книгата е име “Убийствен танц”?
    Това е новия клуб на Жан-Клод, където представленията се изпълняват предимно от вампири

    Facebook: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=215420045155905&id=180272491258#!/profile.php?id=1732556808

    Twitter: http://twitter.com/#!/violeta_naumova

    e-mail: violeta_naumova@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  4. Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Габриел - Анита го убива, докато той се опитва да я изнасили
    Рейна - Анита я убива мисля, че с пистолет, докато се опитват да заснемат филма
    Маркус - Ричард го убива, за да стане Улфрик
    Харли - Анита го убива, защото Едуард е в несвяст и няма кой да ге напътства, следствие на което насочва оръжие към Анита, но тя първа стреля
    Триумвирата на Сабин, Доминик и Касандра - първият го убива Анита, а другите двама умират с господаря си благодарение на белезите, които ги свързват
    Робърт - сърцето му е било извадено,през стомаха докато е извършван кървав ритуал от некромант, а именно Доминик Дюмар
    Анабел - една от наемните убиици, които Маркус наема за да убият Анита, тя обаче се измъква на косъм и първа убива Анабел, всичко се случва в женската тоалетна на "Убииствен танц"
    Още един наемен убиец, който причаква Анита в апартамента й, но не успява да я убие, напротив, тя го убива, стреля в гърдите му

    “Убийствен танц” е името на новият клуб на Жан-Клод, чието откриване е разказано в книгата

    Facebook:http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=134743453268650&id=100001031114515

    e-mail: infernaliia@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Убитите са :
    1. Първият наемен убиец- Анита го убива в апартамента си с пистолет.
    2. Анабел- вторият наемен убиец , Анита я промушва с нож в тоалетната на „Убийствен танц”
    3.Маркус- Ричар се бие с него и го побеждава като върколак , разкъсва го и изяжда.
    4. Рейна-Анита я убива с пистолет
    5.Габриел- мисля че Анита го пробождаше с нож в търдите.
    6.Доминик- Едуард го убива, като му маха тлавата с пистолет.
    7.Сабин- първо го прострелва Едуард , а след това и Анита, мисля че това е решаващо за него
    8.Харли- анита го убива тъй като той изгубва ума си и е готов да я застреля.
    9. Касандра-Харли я убива

    "Убийствен танц" е името на новия танцов клуб на Жан-Клод.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    Е-mail: polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  6. Убитите са:

    1. Първият наемен убиец, който Анита убива с пистолет в апартамента си
    2.Анабел-втория наемен убиец, Анита я убива в тоалетната на Убийствен танц
    3.Маркус- Ричард го убива в битка и след това изяжда с глудницата , за да стане Улфрик
    4.Рейна- Анита я убива
    5.Габриел-Анита го убива като го промушва с нож в гърдите
    6.Касандра-част от триумвирата на Сабин и доминик, Харли я убива
    7. Сабин-мисля че,Анита го убива като му маха главата с пистолет
    8.Доминик-умира заедно с Сабин, тъй като е негов човешки слуга
    9.Робърт-Доминик го убива, за да вземе сърцето му
    10.Харли-Анита го убива, защото той губи разсъдака си и я заплашва,че ще я застреля.

    "Убийствен танц" е новият танцов клуб на Жан-Клод.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    e-mail: polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване