понеделник, 24 октомври 2011 г.

Ревю: Вечна любов (Братството на черния кинжал, #2)–Дж. Р. Уорд

Заглавие: Вечна любов
Поредица: Братството на черния кинжал, #2
Автор: Дж. Р. Уорд
Издателство: Ибис
Страници: 384
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321395
Цена: 12,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Съдържа секс сцени и груб език.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК

~Анотация~

Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души  ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Рейдж е най-страховитият боец в Братството, а също и най- сексапилният. Излъчването му на филмова звезда му е спечелило прякора „Холивуд“. Но зад привлекателната му външност се крие чудовище. При силен гняв, болка или неудовлетвореност Рейдж приема формата на смъртоносно създание, което той не е в състояние да контролира и всеки, намиращ се около него в този момент, е изложен на истинска опасност…

Мери Лус се озовава в света на вампирите случайно. Застигната от коварна болест, която изпива живота й, тя не търси любовта. Но Рейдж успява да събуди у нея неудържима страст и тя се превръща в единственото същество, което е способно да укроти звяра в него. За да я задържи до себе си и да я спаси от болестта, той е готов на отчаяни жертви. А в това време враговете им стягат обръча си около тях...


~За поредицата~

Поредицата проследява историите на воините от Братството, всеки от които има не само необикновена съдба,
но изживява и изпепеляваща любов:
Книга първа - Рот
Книга втора - Рейдж
Книга трета - Зейдист
Книга четвърта - Бъч
Книга пета - Вишъс
Книга шеста - Фюри
Книга седма – Ривендж
Книга осма – Джон Матю
Книга девета – Пейн
Книга десета - Тормент


~За авторката~

Дж.Р.Уорд е New York Times & USA Today бестселър автор на еротични паранормални романи. Тя живее на юг с невероятният й подкрепящ я съпруг и обичаният им голдън ретривър. След като завършва право, тя започва да работи в Бостън и прекарва много години като Началник смяна на главният академичен медицински център. Писането винаги е било нейната страст, а идеята й за рай е цял ден да не прави нищо друго освен да е на компютъра си, с кучето си и с каната с кафето. Друг псевдоним под който се подвизава е Джесика Бърд.



~Ревю~

Братството на черния кинжал ще ви направи пристрастени към членовете му!

Това бъдещи и настоящи фенове на поредицата е втората книга и ако трябва да съм честна ми хареса дори повече от първата. Не ми се случва често да откривам градация с всяка следваща книга която чета от една поредица, но Братството успя да ме спечели.

В тази книга Рейдж или още господи секси Холивуд е в светлината на прожекторите. Както се говори че е най-красивият от всичките войни в Братството, така той е и най-опасният. Защо ли? Може би защото са го прокълнали и то не кой да е, а самата Скрайб Върджин. Защо ли? Е-е, няма да ви кажа всичко ще трябва да си разберете сами от книгата. Рейдж е този който пали на четвърт, ако мога така да се изразя. Братът който със сигурност ще ти пази гърба и няма да се нарани, заради звяра си. Когато обаче нашият Холивуд среща Мери, той е отчаян и готов на всичко да я направи своя, а и не само той - звярът в него също я желае също толкова, ако не е и повече. Но Мери изглежда е преживяла много, а и сега когато най-страшният й кошмар се завръща, Рейдж може и да не успее да я предпази и спаси.

Романтиката и в тази книга не липсваше, въпреки че беше доста напрегната и пълна с още няколко различни сюжета. Като запознаването с Джон Матю (герой за който ще разберем в следващите книги). В тази книга Г-н О. отново крои планове за унищожаването на вампирите, но в тази книга се разкрива малко повече от първата и успява до някъде да изпълни плана си.

А краят... Краят беше сърцераздирателен, спиращ дъха и... В най-добрият случай бихте откачили след като го прочетете и отчаяно като наркоман ще искате третата книга. А тя е за страшният войн от Братството - Зейдист...


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Българските и немските корици на поредицата са ми фаворит от тези на всички други държави!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар