сряда, 8 юни 2011 г.

Ревю: Въздигането на пълнолунието (Пазителката Райли Дженсън, #1)-Кери Артър

 

Заглавие: Въздигането на пълнолунието
Поредица: Пазителката Райли Дженсън, #1
Автор: Кери Артър
Страници: 372
Език: Английски
Жанр: Фентъзи, фантастика, любовен роман, екшън
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки и убийства.
Издателство: Dell
Дата на издаване: 26 декември 2006
Откъс: ТУК


~Анотация~

Рядък хибрид - вампир и върколак, Райли Дженсън и близнака й, Роан, работят за управление Мелбоурн за други раси, организация създадена за да контролира свръхестествените раси и да защитава хората от своите грабежи. Докато Роан е възвишен пазител, познат още като наемен убиец, Райли е само работник във офис, докато брат й не изчезва на една от мисиите си. Времето не можеше да е по-лошо. Повече върколак от колкото вампир, Райли е уязвима на лунната горещина, едноседмичният период преди пълнолуние, когато нуждата й от другар става все поглъщаща...

За щастие Райли има двама желаещи партньора които да задоволят всяка нейна нужда. Но тя трябва да контролира своите силни желания, ако иска да открие брат си. По-лесно е да се каже от колкото да се направи, когато града пулсира с яростно желание, а Райли е изправена пред много силен и възхитително разсъблечен вампир който повишава температурата й както никога преди.

По отношение на плътта, Райли срещна своят кандидат. Но по отношение на престъплението, тя трябва да следва своите инстинкти не само за да открие брат си, но и за да спре и нечестива реколта. Някой прави някакви несигурни клонирания опитвайки се да създаде перфектният войн, като слага край на генома на нехората като Роан. Сега Райли знае колко опасен е света за нейният вид и колко много се нуждае от нея.

---

Както брат й, Роан, Райли Дженсън е дампир, рядък хибрид между вампир и върколак. През деня, тя се труди в офиса, а през нощта когато е уязвима към лунната жега, тя се отдава на нуждата й от чифтосване. Когато Роан изчезва, Райли открива че следвайки инстинктите си, можеш да се озовеш на странни места.


~Ревю~

Според всички мнения които съм събрала от хората прочели книгата излиза че 50% биха продължили да четат поредицата, защото им харесва, а останалите 50% не биха продължили, защото мислят че секса и в повечко и няма добра история, но не съм и изненадана защото това е жанр който не се нрави на всеки. Оказа се обаче че на мен ми хареса. Разбирам че не всички биха разбрали частта със секса и вълците в тази поредица, който е от голямо значение в изграждането на света на Райли. Дори в самата поредица герои казват че не могат да понасят върколаците понеже мислели само за секс и искали само това. Не веднъж ще срещнете Райли или Роан да споделят че върколаците не виждат секса както хората, така че не можете да ги вините от човешка гледна точка.

Нуждата от секс която върколаците изпитват седмицата преди пълнолунието е огромна, чиято нужда расте ли расте в последните два дни. Ако обаче не си заситят тази нужда изпадат в състояние което наричат кръвожадност или по-просто казано - няма ли секс да не си ми наблизо защото ще те разкъсам на парчета. Сега обаче като ви казах секс и вълци да не мислите си представихте някой научнопопулярен филм за вълци и как те се чифтосват? Веднага си избийте това от главата. Вълците в периода на лунната жега правят само и единствено секс в човешката си форма. Много див, безразборен и неуморен секс. И докато някои върколаци са способни на интимен секс с някой за когото ги е грижа, те също така са и способни на безразборен секс без да мислят за нищо друго.

