събота, 25 юни 2011 г.

Ревю: Възпламеняване (Игрите на глада, #2)–Сюзан Колинс

Заглавие: Възпламеняване Поредица: Игрите на глада, #2
Автор: Сюзан Колинс
Издателство: Екслибрис
Страници: 384
Корици:
Меки
Език: Български
Размери: 20х13
ISBN: 9789548208703
Жанр: Антиутопия (Дистопия), Приключения, Пост-апокалиптично фентъзи, Световна проза, Художествена литература (преводна)
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата не съдържа груб език, само описания на целувки.
Дата на издаване: 2010
Цена: 14,90 лв


~Анотация~

Прехвърчат искри.

Пожарът се разраства.

И Капитолът иска отмъщение.

В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет на ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията. В Игрите може да победи само един. И гледането е задължително!

Колкото и да е невероятно, Катнис Евърдийн е победител в Игрите на глада. А победата означава богатство и слава. Сега Катнис би трябвало да е щастлива – в края на краищата пак е при семейството си и стария си приятел Гейл. Но нищо не е точно така, как тя иска. И се носят слухове за бунт срещу Капитола – бунт, за който Катнис може би е допринесла.

Във втората част от трилогията Игрите на глада Сюзан Колинс продължава разказа за Катнис, като я подлага на още повече изпитания и поднася изненади на всяка страница.

Игрите на глада е жесток, разтърсващ роман със задъхващо темпо, който веднага хваща... Не можех да оставя книгата...


~Награди и препоръки от автори~

British Fantasy Award (2010),
Goodreads Choice Award for Favorite Book and Young Adult Series (2009),
Booklist Top Ten Science Fiction/Fantasy Novels for Youth (2010),
ALA Teens' Top Ten (2010),
Children's Choice Book Award for Teen Choice Book of the Year (2010)
Indies Choice Book Award for Young Adult (2010),
Teen Read Award Nominee for Best Read (2010)

---

"Не можех да оставя книгата..." - Стивън Кинг

"Игрите на глада" е изумителна." - Стефани Майър, автор на "Здрач"


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За авторката~

Сюзан Колинс започва кариерата си като сценарист на детски предавания.

Като вдъхновение за трилогията "Игрите на глада", Колинс посочва мита Тезей и Минотавъра, както и кариерата на баща си във военновъздушните сили на САЩ. "Игрите на глада" е в списъка на New York Times за най-продавани книги 60 седмици, а списание Times обявява Колинс за една от най-влиятелните личности на 2010 година.

 

 


~Ревю~

Добре дошли в света на Катнис за пореден път! Свят изпълнен с жестокости и глад. Свят в който не ви се иска да съществува...

След победата си в Игрите Катнис би трябвало да е благодарна на всички богове че е успяла да оцелее, но вместо това тя е в шок, сънува кошмари, а с любовният й живот всичко е приключило. Пийта е наранен от преструвките, а Гейл от лъжите. Сега Катнис че чуди как да оправи всичко и всяка минута се пита как така всичко успя да се обърка. Като започнем от една забравена птица и нейната песен, минем през една проста брошка и смъртоносни къпини. Ето къде се обърка всичко от къпините - само това се върти в главата на Катнис. До тук това бяха символите от първата книга, които предизвикаха бунт в окръзите. Въпреки че Катнис късно осъзнава това, сега обвинява изцяло импулсивният си характер за всичките мъчения които изпитват хората от 12 окръга.

Но нищо не приключва така просто. Време е за Юбилейните игри и в Капитола замислят грандиозен план чрез който искат да покажат че Капитола е на първо място и всеки трябва да си знае позицията. Игрите придобиват нови правила и сега всеки победител до сега ще изпита най-големият си страх - това да се върне на арената за пореден, а може би и за последен път. Катнис е в шок; майка й и сестра й също; Гейл също, а Пийт има свой план как да спаси момичето което обича истински. План който може да се окаже смъртоносен както за него, така и за един куп други хора. Но Катнис отново първо действа после мисли. Може би в тази книга символите трябва да са следните: часовникът, бисквитката, роклята от пламъци и сойката-присмехулка. Символи които ще преобърнат цялата история в трилогията; символи които ще ви накарат на края на книгата да сте в шок, също както всички останали герои и най-вече Катнис, защото.... най-добре прочетете книгата за да разберете защо.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Страхотна е! Червеният цвят подсказва че ще е доста напечена цялата история.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар