сряда, 1 юни 2011 г.

Ревю: Циркът на прокълнатите (Анита Блейк - ловецът на вампири, #3)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

Заглавие: Циркът на прокълнатите 
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #3
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2006
Брой на страници: 488
Корици: меки
Език: български
Тегло: 282грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 9547612115
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена: 10,00лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 9,50лв 
-Пингвините: 8,50лв 
-Мобилис: 8,50лв 
-ИнфоДАР: 8,00лв 
-Буктрейдинг: 8,50лв  
-store.bg: 10,00лв
-Книгополис: 8,50лв


~Анотации на книгата~

В своите романи Лоръл Хамилтън ни представя Анита Блейк, ловец на вампири в свят на свръхестествени удоволствия. И болка. Когато един могъщ, хилядолетен вампир връхлита Сейнт Луис, между немъртвите се разразява битка, от чийто изход зависи душата на града и животът на Анита...

"Романтични трепети, еротични тръпки и най-сексапилният вампир в жанра."

Джейн Ан Кренц

"Остра като кол и блестяща като сребърен куршум, героинята на Лорън К. Хамилтън ви всмуква в своя изумителен свят като целувка на вампир."

Дж. Д. Роб

---

Аз съм Анита Блейк, експерт по съществата на нощта. Обядвам с превръщачи, танцувам с върколаци и бях ухажвана, но не и спечелена от Жан Клод, Господарят на града.
И сега мрачен, опасен вампир на име Алехандро е в града. Той също ме иска за негова човешка слуга. Започна война сред немъртвите. За мен.
Бих била поласкана, ако животът ми не висеше на косъм...

---

Измамнически вампир Господар идва в града и Анита е по средата на немъртва война. Жан Клод, Господарят вампир на града, я иска за себе си - но враговете му имат други планове. И за станат по-лоши нещата, Анита се среща със зашеметяващо красив учител на име Ричард Зийман който разпалва сърцето й. Те са двама човека по средата на кръстосан огън или поне така си мисли Анита.

---

Когато опасен вампир на име Алехандро идва в града и иска Анита Блейк, експерт в съществата на нощта, за негов човешки слуга, избухва война сред немъртвите и поставя в риск живота на Блейк.


~За авторката~

Лорън Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.


~Откъс от книгата~

    
*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*


~Преразказ на първите няколко глави от книгата~

Действието в "Циркът на прокълнатите" се развива горе-долу в края на октомври, около два месеца след "Усмихнатият труп" и започва с Анита срещаща Джереми Рубенс и Карл Ингър в офиса си обмисляйки потенциална работа. Рубенс обяснява че е сформирал "Хората преди всичко" да са елиминира вампирите по всякакъв възможен начин, и моли Анита да разкрие самоличността и мястото където почива Господарят на града. Въпреки че Анита обмисля дали ако предаде Жан Клод на тях ще бъде освободена от вампирските белези които той й постави в "Престъпни удоволствия", тя напълно отказва, поне от части защото планът им не е достатъчно добър и че заради него ще бъдат убити. Рубенс реагира лошо, но Ингър е по-разумен, и Анита се съгласява да преосмисли предложението им, ако те успеят да измислят по-обещаващ план.
Анита след това получава обаждане от Долф да се присъедини към разследването на местопрестъпление. Пристигайки на мястото, тя разкрива че жертвата, Кал Рупърт, е бил убит от няколко вампира. Анита уведомява Долф, че вярва че вампир господар води свирепа група от други вампири за да координира нападението, и понеже жертвата е умряла заради множество различни вампирски ухапвания, той няма да се завърне като вампир. За да разбере дали някой друг свиреп вампир Господар е в града, Анита поисква среща с Жан Клод и го кани да се срещнат в "Циркът на прокълнатите", свръхестествен цирк и дневното място за почивка на Жан Клод.
Стивън я води в Циркът, покрай представяне където заклинател на змии контролира огромна, вероятно свръхестествена кобра. Пристигайки във вътрешна стая, Анита среща Жан Клод с Ясмийн, вампир Господар съюзник на Жан Клод, и двама голи и прегърнати в легло, Ричард Зийман и Рашида. Ясмийн убеждава Анита, редувайки предизвикателство и покушение за да я съблазни. Жан Клод обяснява че отказа на Анита да признае че е негов човешки слуга му причинява политически проблеми, и казва на Анита че ако приеме ролята, той ще склони да отблъсне Ясмийн. Разбира се Анита отказва.
Ревнувайки от вниманието което Ясмийн обръща на Анита, човешкият слуга на Ясмийн, а също и любовница, Маргьорит, предизвиква Анита на дуел, който Анита печели. Разгневена от победата над Маргьорит, Ясмийн напада Анита, но Анита продължава да отказва помощ от Жан Клод. Анита е напълно спасена от сребърният си кръст, който проявява контакт с голата кожа на Ясмийн и се нагорещява достатъчно много за да изгори както Ясмийн така Анита. Техният спор обаче е прекъснат от криза на арената отвън.
По време на спора, огромната змия, очевидно някога почитана като богиня в древен Египет, убива укротителя на змии и сега е извън контрол. Жан-Клод, Ясмийн, Маргьорит, Рашида, Стивън и Ричард се втурват да се бият със змията.
(Това се случва в първите 87 страници от книгата/първите шест глави. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)


~Ревю на книгата~

Предупреждение към тези които четата поредицата - мога само да ви съобщя че наистина с всяка изминала книга от поредицата за Анита Блейк става по-добра и по-добра историята. Ако Анита ви е харесвала в първите две книги, то в тази направо ще ви разбие! Мислите че битките и адреналина в предишните книги е бил малко? Е в тази е в огромни количества!

В предишните книги видяхме на какво са способни някои вампири - в тази ще видим на какво са способни много могъщи вампири Господари искащи да управляват Сейнт Луис и да убият Жан Клод. Та като споменах Жан Клод в тази книга ще го срещате доста и ще видите как сексуалното напрежение между него и Анита се покачва докато той се опитва да я направи негов човешки слуга. Но това не е всичко разбира се. Както винаги Хамилтън не оставя книгите с щастлив край и сладникави връзки. Тук ще се наложи да минете през ново предизвикателство докато откривате кой отново убива хора по брутален начин, да преодолеят страха си към гигантски змии, смъртоносни вампири и секси учители! Поне на Анита няма да й е скучно...

В тази книга ще се запознаете и с Ричард и ще опознаете по-добре Едуард! Повярвайте ми тези двамата ще ви станат следващите любимци след края на тази книга, но винаги ще са на второ място защото просто Жан Клод е един много секси и манипулативен Lothaire (Дон Жуан)!

Честно да ви споделя след края на тази книга повече никога няма да мярна змия на дори и на картинка, а да стъпя в цирк просто ще ми е като смъртна присъда.  Питате защо? Еми прочетете книгата и ще видим дали няма и вие да сте на същото мнение!


#Мой рейтинг за книгата - 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение

#Мой рейтинг за корицата4,5 – Хубава е. Харесва ми змията първоначално. Сякаш вещае че нещата няма да са лесни, а ще са много опасни. След като прочетох книгата обаче повече не исках да видя змии.


~Списък на героите в книгата~

Главни герои:
-Анита Блейк: Свръхестествен експерт/консултант, съживителка и екзекутор на вампири;
-Жан Клод: много сексапилен вампир Господар на Сейнт Луис
---
Други герои:
-Уили Макой: вампир който се познава с Анита когато е бил човек
-Бърт Вон: Шефа на Анита;
-Рони (Вероника) Симс: Най-добрата приятелка на Анита, също частен детектив;
-Долф Стор: Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Зербовски: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Джон Бърк: новият колега на Анита в Съживители ООД
-Едуард: наемен убиец на свръхестествени твари
-Ървинг Грисуолд: репортер-върколак
-Джереми Рубенс: Член на ХСВ (Хората срещу вампирите), лидер на по-бойната отделна група: Първо хората
-Карл Ингър: човешки слуга на господин Оливър, представя се за член на ХСВ (Хората срещу вампирите)
-Алехандро: вампир Господар
-Господи Оливър: много стар вампир, член на Вампирският съвет
-Рашида: върколак
-Мелани: Ламия
-Ясмийн: Вампир Господар
-Маргьорит: човешкият слуга и любовница на Ясмийн
---
Нови герои в книгата:
-Стивън Дитрих: покорен върколак
-Ричард Зийман: Алфа Върколак, учител по химия
-Лари Киркланд: човек със съживителски сили


~Игра с награди~

Ето я и първата ни игра от многото които предстоят тази и другата седмица свързана с поредицата за Анита Блейк!

Условия:

#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:
-Фейсбук профила си + следният текст:

Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!

-Туитър профила си + следният текст:

@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!

#Отговорете на следните въпроси:
-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
-На какво в книгата е име “Циркът на прокълнатите”?

Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!

Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

5 коментара:

  1. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Кал Рупърт \жертва на група вампири, после като се превръща в едни бива довършен от Анита\, един мъж жертва на змията, Джими Дугън, вампира съветник, Мартин, Алехандро, Реба Бейкър \жертва на вамприската група\, тримата мъже на ламията Мелани, Земетръс\г-н Оливър\, Карл Ингър


    -На какво в книгата е име “Циркът на прокълнатите”?
    Това е един цирк в който има върколаци, вампири, големи змии и тн. Освен това сега е и дом на Господаря на града, Жан-Клод.

    Иначе името ми е Диляна с поща didi_ned@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Земетръс\г-н Оливър\, Джими Дугън, вампира съветник, Мартин, Алехандро, Карл Ингър, Реба Бейкър \жертва на вамприската група\, тримата мъже на ламията Мелани, Кал Рупърт.

    -На какво в книгата е име “Циркът на прокълнатите”? - "Циркът на прокълнатите" е е цирк с всякакви свръхестествени същества - вампири, върколаци...

    Facebook: http://www.facebook.com/mitencetoy/posts/113805202039699

    Twitter: http://twitter.com/#!/mitencetoy/status/75922157317787648

    E-mail: mitencetoy@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  3. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    г-н Оливър (Земетръс) мъже на ламията Мелани, Кал Рупърт, Джими Дугън, вампира съветник, Мартин, Карл Ингър, Реба Бейкър (аконе се мъжа тя е жертва на вампири) Алехандро (той умира от раните си който Анита сама си причинява за да умре той)

    -На какво в книгата е име “Циркът на прокълнатите”? - "Циркът на прокълнатите" е цирк в които има много свръхестествени същества и е дома на господаря на града Жан-Клод

    E-mail: bibsi_love@abv.bg
    Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000207619685

    ОтговорИзтриване
  4. Убити са:
    -Джереми Рубенс
    -Карл Ингър
    -Алехандро(Анита го убива, след като той насила я прави негов човешки слуга. Мисля, че го прониза в гърдите)
    -Господи Оливър
    -Рашида
    -Мелани
    -Ясмийн(Анита я убива с меч)
    -Маргьорит(умира, след като господарката й е убита)

    "Циркът на проклълнатите" е цирк, в който атракциите се изпълняват от свръхестествени същества. Собственост е и дом на Жан - Клод.

    Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767&sk=wall#!/profile.php?id=1732556808

    Twitter: http://twitter.com/#!/violeta_naumova

    e-mail: violeta_naumova@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  5. Убитите са:
    1 Оливър-вампир господар , Анита го убива с кол
    2 Алехандро-Анита го убива като го нямушква с ръката си в гърдите му
    3 Карл Ингър- смъртта на Оливър го убива, той като той е негов господар
    4 Ясмийн убива я Алехандро
    5 Маргьорит-убита е от Карл Ингър
    6 Роланд /Раджу-партньорът на ламията, Анита го убива с ножове
    7 Русокоското-един от антуража на ламията, анита го убива в пещерата
    8 Усмивчо-от антуража на Ламията - Анита го застрелва
    9 Рашида-убиват я хората на Алехандро
    10 Карл Рупърт-Анита го убива
    11 Един от мъжете на гробището/Мартин/-Анита го убива с пистолет
    12 Джими Дугън-полицай

    „ Циркът на прокълнатите” е собственос на Жан-Клод и негов дом . В циркът работят и учасват всякакви свръхестествени създания.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    e-mail: polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване