вторник, 28 юни 2011 г.

Ревю: Отвъд вселената (Отвъд вселената, #1)–Бет Ревис

Заглавие: Отвъд вселената
Поредица: Отвъд вселената, #1
Автор: Бет Ревис
Издателство: Razorbill
Страници: 398
Корици:
Меки
Език: Английски
Жанр: Антиутопия (Дистопия), Приключения, Пост-апокалиптично фентъзи, Световна проза, Художествена литература Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата не съдържа груб език, само описания на целувки.
Дата на издаване: 11.01.2011


~Анотация~

Седемнадесет годишната Ейми се присъединява към родителите си, като замразен товар на борда на огромният космически кораб "Божия благословия" и очаква да се събуди на нова планета, триста години в бъдещето. Никога не би могла да знае, че ще дойде края на замръзналата й дрямка петдесет години по-рано, и че ще бъде въвлечена в новият смел свят на космическият кораб, който живее по собствени правила.

Ейми бързо осъзнава, че събуждането й не е причинено от компютърна неизправност. Някой, един от няколкото хиляди пътници на космическият кораб, се е опитал да я убие. И ако Ейми не направи нещо скоро, родителите й ще бъдат следващите.

Сега Ейми трябва да се надигне, за да отключи скритите тайни на "Божията благословия". Но от списъка със заподозрени за убийството, има един който има значение: Елдър, бъдещият лидер на кораба и любовта която тя никога не би подозирала че ще открие.


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За авторката~

Бет Ревис написва първата си книга, докато е студентка в класните стаи, когато професорите не задържат интереса й, тя се нахвърля на истории вместо на водене на записки.

Бет пише научна фантастика и фентъзи романи за тийнейджъри. Дебютният й роман, "Отвъд вселената", е публикуван от Razorbill/Penguin през пролетта на 2011. Бет е представена от Мерилий Хайфец в Писателският дом.


~Ревю~

Още една антиутопия с различна история от тези които ви представих. Замразяване, космически кораб, новата Земя, вселена, проблеми... много проблеми. Като казах сега космически кораб недейте да гледате на книгата с пренебрежение или да си мислите че е като Старгейт. Книгата е доста интригуваща с кратички, но доста на брой глави, като всяка една от тях свършва така че те кара веднага да прочетеш следващата за да разбереш какво става и така, докато не приключиш с книгата за броени часове, четейки като хипнотизиран.

Сама книга започва с описания как някои хора се подготвят да отидат на новата Земя. Но начина им на превозване до нея е доста... странен и болезнен... Те са замразявани в специални камери с вода и за щастие или огромен ужас ще пътуват цели 300 години до другата планета. Главната ни героиня, Ейми, наблюдава как майка й и баща й бъдат замразявани и поставяни в камери като замразени пилета (както сама тя казва). След дълъг спор със себе си тя решава че ще ги последва и ще се подложи да процеса със замразяването, само дето се получава един проблем. Айде да не е проблем, но нещо което не е било споменато. Когато те замразяват се очаква да си като зеленчук, целият в лед и в някакво подобие на кома, да ама не! Излиза че си буден, не в буквалният смисъл, но съзнанието ти е будно и си мислиш нормално. Като ви споменах това си мислите и какво от това? Но я е замислете как бихте живели по този начин 300 години... Е, аз не мога... или поне не искам.

А сега малко за главният мъжки герой. Името му е Елдър и е живял през целият си живот на кораба "Божия благословия" тренирайки да стане новият лидер. Но света му се преобръща когато разбира какво има на кораба, а и когато среща Ейми. Въпреки шока от твърде многото информация Елдър започва да изпитва привързаност към Ейми и трябва да работят заедно за да спасят останалите замразени хора, защото нещо на кораба започва ужасяващо да се влошава и сега животите на замразените нови жители на новата Земя е застрашен. Ще успеят ли да оцелеят до края на книгата и какви загуби ще се наложи да направят някой от тях ще разберете само, ако прочетете книгата.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми! И корицата и заглавието показват, че ще се пренесен в космоса, докато четем книгата.


~Новини около поредицата~

Втората книга от поредицата все още няма нито анотация, нито корица. Само заглавие и то е “Милион слънца”. Очаква се да излезе през 2012. В България до колкото ми е известно тази книга не е издавана и не се е чуло някое издателство да е закупило правата върху поредицата, но ако разбера нещо ще ви съобщя веднага. Поредицата се очаква да се окаже трилогия, като за третата книга се знае само че ще излезе през 2013!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар