понеделник, 10 октомври 2011 г.

Ревю: Порочна красавица (Порочна красавица, #1)–Мелиса Мар

Заглавие: Порочна красавица
Поредица: Порочна красавица, #1
Автор: Мелиса Мар
Издателство: HarperTeen
Страници: 328
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 12 юни 2007
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи


 ~Анотация~

Всички тийнейджъри имат проблеми, но малко от тях съвпадат с тези на Айслин, която има силата да вижда феите. Съвсем разбираемо, тя мечтая да може да споделя блаженството на приятелите си и усилено се опитва да избегне тези невидими натрапници. Но една определена фея отказва да я остави на мира. Кинън Летният Крал е повече от убеден че Айслин е кралицата която е чакал девет века. Какво би трябвало да направи момиче от 21 век, когато я дебне ухажор който никой не може да види?


~За авторката~

Мелиса Мар е родена на 25 юли 1972 в САЩ. Тя се е специализирала в писането на Young Adult, Научна фантастика и Фентъзи, както и в писането на Романтични книги. Нейната най-известна поредица - Порочна красавица е международен бестселър. А от скоро авторката се радва на дебютната си новела - Пазачът на гробища, която бе предложена за телевизионен сериал.


~Награди за книгата~

Romance Writers of America RITA Award for Best Young Adult Romance (2008)

~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата!

~Ревю~

Вземете една част от това което знаете за културата на феите и добавете двойно повече и ще получите "Порочна красавица"!

В светлината на прожекторите е Айслин - момичето което има странната дарба да вижда феи. Сюжета за някои може да е до болка познат - главната героиня среща момче от паранормалният свят влюбва се в него, но е разкъсана между чувствата си към човешкият си приятел и паранормалният сексапил. Тук историята е абсолютно същата тук с изключението че Айслин е малко по-борбена героиня и не се предава на свръхестествената красота и чар. Вместо това тя вади причините си на яве и показва удивителна логика. Мога да само да похваля авторката че е успяла да създаде такава героиня.

Колкото до любовните триъгълници - кажете ми кой не ги обича? На мен винаги ми е забавно как се нареждат нещата между любовните тройки в книгите. Ако единият е доброто момче, а другия лошото, главната героиня винаги е привлечена от лошото защото емоциите са по-силни, но акъла винаги надделява и успява на накрая или да го промени в доброто момче №2 или да се хване с доброто момче №1. Какъв е случаят в тази книга ще разберете като я прочетете.

Със сигурност ми хареса първата книга и ще прочета останалите.



#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Близо до идеална!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар