понеделник, 24 октомври 2011 г.

Ревю: Тъмна любов (Братството на черния кинжал, #1)–Дж. Р. Уорд

Заглавие: Тъмна любов
Поредица: Братството на черния кинжал, #1
Автор: Дж. Р. Уорд
Издателство: Ибис
Страници: 372
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321289
Цена: 12,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Съдържа секс сцени и груб език.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души  ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Рот е водачът на Братството.Той е последният чистокръвен вампир, в чиито вени не тече нито капка човешка кръв. Малко преди да бъде убит от лесърите, Дариъс, един от най-добрите бойци на Братството, се обръща към Рот с молба да се погрижи за дъщеря му Бет. Тя се е родила от връзката му с човешка жена и не подозира за вампирските си гени. Рот трябва да въведе красивото момиче в свeтa на вампирите...

Бет Рандъл води съвсем обикновен, дори леко скучен живот – рядко излиза с приятели, а работата й като репортер в местния вестник е безперспективна и не особено вълнуваща. Отраснала в сиропиталища и приемни семейства, тя не знае нищо за произхода си. Докато един ден Рот не се появява на прага й...



~Награди за книгата~

All About Romance (AAR) Yearly Reader Award for Best Alt Reality/Paranormal (2005)


~За поредицата~

Поредицата проследява историите на воините от Братството, всеки от които има не само необикновена съдба,
но изживява и изпепеляваща любов:
Книга първа - Рот
Книга втора - Рейдж
Книга трета - Зейдист
Книга четвърта - Бъч
Книга пета - Вишъс
Книга шеста - Фюри
Книга седма – Ривендж
Книга осма – Джон Матю
Книга девета – Пейн
Книга десета - Тормент


~За авторката~

Дж.Р.Уорд е New York Times & USA Today бестселър автор на еротични паранормални романи. Тя живее на юг с невероятният й подкрепящ я съпруг и обичаният им голдън ретривър. След като завършва право, тя започва да работи в Бостън и прекарва много години като Началник смяна на главният академичен медицински център. Писането винаги е било нейната страст, а идеята й за рай е цял ден да не прави нищо друго освен да е на компютъра си, с кучето си и с каната с кафето. Друг псевдоним под който се подвизава е Джесика Бърд.



~Ревю~

Време е да се потопим сред мъжкият тестостерон и силните мъжки тела. В един свят в който опасността е нещо обикновено и неотложно. Свят в който може да откриеш неописуеми страсти, а и тези които могат да ти ги причинят с удоволствие тези страсти. Войни на безсмъртието, страстта, покоряването и борбата. Войни които знаят как да се бият добре и го правят много добре. Войни с вампирска кръв във вените си, които ще разбият очакванията ви за вампирските клишета и модерни истории като "Здрач" на Стефани Майър.

Първоначално може да си помислите че това е поредната вампирска поредица, с безброй много книги, еднотипна история и Бог знае още колко причини поради които да гледате скептично на поредицата. Но самата история, още от началото успява да те погълне и да не те пусне да се отдръпнеш, а в някои моменти дори да не ти позволи да дишаш от напрежение. Книга която опиянява със стила си и чувствата вплетени в думите, в замисъла на сюжета.

Историята започва с война Дариус, който член на Братството, молейки лидерът му да бъде отговорен за полу-човешката му дъщеря Бет и да й помогне да премине през промяната. До тук куп термини които не са ви ясни.

-Братството на черния кинжал: Група от силни вампирски които са готови на всичко за да запазят съществуването си от враговете си;
-Лидерът - Рот: Това Братството си има лидер - Рот. Той е най-силният и последният чистокръвен вампир който има правото да управлява тази група.
-Промяната: Всеки вампир се ражда такъв. Трябва да има вампирска кръв във вените си за да може да премине през промяната. Но дори това не е достатъчно, трябва да премине през определени стадии и ако успее минава и се превръща в подобрена така да се изрека човешка форма или на кратко - вампир.

Та до къде стигнах?! Бет, да Бет. Та тя е не знае за промяната, даже си няма и на представа. Израснала е сред хора, неподозираща света около себе си. Рой от друга страна не би могъл да пренебрегне такава молба от най-добрият си приятел и поема ангажимента. Първата им среща на нашите главни герои в тази книга (Бет и Рот) бе повече от земетръсна, и това е леко казано.

Историята ни повежда сред борбата на Бет и Род да изяснят чувствата по между си, както и Братството да успее да се справи с Лесърското общество (Лошите, враговете, за които ви говорих по-рано), което е водено от Г-н Х, чиято единствена мисия е да унищожи вампирската раса. Може вече да имате идеи как ще завърши книгата, но мога за поне 80% от вас да кажа че грешите даже да не кажа 90%. Има неочакван край и за двата главни сюжета - и за Бет и Рот, и за лесърското общество.

Също така искам да подчертая че членовете на Братството на черния кинжал си имат своите недостатъци (но кой пък ги няма) и със сигурност ще ви стане повече от любима поредицата и мога да ви гарантирам че ще прочетете всяка една книга повече от веднъж.



#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Българските и немските корици на поредицата са ми фаворит от тези на всички други държави!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар