неделя, 3 април 2011 г.

Предстоящи ревюта!!! (Част 1)


По-надолу ще намерите четири фентъзи заглавия. На тези книги ще са следващите ревюта! От вас се иска да си изберете как да ги подредите! За мен остава всичко останало. Изберете си книга гласувайте за нея в анкетата отстрани и която книга получи най-много гласове на нея ревюто ще бъде пуснато най-напред! Надявам се предложенията които съм ви дала да ви харесат! В коментарите може да давате и свои предложения! За мен няма проблем колко книги ще трябва да прочета, важното е на вас да ви са интересни! А и чрез тези ревюта ще може по-лесно да се ориентирате дали книгата е по-вашият вкус!


48537Заглавие: Жрицата в бяло
Автор: Труди Канаван 
Поредица: Ерата на петимата, #1
Страници: 625
Корици: Меки
Език: Български
Размери: 17,5х10,5
ISBN: 9789549535143
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература
Издателство: Вакон
Цена: 18,00лв

Младата и красива Аурея е избрана за жрица и става част от култа на петимата безсмъртни служители на боговете, наричани Белите, които владеят територията на Северна Итания.

За жалост тя не разполага с достатъчно време, за да свикне с изключителните сили, с които е дарена от боговете. Мистериозни магьосници в черни одежди, идващи от юг, се подвизават из земите на Белите. Плъзват слухове, че е сформирана многобройна армия. Аурея и нейните събратя се опитват да скрепят съюзите с останалите северни земи и да ги подготвят за предстоящото сражение, но времето им изтича.

Война се надига във владенията на Белите, но ако Аурея не успее да овладее новите си умения, дори благоволението на боговете няма да бъде достатъчно, за да ги спаси…

Труди Канаван е родена в Мелбърн, Австралия. Пише книги за фантастични светове, откакто се помни. Успехът я застига, когато през 1999 година печели награда "Ауреалис" за най-добър кратък фентъзи разказ ("Шепотът на децата на мъглата"), а през 2004 година – отново за най-добър разказ ("Стаята на времето") – получава награда "Дитмар". Книгите й са бестселъри в САЩ, Австралия, Обединеното кралство и други страни.


154012_bЗаглавие: Ридание
Автор: Маги Стийвотър
Поредица: Повелителката на детелините, #1
Страници: 270
Корици: Меки
Език: Български
Размери: 21х14,5
ISBN: 9789546410207
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература
Издателство: Кръгозор
Цена: 11,90лв

Омагьосваща история за невъзможната любов,

която е и невъзможно да бъде отхвърлена…

Едно момиче. Две момчета.

Неземна музика. Реален свят. Магически свят.

Магическа реалност. Невъзможна любов.

Животът на Диърдри и на най-добрия й приятел Джеймс се променя завинаги, когато се сблъскват с красивия, но гибелен свят на феите.

Диърдри Монахан е талантлива музикантка, която постепенно открива, че странностите й са повече от обичайните за съвременна тийнейджърка. Вижда неща, които другите не виждат. Навсякъде около нея се появят четирилистни детелини.

Всичко около нея се преобръща драматично, когато в живота й се появява загадъчният Люк – момче с тъмно минало.

Те се влюбват страстно и безнадеждно. Ди с изненада разбира, че е Повелителка на детелините – една от малцината смъртни, които могат да виждат тайнствения жесток народ на феите – и че… Люк е един от Тях!

Ди трябва да реши дали чувствата на Люк са истински, или са само средство да бъде примамена в един много, много опасен свят…

Започва битка между смъртта и любовта, между любовта и приятелството, между приятелството и предателството….

„Разтърсваща любовна история, приключение, фантазия и умело съчетаване на магичния и обикновения живот – това е Ридание!“

Книгата съдържа и програма с възможности за среща с авторката Маги Стийвотър по време на гостуването й в България от 10 до 12.12.2010 г.


155911_b

Заглавие: Безсмъртна любима
Автор: Кейт Тиърнан
Поредица: Вечен живот, #1
Страници: 296
Корици: Меки
Език: Български
Размери: 21х14,5
ISBN: 9789547712485
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература
Издателство: Кръгозор
Цена: 11,90лв

Бях в Лондон. Бях с приятели, както обикновено. Купо­нясвахме, както обикновено...

Случвало ли ви се е да си живеете живота, да живеете в собствената си реалност и в един момент става нещо... Виждате нещо или чувате нещо и внезапно светът ви се разбива на хиляди парчета... остро, горчиво осъзнаване. Снощи с мен се случи точно това...

Ново име, нов град, нов живот. Настасия го прави твърде често, за да помни точната бройка. И едва ли скоро ще престане, защото нищо не свършва в живота ти..., когато си безсмъртен. Затова Настасия търси убежище в дом за безсмъртни, които успешно се справят с бремето на вечния живот. При тях тя намира сигурност – хора, които я разбират и й помагат. Там среща великолепния, невъзможно привлекателен Рейн и двамата откриват, че помежду им има някаква необяснима връзка…

В живота й от векове не са се появявали такива чувства, такава страст. Но дали тази зараждаща се любов няма да се окаже и обречена?

И дали този нов град ще е ключът към нейното спасение – или към нейната смърт…

Защото, когато живееш вечно, миналото ти има време да те настигне...

Завладяваща история за приятелството и тайните, за вечната борба и предопределената любов.

Кейт Тиърнан е автор на над 70 книги. Но признава, че най-голямото й предизвикателство е ърбънфентъзи трилогията „Безсмъртна любима” – паранормална романтика, съчетаваща любов, която продължава да живее през вековете, и свят, изпълнен с магия. „Вечен живот” е книга първа.

Писателката с рождено име Габриел Шарбоне живее с двете си дъщери, двама доведени синове, съпруг, един пудел и „злополучен” брой котки в Северна Каролина. Обожава гробища, страда от агорафобия и обича да чете еротични книги.


3042442_b

Заглавие: Аз, вещицата
Автор: Дебора Харкнес
Поредица: Всички души, #1
Страници: 656
Корици: Меки
Език: Български
Размери: 21х14,5
ISBN: 9789546552044
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература
Издателство: Бард
Цена: 17,99лв

Хипнотичен роман - вампир на хиляда години, омагьосана вещица и закодиран ръкопис, който ги събира.

ОМАГЬОСАНИЯТ РЪКОПИС

Дълбоко в сърцето на Оксфордската Бодлианска библиотека Даяна Бишъп попада на омагьосан алхимичен ръкопис като част от своята научна работа. Даяна произхожда от видно вещерско семейство, но не иска да има нищо общо със свръхестественото. Затова след като хвърля един повърхностен поглед на книгата и си записва няколко неща, тя я връща обратно. Но нейното откритие предизвиква суматоха и скоро към библиотеката се втурват орди от вещици, демони и вампири. Даяна се е натъкнала на желано от всички богатство, изгубено от векове, а тя е единственото същество, което може да развали магията му.

Дебора Харкнес създава изключително изобретателно четиво, в което се преплитат история и магия, романтика и съспенс. Даяна е дръзка героиня, която среща своя равностоен партньор в лицето на вампира експерт по генетика Матю Клермон. Тя постепенно му се доверява, докато накрая връзката им се превръща в интимност, която прекрачва непоклатими табута. Този интелигентен и сложен сюжет проследява усилията им да разгадаят тайната на ръкописа, чиито страници ги примамват към тайнствено минало и несигурно бъдеще.

„Аз, вещицата” се превърна в международна сензация в повече от трийсет страни по света!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

1 коментар:

  1. Прочетох книгата "Аз вещицата" на един дъх!!Тя е много интересна и всеки,който я прочете ще остане много доволен от съдържанието на книгата!

    ОтговорИзтриване