понеделник, 24 октомври 2011 г.

Ревю: Пробудена любов (Братството на черния кинжал, #3)–Дж. Р. Уорд

Заглавие: Пробудена любов
Поредица: Братството на черния кинжал, #3
Автор: Дж. Р. Уорд
Издателство: Ибис
Страници: 400
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549321463
Цена: 13,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Съдържа секс сцени и груб език.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души  ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Зейдист, бивш кръвен роб, носи белезите на минало, изпълнено със страдания и унижения. Прочут с неукротимата си ярост и злокобни дела, той буди страх както у хората, така и у вампирите. Гневът е единственият му спътник, а ужасът - неговата стихия. До момента, в който спасява една красива жена от смъртоносното Общество на лесърите.

Бела е мигновено запленена от кипящата сила на Зейдист. Но докато страстта им един към друг нараства, жаждата за отмъщение на Зейдист над мъчителите на Бела го довежда до ръба на лудостта. Сега Бела трябва да помогне на своя любим да излекува раните от своето изтерзано минало и да намери бъдеще с нея...


~Награди за книгата~


# All About Romance (AAR) Yearly Reader Award for Best Romance, Most-Hanky Read, Best Paranormal, Most Tortured Hero, Strongest Heroine, & Best Villain (2006),
# Romantic Times Reviewers' Choice Award for Vampire Romance (2006)


~За поредицата~

Поредицата проследява историите на воините от Братството, всеки от които има не само необикновена съдба,
но изживява и изпепеляваща любов:
Книга първа - Рот
Книга втора - Рейдж
Книга трета - Зейдист
Книга четвърта - Бъч
Книга пета - Вишъс
Книга шеста - Фюри
Книга седма – Ривендж
Книга осма – Джон Матю
Книга девета – Пейн
Книга десета - Тормент


~За авторката~

Дж.Р.Уорд е New York Times & USA Today бестселър автор на еротични паранормални романи. Тя живее на юг с невероятният й подкрепящ я съпруг и обичаният им голдън ретривър. След като завършва право, тя започва да работи в Бостън и прекарва много години като Началник смяна на главният академичен медицински център. Писането винаги е било нейната страст, а идеята й за рай е цял ден да не прави нищо друго освен да е на компютъра си, с кучето си и с каната с кафето. Друг псевдоним под който се подвизава е Джесика Бърд.



~Ревю~

Тази поредица е ПРИСТРАСТЯВАЩА!

Стилът и идеите които Уард има са невероятни. Толкова добре успява да опише и чувства, и бойни сцени, изобщо държанието на героите, че сякаш си в книгата сред тях и можеш да ги докоснеш, да усетиш емоциите им.

Зейдист ми е любимец още от както го описаха в първата книга. Този войн просто ме привлече с няколко изречения и след краят на втората книга нямаше начин да не чакам с нетърпение третата, която е за него. Въпреки че в тази книга са преплетени толкова много истории, купища неща се случват, историята на Зейдист успява да изпъкне над всички други ужасяващи неща които се случват. Ужасяващото му минало би разплакало и най-неемоционалният човек. Силите за борба които намира и надеждата която не угасва и намалява да открие Бела е покъртителна. Дж. Р. Уорд по такъв начин успява да те грабне че се запитваш дали наистина има и в днешно време толкова изстрадали хора....

В самата книга въпреки историята на Зи и Бела, авторката успява леко така да ни пообърка с вкарването на историята за Лесърите, и по точно за Г-н Х., Г-н О., Г-н У. и Омега. Напрежението между тези лесърите бе доста голямо, а нещата както се развиха за тези персонажи бе убийствен. Кой да предположи че гадните лесърите можели да обичат?

Сега казах ви че има много сюжети в тази книга нали? Другият на който ще наблегна е историята на Дариус и Джон. Дариус го помните нали? От първата книга... бащата на Бет. Е, те двамата с Джон имат обща история, но каква ще разберете като прочетете книгата, за да не ви развалям удоволствието.

И сега за краят на книгата - О, Скрайб Върджин, как можа Уорд да постъпи така с толкова много герои. Мисля че да убиеш доста герои в една книга и да заличиш също толкова много е доста голяма крачка. Десет минути след като книгата свърши аз бях със сълзи на очите и ей такъв поглед --> О.О Ако след втората книга сте искали третата на всяка цена, то сега след краят на третата че искате четвъртата и ще сте готови дори на убийство за нея.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Българските и немските корици на поредицата са ми фаворит от тези на всички други държави!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар