събота, 11 юни 2011 г.

Ревю: Обгърната от тъмнина (Пазителката Райли Дженсън, #5)-Кери Артър

 

Заглавие: Обгърната от тъмнина 
Поредица: Пазителката Райли Дженсън, #5
Автор: Кери Артър
Страници: 400
Език: Английски
Жанр: Фентъзи, фантастика, любовен роман, екшън
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки и убийства.
Издателство: Dell
Дата на издаване: 31 юли 2007
Откъс:
ТУК


~Анотация~

Тя е ловуващ убиец... и разбива всяка граница... която знае...

От части вампир от части върколак, Райли Дженсън играе по собствени правила, дали ще е буреносният й любовен живот или работата й като пазител. Но когато Алфа мъжкарят на семейството твърди че тя е разрешила мистерията на изчезнало момиче, Райли може да почувства че капан се приближава към нея. защото работата идва с уловка: Ако Райли се провали, собствената й майка ще умре.

Сека коловете са вдигнати, ловът започна... и когато повече жени изчезват, Райли е разпокъсана между любовник който твърди че е предала работата си, сериен убиец който няма задръжки и клуб където хора и свръхестествени създания се смесват на собствен риск. Доверие в царство от съблазън и насилие като никое което тя може да си представи, Райли трябва да се бие за да спаси всичко на което държи. Но решаващият лов точно започна...


~Ревю~

Добре дошли в света на хората без късмет, които постоянно попадат в неприятности!

В тази книга може би ще прочетем най-много за вълците и ще разберем какви ги е създала Кери. Нали помните че в една от книгите Райли бе споменала че мрази височините, е, в тази книга ще разберем защо. Мога само да ви подскажа че един вълк е замесен в това и че същият този вълк сега иска "услуга" от нея. След като прочетете тази книга може би и вас ще ви хване страх от тъмнината и височините.

Първоначално като започнах книгата бях доста разочарована. Действието започва горе-долу пет седмици след края на предишната книга. В тези пет седмици, три са били посветени на Райли и Келън заедно на остров и Кери не е написала нищо повече. Просто го спомена! Така ми се искаше да ги видя тези двамата и да разбера как са си прикарали, а не да слушам само то Райли, че всичко било добре. Но както и да е, може да се преживее, като се види какво предстои да се случи в тази книга.

Така споменах ви какво се е случило в три от петте седмици. В другите две седмици, Райли си прекарва сама на огромен остров за който се носят слухове че на  него изчезват хора и по-точно жени върколаци. Внезапно Райли е посетена от стар враг и с това започва цялото динамично действие на книгата.

Ако не другите то поне тази книга бих искала да видя наистина филмирани. Всичките описания в книгата карат кожата ти да настръхне, а представете си ако гледахте филма по нея...

Главно в тази книга разбираме за миналото на нашите близнаци, Роан и Райли, и виждаме как постъпва Райли в трудни ситуации. Малко ми напомни книгата на сериала "Шепот от отвъдното". Може би заради някои части от книгата, или може защото доста съм се зарибила по сериала (пък и най-вероятно заради последната книга която четох от него род). Абе има си ги някои прилики, но глобално погледнато Артър успява да те грабне с всяка изминала книга.

В тази книга се срещат доста емоции, борби и детайли които сте искали да разберете, така че ще ви хареса. А и беше интересно да видим как нашата героиня се бори със зъби, нокти и още нещо със страховете си.

Отново ще завърша с едно изречения което най-вероятно би ви подтикнало да хванете книжката възможно най-скоро:
Да му се невиди Райли, преди се оплакваше от ARCI-23, а виж какво ти поднесе...


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение

#Мой рейтинг за корицата – 5 – Невероятни са и двете, и не мога да избера коя бих искала да видя в българският вариант, ако издаваха книгите.


~За авторката~

Кери Артър започва да пише за първи пътна 12годишна възраст и до днес е завършила повече от петнадесет романа. Нейните книги са получили много номинации и награди, включително влизайки в крайната петорка на Random House Australia George Turner Prize. Също така е била номинирана в категорията Най-добър съвременен паранормален роман в Random House Australia George Turner Prize, получила е "перфектната десетка" от Romance Reviews Today, както и номинирана за Най-добър превръщач в паранормален роман на наградите PEARL. Тя е сладкар и професионален готвач по професия и е женена за прекрасен човек, който не само че я поддържа в кариерата й като писателка, но също така върши голяма част от домакинската работа. Имат една дъщеричка и живеят в Мелбърн, Австралия.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар