понеделник, 24 октомври 2011 г.

Ревю: Споделена любов (Братството на черния кинжал, #4)–Дж. Р. Уорд

Заглавие: Споделена любов
Поредица: Братството на черния кинжал, #4
Автор: Дж. Р. Уорд
Издателство: Ибис
Страници: 448
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549321463
Цена: 14,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Съдържа секс сцени и груб език.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души  ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Бъч О‘Нийл е боец по природа. Бивш полицай, той е единственият човек, който някога е бил допуснат до вътрешния кръг на Братството на черния кинжал. Но той иска да проникне още по-дълбоко в света на вампирите и да се включи във войната с лесърите. Бъч няма нищо за губене. Сърцето му принадлежи на жена вампир, аристократична красавица, недостижима за него. Но ако не може да притежава Мариса, поне може да се бие рамо до рамо с братята…
Докато рискува живота си, за да спаси цивилен вампир от лесърите, Бъч попада в плен. Захвърлен да умре, той е открит като по чудо от братята...

Мариса дава всичко от себе си, за да върне Бъч към живота. Но дори нейната любов може би не е достатъчна, за да го спаси...


~Награди за книгата~


# Romance Writers of America RITA Award for Best Paranormal Romance (2008)


~За поредицата~

Поредицата проследява историите на воините от Братството, всеки от които има не само необикновена съдба,
но изживява и изпепеляваща любов:
Книга първа - Рот
Книга втора - Рейдж
Книга трета - Зейдист
Книга четвърта - Бъч
Книга пета - Вишъс
Книга шеста - Фюри
Книга седма – Ривендж
Книга осма – Джон Матю
Книга девета – Пейн
Книга десета - Тормент


~За авторката~

Дж.Р.Уорд е New York Times & USA Today бестселър автор на еротични паранормални романи. Тя живее на юг с невероятният й подкрепящ я съпруг и обичаният им голдън ретривър. След като завършва право, тя започва да работи в Бостън и прекарва много години като Началник смяна на главният академичен медицински център. Писането винаги е било нейната страст, а идеята й за рай е цял ден да не прави нищо друго освен да е на компютъра си, с кучето си и с каната с кафето. Друг псевдоним под който се подвизава е Джесика Бърд.



~Ревю~

Време е за поредната ви доза от Братството, пристрастени фенове! Ако си мислите че предишните книги са били динамични, то тази ще ви разтърси от разкрития.

Горкият Бъч бих казала. Човека се налива с алкохол само и само за да преглътне болката и чувствата си към Мариса, красавицата, която според Бъч не изпитва това което той към нея, дали наистина е така? Напрежението в книгата започва да се покачва в нощта в която Бъч решава да се прави на герои и да защити цивилни вампири от гадните лесъри. Резултата, спасява тях, но е заловен. Братята войни започват да се поболяват от мъки да не би да го споходи същата съдба както при Бела, и съмненията им стигат връхната си точка когато стигат до една крайна мисъл - ще успеят ли да го спасят на време? Бъч обаче е пуснат, но на каква цена? Принудени, Браството го изпраща в клиниката на Хавърс, братът на Мариса, за да бъде лекуван и евентуално спасен. Според съмненията на всички единствено Скрайб Върджин може да го спаси, но дали е така? Ето тук ще получите един интересен обрат за тази теория кой кого може да спаси и как. Мариса не след дълго открива Бъч и завладяна от чувствата си е готова на всичко за да му помогне, въпреки че се чувства отхвърлена за втори път (първо от Рот, а после и Бъч).

С течение на историята и динамичността на книгата, отново стигаме до няколко стари пророчества, невероятни открития и жертване на животи за сметка на нещо по-важно. В тази книга ще разберете какво крият всъщност Омега и Скрайб Върджин, Бъч, Вишъс и Глимерата, а от разкритията ще бъдете потресени.

Ето това е поредица която успява да те грабне и да не те пусне с всяка изминала книга, а не както при повечето поредици където след третата-четвърта книга, всичко да става по-блудкаво и не толкова интересно.

Мрачни, еротични и изпълнени с адреналин книги, които завладяват фантазиите ви и ви отвеждат в един изцяло нов свят от който въпреки че знаете че е опасно, не искате да избягате!


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Българските и немските корици на поредицата са ми фаворит от тези на всички други държави!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар