неделя, 12 юни 2011 г.

Ревю: Лунна клетва (Пазителката Райли Дженсън, #9)-Кери Артър

 

Заглавие: Лунна клетва
Поредица: Пазителката Райли Дженсън, #9
Автор: Кери Артър
Страници: 368
Език: Английски
Жанр: Фентъзи, фантастика, любовен роман, екшън
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки и убийства.
Издателство: Dell
Дата на издаване: 25 май 2010


~Анотация~

Някои нощи никога на свършват.

Някои желания никога не умират..

Тя рискува където никой друг не смее, в царството на риска и удоволствието. Но дали това следващо нейно пътешествие ще й бъде последно?

Превръщащ се върколак и вампир, Райли Дженсън е директна със смъртта, причинявайки я, разрешавайки я, оцелявайки от нея. Сродната й душа, Кай Мърфи, е мъртъв в собствените ръце на Райли. Дори съблазнителните прегръдки на вампирският й любовник Куин, не могат напълно да улеснят ума й, заради това тя започва да разпитва всичко което я прави Райли, дори работата й в Управлението.

Сега, ритуално убитите тела на започват да се превръщат. Неохотно Райли поема случая, но нещо дори по-лошо чака на крилата. порочен враг от миналото й е твърдо решен да лиши Райли от всичко което й дава смисъл да живее: любовника й, брат й, и дори собствената й самоличност. Може ли Райли да оцелее от това последно нападение? Всичко което знае е, че трябва да се бори един последен път за да открие отговорите, преди всичко да помръкне завинаги...


~Ревю~

Свърши... поредицата свърши! Край. Финито! Девет книги и всичко приключи.... Ако мислите че след осмата книга сте били шокирани, то прочетете тази и ще бъдете направо хвърлени туш от всякъде!

Загубата е гадно нещо и в повечето случаи трудно се преодолява. Райли може би знае най-добре. Как ще се почувствате, ако изгубите любовника си, брат/сестра си и дори самият себе си? Е, мис Дженсън е на път да разбере. Има една поговорка - Дръж приятелите си близо, враговете си още по-близо. Май Райли не е държала под око достатъчно близо своите врагове защото един от тях сега отново е по петите й. Решена да отмъсти за смъртта човека който обичаше, Райли решава да се включи в този последен за нея случай. Ще успее ли да преодолее всички емоции и трудности или ще най-вероятно ще загине опитвайки се, ще разберете само ако прочетете края на поредицата.

Днес разбрах че авторката пише нещо като спин-офф поредица "Мрачни ангели". В нея поредица ще се разказва за Риса (някой да я помни? тя бе момичето което Райли спаси. Дъщерята на Диа). В тази нова поредица Риса ще е главната героиня и ще раздава правосъдие. Според авторката, поредицата ще се съсредоточи главно върху демоните и Ейдх. Действието щяло да се развива в същият свят в който се развиваше и тази поредица. Надявам се да видя някои от живите или вече мъртвите герои (понеже Риса може да вижда призраци) от поредицата Пазителката Райли Дженсън. Първата книга от спин-офф поредицата излиза на 29 октомври 2011. Мисля че едва ще доживея да излезе и да я прочета с едничката надежда да видя някои от любимите си герои в нея.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение

#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Първата корица отново изобщо не ми харесва, но за сметка на това втората е по-добре.


~За авторката~

Кери Артър започва да пише за първи пътна 12годишна възраст и до днес е завършила повече от петнадесет романа. Нейните книги са получили много номинации и награди, включително влизайки в крайната петорка на Random House Australia George Turner Prize. Също така е била номинирана в категорията Най-добър съвременен паранормален роман в Random House Australia George Turner Prize, получила е "перфектната десетка" от Romance Reviews Today, както и номинирана за Най-добър превръщач в паранормален роман на наградите PEARL. Тя е сладкар и професионален готвач по професия и е женена за прекрасен човек, който не само че я поддържа в кариерата й като писателка, но също така върши голяма част от домакинската работа. Имат една дъщеричка и живеят в Мелбърн, Австралия.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар