понеделник, 13 юни 2011 г.

Рубрика “Седмица на…Антиутопиите” (13.06-19.06.2011)

Тази седмица (13-19.06.2011) ще бъде посветена на Антиутопиите. Жанра за много от вас може би е непознат, но може би сте гледали доста филма на такава поредица, а някои от вас може би даже са чели книги от този жанр, но не са предполагали че четата точно това.

Мисля първо да ви дам определение за Антиутопия и тогава да ви кажа на кои книги ще може да прочетете ревюта от същият жанр:

Антиутопия (също Дистопия) е общество, което е нежелано по ред причини. Думата е създадена като антоним на утопия и обикновено се използва за описване на въображаемо общество, където сегашните обществени тенденции се превръщат в кошмарни крайности.

Според Оксфордския английски речник, думата е създадена в края на 19 век от Джон Стюарт Мил, който също така използва синонима на Джереми Бентам какотопия по това време.

А ето и книгите от този жанр които ще ви представя тази седмица:

Това са книгите които са излезли в България:

BG-korici

А това са книги, които не са излезли още в България, но са много интересни и ще е хубаво някое издателство да ги издаде:

covers

Очаквайте през тази седмица ревюта на всички тези девет антиутопии, както и мини интервюта с авторките им.


Следете блога и фейсбук страницата за постовете свързани с поредицата както и за други новини които ще бъдат пускани тази седмица!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар