неделя, 12 юни 2011 г.

Ревю: Смъртоносно желание (Пазителката Райли Дженсън, #7)-Кери Артър

 

Заглавие: Смъртоносно желание
Поредица: Пазителката Райли Дженсън, #7
Автор: Кери Артър
Страници: 352
Език: Английски
Жанр: Фентъзи, фантастика, любовен роман, екшън
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки и убийства.
Издателство: Dell
Дата на издаване: 24 март 2009


~Анотация~

Съблазън който убива. Удоволствие за което да умреш.

Тя просто не може да устои...

Пазителката Райли Дженсън изглежда винаги се изправя пред най-лошите злодей. И този път не е различен. Необикновени вещици които могат да вдигнат мъртвите за да я убият. Но това е точно каквото очаква да открие Райли на края на следа от женски трупове използвани и захвърлени от странен ритуал на злото. С натиск за монтаж да хване един злодей, друга серия от брутални убийства шокират вампирският свят на любовника й - Куин. Така че последното нещо от което се нуждае Райли е жегата от предстоящото пълнолуние каращо върколашките й хормони да кипят или появата на сексапилен щедър ловец, вълкът мошеник Кай Мърфи.

Райли заплашва Мърфи с арест ако не се разкара от разследването, но Райли е тази която чувства с белезници от черупчестата привлекателност на Кай. Разпокъсана между вампирската и вълчата си природа, между любовта си към Куин и горещината към Кай, Райли знае че търси опасност и задоволява най-смъртоносните си желания. Лова й през подземният свръхестествен свят ще я отведе лице в лице с това което се крие в тъмнината, където дори чудовищата се страхуват да стъпят.


~Ревю~

С нежелание започнах тази книга. Сега не си помисляйте че е ужасна и затова така реагирам. Напротив! Книгата беше повече от страхотна, но като разбрах ме ми остават само 2 книги до финала на поредицата, че като прочета и тях вече няма да съм в света на Райли ми стана гадно...

Сега по същество: книгата бе супер интересна. Сюжета отново те грабва от първите страници. Малко ме подразни факта че на места разбирах какво ще се случи преди Райли, но не е болка за умиране.

В тази книга действието се развива по време на седмицата на пълнолунието. Райли отново е обзета от лунната жега, но сега си има едно на ум с кой трябва да бъде. Противно на очакванията ви, в тази книга няма много секс, може би малко повече от предишната, но все пак е в доста малки количества. Главно в тази книга Райли се опитва да разкрие два случая на убийство и как да се справи с връзката си с Куин... А споменах ли ви за Кай Мърфи?! Някой от вас може би си го спомнят от петата книга. Бодигардчето?! Никой ли не се сеща? Е, то в тази книга доста ще става въпрос за него, не се притеснявайте. Сега Райли ще трябва да се яви като негов бодигард (бодигард на бодигарда страшна история просто) и да го измъкне от случая в който е обвинен (нашият пич е обвинен в убийство и по-точно според някакви си доказателства е бил нает да убие). Тази работа с наемните убийци може да ви се стори позната от една поредица за която ви говорих скоро - Анита Блейк! Там другата силна героиня Анита Блейк си имаше един приятел (Едуард) който бе наемен убиец. Е, сега Райли също си има един такъв и неговото име е Кай Мърфи).

Както в предишните книги Артър и този път ни въвлича в плановете на митични същества (като изверги, демони, зомбита, че и магьосници дори). В тази книга не е налегнато толкова много на второстепенните герои. Отново ще срещнем досадната секретарка на Джак, който пак ще се драпа за нищо; ще се посмеем на закачките на Коул; ще трябва да се задоволим с малка доза от Кейд и Иктар (превръщачът в гущер - някой да го помни?!), тоест само приказки; както и с Роан и Лиандър (любимата ми двойка). С тези герои имаме само по няколко разговор, но за сметка на това ще се наблегне на Райли чувствата й и потенциалната и вълчи сродна душа! Шашнах ли ви? Толкова книги чакаме това проклето вълче да се появи и най-вече пристигна. Сега остава и той да е този който Райли обича и да се яви и нейната сродна душа и всичко ще завърши с щастлив край.... е почти, като изключим Куин който забележително се задържа доста време с Райли, въпреки всичките проблеми.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение

#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Първата корица изобщо не ми харесва, но за сметка на това успях да открия втората. Радвам се че вече са зарязали тея мечове които слагаха в ръцете на модела, който се предполага че трябва да представя Райли. Просто ми изглежда по-добре с огнестрелно оръжие от колкото с ножче, но това все пак си е мое мнение. Ще бъде страхотно, ако настина ги издават с кориците на които е русокосото момиче.


~За авторката~

Кери Артър започва да пише за първи пътна 12годишна възраст и до днес е завършила повече от петнадесет романа. Нейните книги са получили много номинации и награди, включително влизайки в крайната петорка на Random House Australia George Turner Prize. Също така е била номинирана в категорията Най-добър съвременен паранормален роман в Random House Australia George Turner Prize, получила е "перфектната десетка" от Romance Reviews Today, както и номинирана за Най-добър превръщач в паранормален роман на наградите PEARL. Тя е сладкар и професионален готвач по професия и е женена за прекрасен човек, който не само че я поддържа в кариерата й като писателка, но също така върши голяма част от домакинската работа. Имат една дъщеричка и живеят в Мелбърн, Австралия.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар