сряда, 26 октомври 2011 г.

НОВИНИ: Две нови поредици предложени за сериали по телевизия CW!

В понеделник deadline.com съобщи за предстоящи проекти на няколко телевизии, сред които най-отличителни са две поредици, които ще бъдат филмирани под формата на телевизионни сериали по известната телевизия CW (Дневниците на вампира, Тайният кръг, Свръхестествено).

Една от поредиците е Неземна/Unearthly, Young Adult ърбън фентъзи поредица на американската авторка Синтия Хенд/Cynthia Hand. Историята е за тийнейджърка на име Клара, която научава че е полу-ангел и има задача която трябва да изпълни на Земята. Докато търси отговори за ролята си, Клара се сблъсква с приятели, врагове, а романтичните й интереси я следват в приключението й.

За сега тази поредица се състои от три книги - Неземна, Свещен (24.01.2012) и още една книга за която още не се знае кога ще излезе.


Другата поредица за която CW са закупили правата е Пещерите/The Hollows или още поредицата за Рейчъл Морган/Rachel Morgan. Това е поредица мистериозни романи от Ърбън Фентъзи жанр от бестселър авторката Ким Харисън/Kim Harrison, чиято история се развива главно в града Синсинати. Самият град е най-вече разделен на две части: Главната част от града (най-често наричан Долната земя) и територията от противоположната страна на реката Охайо наричана Пещерите. Повечето Горноземци в Синсинати живеят в Пещерите, въпреки че има изключения и от двете раси.

Книгите от поредицата са разказвани в първо лице от гледната точка на Рейчъл Морган, детектив и вещица, която работи с местните правни агенции и се изправя срещу заплахи както от мундани така и от свръхестествени същества. Поредицата също се фокусира върху връзките на Рейчъл с партньорите й, жив вампир и пикс, както и с личните й взаимоотношения с мъже от други раси.

За сега поредицата се състои от десет книги, шест истории, едно ръководство за поредицата и графичен роман по поредицата.

И двете поредици не са издавани в България до сега и не се е чуло да са закупени правата им!

Режисьори на Неземна ще са Кевин Мърфи и Робин Шор, а сценарист ще е Кевин Мърфи. А на Рейчъл Морган - режисьор и сценарист ще е Джордан Хоули.

Изглежда CW наблягат здраво на свръхестествени поредици, след огромните им успехи с тези които филмират в момента. А вие, очаквате ли тези сериали?


Моля не копирайте статията и не разпространявайте без разрешение и упоменат източник! Статията бе направена изцяло за блога Vampire Ladies!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

1 коментар:

  1. Оо супер! Unearthly е много добра книга, надявам се сериала да е също толкова добър.

    ОтговорИзтриване