понеделник, 24 октомври 2011 г.

Ревю: Освободена любов (Братството на черния кинжал, #5)–Дж. Р. Уорд

Заглавие: Освободена любов
Поредица: Братството на черния кинжал, #5
Автор: Дж. Р. Уорд
Издателство: Ибис
Страници: 464
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549321463
Цена: 14,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Съдържа секс сцени и груб език.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души  ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Вишъс, син на Блъдлетър, притежава гениален ум и твърдо като камък сърце. Израснал в лагера на баща си – един от най-страшните и садистични воини – неговото минало е изпълнено със страдание. Ви е измъчван от кошмарни спомени и намира успокоение единствено в кървавите битки с враговете си, а любовта и емоциите са му чужди. При една от самостоятелните си акции е тежко ранен и попада в човешка болница, където е оставен на грижите на доктор Джейн Уиткъм...

Джейн e отдаденa на работата си като хирург и спасява живота на Вишъс. Той й разкрива най-съкровените си тайни и тя навлиза в неговия свят, за да стане част от съдбата му..


~За поредицата~

Поредицата проследява историите на воините от Братството, всеки от които има не само необикновена съдба,
но изживява и изпепеляваща любов:
Книга първа - Рот
Книга втора - Рейдж
Книга трета - Зейдист
Книга четвърта - Бъч
Книга пета - Вишъс
Книга шеста - Фюри
Книга седма – Ривендж
Книга осма – Джон Матю
Книга девета – Пейн
Книга десета - Тормент


~За авторката~

Дж.Р.Уорд е New York Times & USA Today бестселър автор на еротични паранормални романи. Тя живее на юг с невероятният й подкрепящ я съпруг и обичаният им голдън ретривър. След като завършва право, тя започва да работи в Бостън и прекарва много години като Началник смяна на главният академичен медицински център. Писането винаги е било нейната страст, а идеята й за рай е цял ден да не прави нищо друго освен да е на компютъра си, с кучето си и с каната с кафето. Друг псевдоним под който се подвизава е Джесика Бърд.



~Ревю~

Време е да опознаете геният и безмилостният войн на Братството на черния кинжал - Вишъс!

Вишъс е войнът който разбира от всичко и притежава огромна смъртоносна сила. От предишните книги разбрахме че може да лекува и изпарява неща от лицето на земята с ръката си. В тази книга ще разберем обаче от къде е получил тази сила и каква е съдбата му. Но изглежда и най-силният войн си има своето слабо място и може да бъде ранен смъртоносно. Добре че има добри лекари нали? Доктор Джейн Уиткомб е най-добрият травма хирург и със сетни усилия успява да спаси живота на раненият непознат, чието тяло е изрисувано със странни татуировки, ръката му почти убива една от медицинските й сестри, а цялата му физиология е съвсем нова за познанията й. Неочаквано тя попада в Братството, под претекст че трябва да излекува напълно Вишъс, но изглежда Ви има чувства към нея.

В книгата успяваме да видим ретроспекции към живота който е имал Ви, които успяват да ни натъжат. С течение на обстоятелствата обаче и съдбата която е отредила Скрайб Върджин за Ви, нещата се променят. Успяваме да проследим отново няколко сюжета едновременно. Любовният триъгълник между Ви, Джейн и и Бъч; тренировките на младоците - Джон Матю и приятелите му; промяната в живота на Фюри, както и още разкрити тайни около Скрайб Върджин. Книгата отново успя да те привлече, но по един по- странен начин... Може би заради краят и многото неща които се случиха в книгата, но със сигурност петата книга за мен бе с най-неочакван край.

Ибис и Уорд просто се опитват да ни припомнят че да си книжен плъх и опиянен от книги никак не е лошо!


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Българските и немските корици на поредицата са ми фаворит от тези на всички други държави!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар