четвъртък, 2 юни 2011 г.

Ревю: Кафенето на лунатиците (Анита Блейк - ловецът на вампири, #4)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

Заглавие: Кафенето на лунатиците 
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #4
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2007
Брой на страници: 595
Корици: меки
Език: български
Тегло: 350грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 978954761286
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена: 12,00лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 11,40лв 
-Пингвините: 10,20лв 
-Мобилис: 10,44лв 
-ИнфоДАР: 9,60лв 
-Буктрейдинг: 10,20лв  
-store.bg: 12,00лв


~Анотации на книгата~

С Анита Блейк получавате двама експерти по свръхестественото в едно – съживител и убиец на вампири. Тя е една от добрите в свят, пълен с лоши създания. Свят, който оживява в бестселъровите романи на Лоръл К. Хамилтън. Сега Анита е влюбена във водача на местната глутница върколаци. Тя вече е преживяла повече от всеки друг, но този път любовта може да причини смъртта и` . „Твърде много ли беше да искам някой, който е човек? По дяволите, познавах доста жени на моята възраст, които въобще не можеха да си уредят среща. И аз бях от тях преди Ричард. Добре де, Жан-Клод би ме извел, но аз го отбягвах. Не можех да си представя да излизам с него, сякаш е обикновен човек. Можех да си представя, че правим секс, но не и че излизаме...”

---

Получавате двама свръхестествени експерти в едно с Анита Блейк, съживител и убийца на вампири. Тя е една от добрите в свят пълен с лоши неща. Свят който Лоръл К. Хамилтън прави зашеметяващ обрат в бестселър новелите си.
Сега Анита си пада по главатаря на месната върколашка глутница. Тя е преживяла много, но това нещо с любовта може все пак да я убие...


~За авторката~

Лоръл Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.


~Откъс от книгата~

    

*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*


~Преразказ на първите няколко глави от книгата~

"Кафенето на лунатиците" се развива кратко след събитията в "Циркът на прокълнатите". (Тази книга свърши на Хелоуин, а събитията в "Кафето на лунатиците" започва преди Коледа същата година.)
Подобна на другите книги, "Кафето на лунатиците" започва с Анита която интервюира потенциален клиент. Джордж Смитс казва на Анита за съпругата си, Пеги, че е изчезнала. Анита обяснява че не е детектив, и предлага на Джордж да се се обърне към полицията, но той нямало да го направи. Пеги е върколак и Джордж се страхува да се обади на полицията защото тя притежава и ръководи месарница, и ако публично е обявено състоянието й, тя ще загуби клиентите си. Анита прехвърля Джордж на Рони, която се съгласява да помогне.
Същата вечер, Анита излиза с Ричард Зийман на среща на постановката Момчета и кукли. Анита е очарована че Ричард обича мюзикали, но се отвръщава когато го забезязва да наблюдава театралните гости сякаш са плячка. Дискомфорта на Анита от върколашкият статус на Ричард се повишава когато Жан Клос пристига и разкрива, по време на сблъсъка си с Ричард, че той е Алфа върколак въвлечен в проточена и вероятно смъртоносна битка за контрола върху месната върколашка глутница. Анита е разочарована от това че Ричард е скрил информацията от нея, но безусловно си тръгва за да се обади на Долф. Както обикновено Долф иска Анита да разследва местопрестъпление и Анита най-после е успокоена.
Докато Анита върви към колата си, тя е предизвикана от Гретхен, стара, но все още станала вампир Господар която е влюбена в Жан Клод. Гретхен иска от Анита да спре да се бори за сърцето на Жан Клод и отказва да повярва че Анита иска да се отърве от Жан Клод. По-късно самият Жан Клод пристига и убеждава Гретхен  да се махнат. След като двата вампира изчезват, Анита кара към местопрестъплението, намиращ се в покрайнините на града.
Анита е посрещаната от заместник Айкенсен, който се опитва да я държи на страна от разследването. Тя открива че има силен спор между шерифа на Айкенсен, Шериф Титус, и Длоф дали човекът който са открили е бил жертва на нападение от мечка или възможно свръхестествено перстъпление.
Титус и Айкенсен спорят за това че вече са открили че инцидента е заради нападение от мечка, и че не е нужно свръхестествено разследване, докато Долф, Клив Пери и местният началник на полицията, Началник Гароуей искат достъп до местопрестъплението. С помощта на местният пазач и биолог Сам Уилямс, Анита успява да убеди Титус да й даде разрешение да разгледа мястото. Тя установява че нападението не е било от мечка и след като включва възможността за летящ нападател като гаргойл или дракон, заключавайки че жертвата е била убита от превръщач който е дебнел и чакал на клон над жертвата, след това се е свлякъл върху убитият. Тя иска отпечатъците от нокти и другите следи да бъдат изпратени във Вашингтонският университет за инспекция, знаейки че на Луи Фейн ще й бъде лесно да индефицира вида на превръщача.
Когато се прибира у дома, Анита открива Ървинг Грисуолд да я чака. Ървинг обяснява че Ричард е бил въвлечен в поредица от спорове с местният лидер на глутницата на върколаците. Маркус е наредил на Ървинг да се свърже с Анита и я моли да се срещнат с него, но Ричард нарежда на Ървинг да не го правят. В капан между конфликтите между двамата доминантни върколаци, Ървинг моли за защитата на Анита, и Анита се съгласява да отиде с него за да се срещне с Маркус.
Ървинг води Анита в "Кафето на лунатиците", ресторант с голяма ликантропска клиантела. Анита среща Райна и Алфред, двама върколаци верни на Маркус, и е заведена в задната стая на кафенето, където среща още няколко превръщача, включително Габриел, Елизабет, Рафаел, Каспър и Кристин. Въпреки че Маркус управлява най-голямата група от превръщачи в Сейнт Луис, тези които не се превръщат във вълци обсъждат абсолютната му власт върху всички тях.
Преди Маркус да може да обясни проблема заради който са я довели да дискутират, той и Анита започват да спорят за това дали той е доминантен над нея и спора приключва с ваденето на оръжие от страна на Анита. Може спора да е завършил но във въздуха се носи мириса на предстояща битка.
(Това се случва в първите 124 страници от книгата/първите девет глави. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)


~Ревю на книгата~

Ако до сега света на Анита Блейк би е бил твърде жесток... е, тя ще се опита да ви го смекчи малко... или пък не? В "Кафето на лунатиците" Хамилтън вече заформя любовен триъгълник и показва че дори и на най-добрата убийца на вампири й е нужна малко нежност и любов. Но ще успее ли да ги получи от върколак и вампир Господар никой не знае...

Докато в "Циркът на прокълнатите" Лоръл бе наблегнала на вампирите, то в тази книга ще разберем повече за йерархията при върколаците и начинът им на живот.  И по-точно мистериозното изчезване на няколко ликантропа. Някой ги отвлича и избива, но никой не знае кой е той и защо го прави. А нашата героиня дори не знае за изчезването им докато не се заема със случая. Но изглежда съдбата не е на страната на Анита. Колкото по-дълбоко навлиза във водите около ритуалите и правилата на превръщачите толкова повече затъва в тях. Докато не стига дъното и застава между спор за управлението на върколашка глутница. Но както във всяка една книга от поредицата Анита успява да си спечели доста врагове с държанието и острият си език... което не води до нищо добро.

Любовният триъгълник в книгата между Анита, Жан Клод и Ричард бе добро попадение включвайки доста интриги и напрежение в цялата история. Леко съм разочарована че Анита започва да става мекушава покрай тези любовни неща, но пък ми беше доста забавно да чета как върколак и вампир се карат кой е по-добър и кой ще спечели сърцето й. Въпреки че връзката между Ричард и Анита е твърде прибързана, разтегливата и забавна връзка между Анита и Жан Клод допринася за баланса.

Краят също доста ме изненада(положително разбира се). Никога няма да се сетите кой е бил злодеят в тази книга. Също така ми хареса появата на Едуард в книгата. Харесва ми да виждам как двамата с Анита се запасяват с оръжия от главата до петите и хвърлят олово и сребро към всеки който тръгне срещу тях с различни намерения от приятелски.

Хамилтън просто доказва че може да включи всичко в една поредица и това да се хареса на много читатели!


#Мой рейтинг за книгата - 4,5* Близо до идеална

#Мой рейтинг за корицата4 – Харесва ми, но ми се щеше от издателството да се бяха придържали към оригиналните корици както до сега.


~Списък на героите в книгата~

Главни герои
-Анита Блейк: Свръхестествен експерт/консултант, съживителка и екзекутор на вампири;
-Жан Клод: много сексапилен вампир Господар на Сейнт Луис
-Ричард Зийман: Алфа Върколак, учител по химия
---
Други герои:
-Рони (Вероника) Симс: Най-добрата приятелка на Анита, също частен детектив;
-Долф Стор: Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Детектив Клиф Пери:
-Ървинг Грисуорд: репортер-върколак
-Рафаел: Кралят на плъхолаците в Сейнт Луис
-Каспър Гъндърсън:
-Едуард: наемен убиец на свръхестествени твари
-Г-жа Прингъл:
-Луис Фейн: плъхолак с познания за пещерите
-Стивън Дитрих: покорен върколак
-Д-р Лилиан:
-Бъз: охрана в "Престъпни удоволствия"
-Робърт:
-Зербовски: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
---
Нови герои в книгата:
-Джордж Смитс: човек със съпруга върколак
-Маркус Флетчър: Алфа върколак, Улфрик на глутницата
-Райна Уолис: женски Алфа върколак, лупата на глутницата
-Гретхен: вампирка влюбена в Жан Клод
-Детектив Айкинсен:
-Шериф Титус:
-Алфред: върколак
-Кристин: тигърлак
-Габриел: леопардлак, лидер на парда
-Елизабет: женска Алфа леопардлак
-Джейсън Шюлер: млад върколак
-Елвира Дрю: вещица
-Поли: млад върколак която работи в "Кафенето на лунатиците"
-Джавад: Нага
-Кейт Зербовски: жената на Зи
-Лусил Стор: жената на Долф
-Кармихаел: ловец
-Фейнщайн: ловец


~Игра с награди~

Ето я и първата ни игра от многото които предстоят тази и другата седмица свързана с поредицата за Анита Блейк!

Условия:

#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:
-Фейсбук профила си + следният текст:

Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!

-Туитър профила си + следният текст:

@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!

#Отговорете на следните въпроси:
-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
-На какво в книгата е име “Кафенето на лунатиците”?

Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!

Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

6 коментара:

  1. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    -Джордж Смитс
    -Маркус Флетчър(Ричард го убива, за да стане Улфрик на глутницата)
    -Райна Уолис(Анита я убива
    -Детектив Айкинсен(бива застрелян)
    -Шериф Титус
    -Габриел(Анита го убива, след като той се опита да я изнасили и убие като участие в едно видео)

    -На какво в книгата е име “Кафенето на лунатиците”?
    "Кафенето на лунатиците" е заведение, което се държи от върколаците и преобладаващата клиентела е от върколаци, също.

    Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767&sk=wall#!/profile.php?id=1732556808

    Twitter: http://twitter.com/#!/violeta_naumova

    e-mail: violeta_naumova@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Джордж Смитс, Маркус \Ричард го убива\, Айкинсен, Рейна, шериф Титус, Габриел

    На какво в книгата е име “Кафенето на лунатиците”?
    "Кафенето на лунатиците" е кафене или по-скоро наистина заведение на Рейна, след смъртта й, защото Анита не е върколак, всичко на Рейна става на глутницата.

    didi_ned@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    -Джордж Смитс
    -Шериф Титус
    Детектив Айкинсен(застрелян)
    -Кармихаел ловец
    -Фейнщайн ловец

    -На какво в книгата е име “Кафенето на лунатиците”?
    "Кафенето на лунатиците" е заведение, което се държи от върколаците и преобладаващата клиентела е от върколаци

    Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000207619685

    bibsi_love@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  6. Убитите са:
    1.Шериф Титус –Едурад го убива, защото държи Анита на прицел
    2.Кармихаел-Анита го убива
    3.Фейнщайн-Анита го убива
    4.Алфред-Анита го убива в „Кафето на лунатиците”
    5.Айкенсен-Анита го убива , в къщата къедто я затварят в клетка с Джейсън
    6.Каспар-превръщач лебед- Едуард го убива(нает е от Маркус)
    7.Самюел Уилямс- открива тялото на жертвата и има научна степен по биология-Айкенсен го убива

    "Кафето на лунатиците" е заведение собственост на ликантропите, основна клиентела са превръщачите.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    e-mail: polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване