понеделник, 10 октомври 2011 г.

Ревю: Мастилена размяна (Порочна красавица, #2)–Мелиса Мар

Заглавие: Мастилена размяна Поредица: Порочна красавица, #2
Автор: Мелиса Мар
Издателство: HarperTeen
Страници: 325
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 1 май 2008
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи


 ~Анотация~

За седемнадесет годишната Лесли, татуировката е нещо с неописуема красота, завладяващ знак, който тя трябва да направи свой собствен. но тази фина мрежа от очи и рила носи със себе си трансформация която никое сладко младо момиче не си е представяло или искало. Подобно на предшествената книга, тази книга от поредица ни потапя в света на младата героиня попаднала във фейският свят, който е почти постоянно подложен на опасност.


~За авторката~

Мелиса Мар е родена на 25 юли 1972 в САЩ. Тя се е специализирала в писането на Young Adult, Научна фантастика и Фентъзи, както и в писането на Романтични книги. Нейната най-известна поредица - Порочна красавица е международен бестселър. А от скоро авторката се радва на дебютната си новела - Пазачът на гробища, която бе предложена за телевизионен сериал.

~Ревю~

Кой иска билет за света на феите на Мелиса Мар?

Добре дошли в интригуващият свят на Мелиса Мар, където светлината и мрака вървят ръка за ръка. Седемнадесет годишната Лесли си няма и ни най-малка представа от феи и други същества, но е обсебена от странно красива татуировка на очи и криле, и всичко което иска е да я има, мислейки че ще донесе промяна в живота. Еми промяната идва... но не такава какво Лесли си я е представяла. Срещайки Ириал, тя започва все по-бързо да навлиза в омайният и опасен свят на феите. Повечето от вас сигурно вече могат вече да предположат как ще приключи книгата - малко екшън и накрая сладникав край от рода на "и заживели щастливо", ноо не. Мар я бива много добре да преоткрива очакванията ви за историите й. Като оставим на страна че втората книга свърши по съвсем различен начин от първата и ме очарова с историята си, другото нещо което ми хареса бе това че Мелиса използва други герои в книгите си от една и съща поредица. Това допълнително допринася до обстановката и чувствата които Мелиса описва в книгата и кара читателите да искат да съществува такъв свят и те да са в него, на всяка цена. Но внимавайте какво си пожелавате за да не ви застигне съдбата на Лесли...


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Близо до идеална!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар