понеделник, 10 октомври 2011 г.

Ревю: Най-мрачната справедливост (Порочна красавица, #5)–Мелиса Мар

Заглавие: Най-мрачната справедливост
Поредица: Порочна красавица, #5
Автор: Мелиса Мар
Издателство: HarperCollins
Страници: 327
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 22 февруари 2011
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи


~Анотация~

Летният крал е изчезнал; Тъмният съд кърви; а странник се разхожда по улиците на Хънтстдейл, а присъствието му предвещава смъртта на силни феи.
Айслин се насочва съм Летният съд, търсейки отсъстващият крал и копнеейки за Сет. Раздвоен между новата си кралица и старата си любов, Кинън работи от далеч, за да укрепи своят съд срещу наближаващата война. Дори Доня копнее за фейска страст, въпреки че хладнокръвно подготвя Зимният съд за битка. А Сет, побратим на Тъмният крал и наследник на Върховната кралица, е на път да направи грешка която може да коства живота му.
Любов, отчаяние и предателство подпалват Фейските Съдилища, а при окончателният конфликт, някой ще спечелят... а други ще загубят всичко.


~За авторката~

Мелиса Мар е родена на 25 юли 1972 в САЩ. Тя се е специализирала в писането на Young Adult, Научна фантастика и Фентъзи, както и в писането на Романтични книги. Нейната най-известна поредица - Порочна красавица е международен бестселър. А от скоро авторката се радва на дебютната си новела - Пазачът на гробища, която бе предложена за телевизионен сериал.


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата!
Трейлър на книгата!

~Ревю~

Мелиса Мар наистина успя(поне според мен) да сложи началото на историите за феите. Честно казано като чуя феи първоначално се сещам за Зън-Зън, Тинкърбел или там както й бе името на зелената фея, но нейните феи са направо.... Думи нямам как да опиша възхищението си към таланта й на писане. Въпреки че с всяка изминала книга, авторката ни запознава с купища нови герои, всеки един успява да ти влезе под кожата и да ти въздейства по някакъв начин. Мар успя да поведе цялата история всичките недовършени и оставени свободни крайове на предишните книги, стигат до смислен завършек в петата и последна книга от поредицата. Въпреки че очаквах много по-мрачен завършек на тази поредица, краят бе повече от неочакван за мен. Цялата книга бе изпълнена с толкова много вълнения, че започнеш ли я няма спиране докато не стигнеш последните страници. А стигнеш ли тях - стоиш и гледаш в една точка и осмисляш всичко което се е случило до момента. Моите благодарности към Мелиса Мар, за това че преоткрие света на феите за мен, а надявам се и за тези които са прочели/ще прочетат книгите.



#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Близо до идеална!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар