събота, 30 април 2011 г.

Спойлери за финала на вторият сезон на “Дневниците на вампира” и новини покрай излизането на първата книга от поредицата “Дневниците на Стефан” в България от изд. Ибис!

Ето няколко спойлера за последните два епизода от вторият сезон които ни разкри един от главните режисьори на сериала, а именно Джули Плек! Следват само спойлери, ако не желаете да научавате какво ще се случи за напред, не продължавайте да четете повече!





Джена се превръща във вампир: Да, Клаус отне живота от може би единственият останал чист човек в Мистик Фолс. Малко след като Джена разбра за съществуването на вампирите, самата тя се превърна в неразделна част от дългоочакваният ритуал.
-Следващият епизод ще започне от там от където свърши предният епизод и ще пресъздаде останалата част от нощта. - казва Джули Плек. - Това е опитът на Клаус за да изпълни ритуалът с жертвоприношения за да развали проклятието и частта в цялата картинка с Джена има за цел е да участва в това, и това което всички останали трябва да направят е да се опитат да предотвратят превръщането й във вампир, който Клаус иска да жертва.


Деймън най-после бе ухапан от върколак: Спомняте ли си Роуз (Лорън Коен)? Древната и също така сладка вампирка която формира връзка с Деймън само за да бъде ухапана от върколак и бавно да умре в ръцете му? Да, няма лек за върколашкото ухапване!



-Финалът е на практика краят на пътя от пътуването на Деймън за тази година. - казва Джули Плек. - Той направи толкова много неща и избори които бяха провалени и сега той е на прага на своят живот, така че той трябва да повярва и да преосмисли всички решения които е направил през годината. Не само през тази година, но от както Катрин го съблазни преди 145 години. Той ще разкрие тези грешки които е направил с Катрин и ще продължи да иска прошката на Елена.


Стефан ще се опита да спаси Деймън:
-Стефан (Пол Уесли) е решен да направи всичко възможно за да спаси брат си. - казва Джули Плек. - Най-голямото нещастие на Стефан предстои да се случи. "Почакай малко, брат ми най-накрая показва човечността си? Човечността който му отнех преди 145 години? Не мога да го оставя да умре сега!" Но няма лек, така че какво ще направи той? това е финалът.





Елена не иска да е вампир: С единствената малка надежда елексира на Илайджа(Даниел Джилс) с който се е сдобил да спаси Елена, Деймън взема нещата в свои ръце и дава на сила кръвта си на нея, гарантирайки че тя ще стане вампир, ако Клаус успее с ритуала.





-Когато започнахме сериала, приликите със Здрач бяха толкова крайни. - казва Джули Плек. - Това бе нашият начин да затворим книгата, като посветим тази глава на приликите. Когато Елена каза "Никога не съм искала това дори за минута, защото съм все още дене и все още има избори които да правя в живота си, избори които исках да направя."; Бях щастлива да покажа тази ретроспекция когато изборът е вече направен вместо нея.


Деймън ще се опита да получи прошката на Елена: Деймън трябва да се справи с последиците от обричането на Елена на вечно съществуване като вампир.



-Това е най-големият урок на който трябва да се научи Деймън. - казва Джули Плек. - Можеш да обичаш някой с цялата сила в душата, но трябва да помниш кои са те и какво искат. В последният епизод, Деймън трябва да търси прошката й за отчаяната си постъпка. Сега той има допълнителната причина с ухапването на от върколак. "Не мога да умра докато продължаваш да ме мразиш." това е неговата гледна точка.


Режисьорите няма наистина да убият Деймън, нали? Нали? Когато Джули Плек закачливо се пошегува: "Всеки може да умре!", а и "На кого е нужен Иан Сомърхолдър?". Режисьорите не се страхуват да правят някои трудни избори.




-Ще има сериозни и трагични последици, и загуба на животите бъде срещано нещо в следващите епизоди. - казва Джули Плек. - Това е вампирски сериал, а във вампирски сериал, залозите а високи и смъртта е част от тях. Ако не мислите че последствията са на живот и смърт, тогава не си вършим работата. За съжаление вече сме задвижили този ритуал, за който са нужни много жертвопринушаващи елементи. Надяваме се че публиката се доверява на на решението ни. Ще има решения които не са очаквани.


Дори когато героите умрат, може да не е последният път в който ги виждаме: Пример за това е Лекси, която бе убита в първият си епизод от шоуто, но режисьорите успяха да върнат в ретроспекциите.
-Ще има герои които мислите че са си отишли, но ние си имаме своите начини да позволим публиката ни да види някои от любимите си герои отново. - казва Джули Плек.


Поредица: Дневниците на Стефан
Заглавие на книгата: Началото
Книга по ред: Първа
Автори: Л.Дж. Смит, Кевин Уилямсън и Джули Плек
Страници: 256
Дата на издаване в Америка: 2ри ноември 2010
Дата на издаване в България: май (от изд. Ибис)





Анотация:По време на Гражданската война, сред проспект от велики имения, невъобразими богатства и смъртоносни тайни, трима тийнейджъри в Мистик Фолс, Вирджиния се включват в пламенен любовен триъгълник, който ще продължи във вечността.
Братята Стефан и Деймън Салваторе са неразделни докато не срещат Катрин, зашеметяваща, мистериозна жена която обръща животите им на обратно. Братята стават врагове, братята Салваторе се борят за вниманието на Катрин, само за да открият че разкошните й копринени рокли и блестящи скъпоценни камъни крият ужасна тайна: Катрин е вампир. И тя има намерение да ги превърне във вампири, за да могат да живеят заедно винаги и завинаги.


Спойлерите бяха преведени от мен! Моля не копирайте!

Статията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

2 коментара:

  1. Ако Деймун умре, няма да съм аз единствената, която ще спре да гледа сериала. Наистина всички герои са ми интересни, сюжета също, но няма да бъде същото без Деймън.

    ОтговорИзтриване
  2. Мимс: Е, то е ясно че няма да го убият, но може да направят така че той уж да умира в края на сезона и после в третия да излезе че не е мъртъв. Или път Ленчето ще го спаси по някакъв начин. Надявам се в третият сезон да видя Елена и Деймън заедно, като искам тя да е вече вампир, все пак сценаристите ни обещаха в началото на вторият сезон че в третият ще видим Елена като вампир. Може да стане така че Стефан да направи нещо че да спаси Деймън и после и двамата да не помнят и Елена да се влюби в Деймън. :D :D Мечти и предположения...

    ОтговорИзтриване