Мисля да престана с обясненията за секса и да продължа към съществената част от книгата. Действието в тази книга се развива в Австралия седмица преди пълнолунието и след като ви обясних какво правят вълците през нея искам да ви уверя че книгата не е само секс. В първата книга от поредицата ще бъдете запознати с цялата обстановка. Ще разберете какъв свят е сътворила Артър, историята на повечето герои и начина им на прехрана с достатъчно секс за да не направи книгата просто един безразборен бой на лошите, любов и мисии стил "мисията невъзможна". Начина по който е изградена цялата история с всички тези неща които ви споменах е доста добре направена и Кери се е справила доста добре. За пример бих ви дала Лоръл К. Хамилтън и нейната поредица за Анита Блейк - Хамилтън успява доста добре да опише жаждата за кръв на вампирите, както и да сътворява цял един различен свят от нашият в който ти се иска или може би не ти се иска, зависи от гледните точки, да съществува. Е, Кери Артър успява много добре да опише лунната жега на върколаците в техният жесток свят.

Обясних ви за света, както и за обстановката и света в който се развива цялата история и сега е време да се прехвърлим върху главните герои и събитията които предстоят да им се случат в тази книга. И така Райли Дженсън е нашата главна героиня (да, отново жена ще раздава правосъдие и ритници в тази поредица). Както може би сте разбрали от резюмето тя е полу-вампир и полу-върколак, но клони повече към вълчата си страна. Има си брат близнак - Роан който  изчезва мистериозно. Райли е твърдо решена че трябва да го открие защото само той й е останал на този свят (след като е била принудена да се махне от глутницата си заедно с него поради вампирската им половина. Но какво би могла да направи една секретарка в правителствен отрасъл наречен Директорат на Други Раси, където работи и брат й, но не като секретар разбира се, а като Пазител - Защитава хората и държи под контрол тези които някога са били хора или  пък само приличат на хора. Решена да спаси брат си Райли, която е без никакво обучение като пазител решава да намери Роан с или без помоща на Директората. Шефа й, който е доста старичък вампир, Джак е твърде решен още от както я е видял да я направи пазителка, но Райли твърдо отказва защото не обича да убива.  Но както се получава - Райли е принудена да върши работи които пазителите правят в името на всичко свято за нея.

Започвайки да разследва изчезването на брат си, Райли среща на прага на апартамента си вампир на има Куин който твърди че не помни нищо друго освен че е не трябва да ходи никъде другаде освен при брат й. Подозрителна и от части уплашена Райли не го поканва да влезе и по този начин нашият сексапилен Куин остава  на прага на вратата пред апартамента й за няколко дни. Но накрая след като никой не склонява напълно да й помогне, а не вярваща на почти никого Райли се съгласява вампирът да й помогне да открият брат й. Но ще успеят ли и в какво състояние ще го заварят, ако пристигнат на време зависи от това дали ще прочетете книгата, защото само ако направите това ще разберете как приключва историята.

Предупреждение: Книгата съдържа много насилие, опасности в изобилие и както в повечето книги от този жанр - супер заплетени връзки и отношения. Но също така има и удари под кръста и причини поради които да вярваш или не на хората около себе си. Прочетете я и ще разберете за какво ви говоря.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение

#Мой рейтинг за корицата – 5 – И двете ми харесват. Първата говори за похот и опасност. Огън от който може да се опариш ако не внимаваш. А втората ти показва едно секси сритващо задници маце което не би подминал за нищо на света. Ако ги издаваха в България бих заложила на втората корица, повече би грабнала окото на читателите.


~За авторката~

Кери Артър започва да пише за първи пътна 12годишна възраст и до днес е завършила повече от петнадесет романа. Нейните книги са получили много номинации и награди, включително влизайки в крайната петорка на Random House Australia George Turner Prize. Също така е била номинирана в категорията Най-добър съвременен паранормален роман в Random House Australia George Turner Prize, получила е "перфектната десетка" от Romance Reviews Today, както и номинирана за Най-добър превръщач в паранормален роман на наградите PEARL. Тя е сладкар и професионален готвач по професия и е женена за прекрасен човек, който не само че я поддържа в кариерата й като писателка, но също така върши голяма част от домакинската работа. Имат една дъщеричка и живеят в Мелбърн, Австралия.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар